اظهارات رئیس جمهور در مورد منتقدان

image90687رئیس جمهور کشورمان چندی پیش منتقدان دولت را بزدل سیاسی دانست و خطاب به آنها گفت: بروید به جهنم. و این در حالی است که با نگاهی به اظهارات یکسال گذشته روحانی در برابر منتقدان با تناقضاتی در گفتار و رفتار روحانی مواجهه می شویم که کاملا مشخص است مواضع روشنی در برابر منتقدان ندارند.

به گزارش تارود به نقل از شبکه اطلاع رسانی دانا، حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان چندی پیش منتقدان دولت را بزدل سیاسی دانست و خطاب به آنها گفت: بروید به جهنم. و این در حالی است که با نگاهی به اظهارات یکسال گذشته روحانی در برابر منتقدان با تناقضاتی در گفتار و رفتار روحانی  مواجهه می شویم که کاملا مشخص است مواضع روشنی در برابر منتقدان ندارند.

روحانی در جایی منتقدان دولت را استاد می خواند و در جای دیگر به آنها بی سواد و بی شناسنامه می گوید، در جایی می گوید دست منتقدان دولت را می بوسیم و در جایی دیگر می گوید بروید به جهنم، اظهارات اینگونه روحانی در برابر منتقدان دولت تناقضاتی دارد.

نمونه های از اظهارات روحانی  در تشکر از منتقدان دولت و نقدپذیری دولت یازدهم:

روحانی  در مراسمی برای تجلیل از اساتید نمونه کشور در تاریخ ۱۴ اردیبهشت 93 برگزار شد منتقدان را استاد دانست و گفت: در هیچ علمی مشکل با شعار حل نمی‌شود. من با شعار مخالف نیستم. بلکه یک زمانی می‌رسد که فرصتی است و شعار داده می‌شود اما راه‌حل نیست. ما باید بفهمیم در دنیا چه خبر است و چه می‌گذرد و چه راه‌حلی داریم. راه‌حلی که در گذشته رفتیم چقدر غلط بوده است.

نگویید از گذشته انتقاد نکنیم. از گذشته خودم می‌گویم. همین هشت ماهی که در این کشور مسئول بودم. مگر ما معصومیم؟ ما غلط و اشتباه داریم. منتها یک نفر بیاید انتقاد کند. دنیا، سیاست، حقوق و

منطقه را بشناسد. عظمت این ملت را هم بفهمد و زجر این ملت را هم بداند. بداند مشکل این مردم چیست و راه‌حل چیست. اشکالی ندارد که بیاید نقد و انتقاد کند و بگوید این راه غلط بوده و راه صحیح این

است. حق اوست. فقط حق استاد نیست، حق همه است اما حق استاد بالاتر است. چون در شأن و مقامی است؛ تجربه علمی، هم آموزشی و هم پژوهشی دارد. او بهتر می‌تواند جامعه و مردم را لمس و درک کند.

حسن روحانی در مراسم آغاز سال تحصیلی دانشگاهها، مراکز پژوهشی و فناوری دولت را دولتی نقدپذیر خواند و افزود: البته در یک جامعه پرنشاط باید نقد و انتقاد باشد. دولت از نقد و انتقاد استقبال می‌کند، اما به شرطی که نقدها دلسوزانه و سازنده باشد که ان‌شاء‌الله همه نقدها دلسوزانه است و باعث پیشرفت کشور می‌شود. ما از انتقاد استقبال می‌کنیم. مردم ما باید حرف بزنند. انتقاد من به دانشگاه این بود که چرا کمتر حضور دارند. می‌خواستم حضور فعال‌تر داشته باشد. نه تنها در روابط بین‌الملل، بلکه دانشگاه محصولش به جامعه برگردد و به نیازهای جامعه پاسخ دهد.

نقد دولت و دولتمردان نعمت بزرگی است که باید در برابر آن با کمال تواضع سر فرود آوریم نقد دانشجویان، همان قدر زیباست که حمایت آنان، مگر نقد حمایت نیست، نقد دولت و دولتمردان نعمت بزرگی است که باید در برابر آن با کمال تواضع سر فرود آوریم و بدانیم نقد دلسوزانه و سازنده نه تنها برای دولت بلکه برای کشور می‌تواند ثمرات بسیار ارزشمندی را به همراه داشته باشد.

رئیس جمهور در روز دهم مهرماه 1392 و در پایان جلسه هیات دولت گفت: حتی اگر مخالفین راه این دولت یک درصد باشند، آن یک درصد حق دارند حرف بزنند و نقد کنند.

یکی از مشخصات این دولت این است که انتقاد پذیر است و هر کس با هر لحنی انتقاد کند، البته ما دلمان می خواهد لحن انتقاد کاملا مودبانه و اخلاقی باشد و اعتراض حتما در چارچوب قواعد بازی باشد، به هر حال دولت از این به بعد قدم های بلندتری خواهد برداشت و این قدم کوچک دولت خواهد بود. برخی ممکن است مخالف باشند و یا اعتراض کنند. حق آنهاست که اعتراض کنند، اتفاقا من خودم به دو دستگاه مهم نظرسنجی گفتم که در کشور نظرسنجی دقیق کنند و نظر مردم را بگیرند تا ببینیم این حرکت دولت که گامی به پیش گذاشته است، چقدر موافق و چقدر مخالف دارد، حتی اگر مخالفین راه این دولت یک درصد باشند، آن یک درصد حق دارند حرف بزنند و نقد کنند. منتها همه یادمان باشد که در صحبت، نقد و انتقاد حتما منافع ملی را در نظر قرار دهیم. حتما نقد ما سازنده باشد و اخلاقی باشد، همه ما، حالا ممکن است دولت هم به کسی نقد داشته باشد و آن هم به همین صورت است، هیچ اشکالی ندارد اگر کسی نظری و نقدی دارد بیان کند.

رییس‌ جمهور در مراسم سی و پنجمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی اظهار داشت: دولت، دولتی مسئولیت‌پذیر و پاسخگو در برابر ملت و انتقادپذیر خواهد بود. دولت به انتقاد سازنده افتخار می‌کند. همه یادمان باشد، باید به فکر انتقاد باشیم. هیچ‌کس به فکر انتقام نباشد. همه ما تلاش کنیم، نقد سازنده، همان جمله النصیحه لائمه المسلمین. نصیحت یعنی دلسوزی و با اخلاص سخن گفتن و با گفتار صحیح کمک کردن. نصیحت به معنای کمک از راه سخن دلسوزانه است. همه ما باید نقد را بپذیریم یادمان باشد همه ما ممکن است اشتباه کنیم. این دولت اگر در مورد خاصی اشتباه کرد، به صراحت به مردم خواهد گفت و به صراحت از مردم عذرخواهی خواهد کرد.

رییس جمهور گفت وگوی زنده تلویزیونی 17 بهمن با مردم با بیان اینکه تحمل ها را بالا ببریم گفت: همه تحمل‌ها را بالاتر ببریم. نقد اشکال ندارد اما همه به هم احترام کنیم و ان‌شاء‌الله نقدها سازنده باشد و بتواند موجب تعالی بیشتر کشور شود.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا