شهردار دماوند خبر داد؛

وجود 40 هکتار بافت فرسوده در شهر دماوند/ استفاده از ظرفیت سرمایه‌گذاران جهت اجرای طرح بازآفرینی شهری در محلات دماوند

شهردار دماوند از وجود 40 هکتار بافت فرسوده در شهر دماوند خبر داد و گفت:از ظرفیت سرمایه‌گذاران جهت اجرای طرح بازآفرینی شهری در محلات دماوند استفاده می‌شود.

عباس صفری در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری تارود دماوند درباره میزان بافت‌های فرسوده شهر دماوند اظهار داشت: نزدیک به 40 هکتار بافت فرسوده در شهر دماوند وجود دارد که شامل محله‌های قدیمی همچون درویش، قلعه‌پا، قاضی، جیلارد و … است که ویژگی‌های خاص خود را دارند و باید احیا شده و بازآفرینی شهری در این نقاط صورت گیرد.

وی افزود: اولین موضوع مدنظر در بازآفرینی شهری، تهیه نقشه وضع موجود و سپس ارائه طرح پیشنهادی است، در سال 94 وضع موجود تصویب و طرح پیشنهادی نیز در نظر گرفته شد، اما به سبب عدم تأمین اعتبار از سوی اداره راه و شهرسازی، شهرداری احیای بافتهای فرسوده را تقبل کرد.

شهردار دماوند عنوان کرد: از موارد مهم در بافت‌های فرسوده، ایجاد یک حوزه اجتماعی در این زمینه است تا زندگی جریان قوی‌تری را نسبت به وضعیت موجود پیدا کند، همچنین برای ساکنان آن فضاهای خوبی فراهم شود و این نقاط به عنوان حوزه‌های با عملکرد قوی نامیده شوند.

صفری عنوان کرد: در راستای هدف مذکور یک مشاور به راه و شهرسازی معرفی شده که در صورت تأیید شدن، طرح پیشنهادی احیای بافت فرسوده را بلافاصله مصوب می‌کنیم.

وی ادامه داد: در گام دوم از ظرفیت سرمایه‌گذاری استفاده کردیم و از افرادی که حاضرند در بافت‌های فرسوده سرمایه‌گذاری کنند، دعوت به عمل آمد.

شهردار دماوند گفت: به نظر می‌رسد رقم تسهیلات موجود چندان چاره‌ساز نباشد و برای هر سند مالکیت نزدیک به 100 میلیون تومان تسهیلات داده می‌شود که در مقایسه با هزینه‌ها قابل ملاحظه نیست، اما در زمینه سرمایه‌گذاری می‌توان شدت و پیشرفت خوبی را در این حوزه مشاهده کرد.

صفری تصریح کرد: مرحله اول مشارکت و سرمایه‌گذاری برگزار شده است و مرحله دوم نیز برگزار خواهد شد، علاوه بر سرمایه‌گذاری در بافت فرسوده، معابر نیز حائز اهمیت هستند و باید استانداردها و دیگر شرایط رعایت شوند.

صفری افزود: برخی از موضوعات در بافت فرسوده به عنوان پروژه‌های پیشتاز یا محرک توسعه در نظر گرفته می‌شوند که صرفاً ایجاد چند معبر و منزل مسکونی را شامل نمی‌شود، بلکه ایجاد ورزشگاه، مراکز فرهنگی، فضای سبز و حوزه‌های اقتصادی را می‌توان در این مناطق پیش‌بینی کرد.

*کارخانه برق سابق دماوند در محله خمینی‌آباد به یک سالن ورزشی تبدیل می‌شود

وی عنوان کرد: اولین گامی که می‌تواند این مناطق را تا حدودی احیا کند، احیای زمینی معروف به کارخانه برق سابق دماوند است که در محله خمینی‌آباد قرار دارد و به عنوان اولین مورد در نظر گرفته شده است تا یک سالن ورزشی در آن ایجاد شود.

صفری بیان کرد: در کنار امامزاده عبدالله سرقلعه فضاسازی محوطه اطراف در برنامه قرار دارد تا امامزاده دارای هویت مستقلی شده و اطراف آن آزادسازی شود همچنین پارک موجود در مرکز شهر را اجرا می‌کنیم، در این راستا با دادگاه معاوضه کرده و املاکی را خریداری کرده‌ایم که یک ملک را تخریب کرده و ملک دیگر در حال خریداری است.

وی ادامه داد: مسیر تاریخی فرهنگی شهر نیز از دیگر برنامه‌هاست که از امامزاده عبدالله عبیدالله محله درویش آغاز می‌شود و تا مسجد جامع دماوند ادامه دارد، در این حین تعریض خیابان مسجد جامع انجام شده و مرمت حمام محله درویش تا حدودی اجرا شده است؛ این اقدام علاوه بر اهداف مذکور به لحاظ هویتی حائز اهمیت است.

شهردار دماوند گفت: یکی از نمونه کارهایی که اجرا شد و به فضای اطراف هویت داد و مسجد جامع را از حالت بسته بودن نجات داد، اقدام سیما و منظر شهری در ساخت آب نما و فضای سبز در ضلع غربی مسجد جامع است.

صفری بیان کرد: امید است این فضاسازی‌ها را در نقاط دیگر تکرار کرده و هویت تاریخی و بومی و محلی دماوند را احیا کنیم.

وی با اشاره به دیگر اقدامات شهرداری افزود: شهرداری تعریض بلوار شورا را در دستور کار خود قرار داده است که با اتمام آن بدنه شهری خوبی ایجاد می‌شود.

شهردار دماوند عنوان کرد: همچنین ساخت بلوار بعثت و خیابان مطهری تقریباً به اتمام رسیده است، خیابان مطهری می‌تواند از نظر سیما و منظر شهری و سطح سرویس، آسفالت پیاده رو و روشنایی الگوی خوبی باشد.

*ایجاد یک راه موازی از دماوند به بلوار یادگار امام شهرک مهک با توجه به اتفاقات حوادث اخیر

صفری ادامه داد: شهرداری در راستای ادای وظایف خود موفق شده است از شورا مجوز چند پروژه مهم مثل پل ورودی شهر دماوند و بلوار یادگار امام در بخش شمالی شهرک مهک را اخذ کند، در اتفاقات حوادث اخیر و بحث ترافیکی ضرورت وجود یک راه موازی در کنار راه‌های دیگر احساس و اهمیت این پروژه‌ها مشخص شد.

شهردار دماوند بیان کرد: پیاده سازی‌ها در سطح وسیع در حال اجرایی شدن هستند که بلوار بعثت، خیابان مطهری، خیابان ولیعصر، زنبق 3، بلوار آیت الله خامنه‌ای،‌ بلوار شهید بهشتی و… را در بر می‌گیرد.

وی عنوان کرد: اقداماتی در حوزه پیاده‌روسازی و همسان‌سازی معابر نیز در دست اجراست که نتیجه خوبی را در توسعه معابر خواهد داشت.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا