رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان دماوند:

تاکنون 210 هکتار از مراتع دماوند طعمه حریق شده است/ 600 خانوار روستایی بهره‌بردار سامان‌های عرفی دماوند هستند

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان دماوند با بیان اینکه تاکنون 210 هکتار از مراتع این شهرستان طعمه حریق شده است، گفت: 600 خانوار روستایی بهره‌بردار سامان‌های عرفی دماوند هستند.

محمود حجتی در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری تارود دماوند اظهار کرد: شهرستان دماوند دارای 147 هزار هکتار اراضی قابل چرای دام بوده که این میزان در قالب 103 سامان عرفی، 20 مرتع ییلاقی، 65 مرتع میان‌بند، 18 مرتع آن میان‌بند ییلاقی است.

وی افزود: تعداد بهره‌بردار سامان‌های عرفی شهرستان دماوند 600 خانوار روستایی، 527 خانوار عشایری و 2 خانوار مهاجر وجود دارد، از 103 سامان عرفی موجود تعداد 35 سامان آن به نام شورای اسلامی روستای ممیزی شده است.

*892 نفر دارای پروانه چرای دام در دماوند می‌باشند/ تاکنون 37 طرح مرتعداری در شهرستان دماوند تهیه شده است

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان دماوند گفت: تعداد افراد داری پروانه چرا ۸۹۲ نفر بوده و این شهرستان دارای ۳۷ طرح مرتع داری تهیهشده به مساحت ۵۴ هزار و ۹۵۰ هکتار با ۲۸۰ بهره بردار می‌باشد و ۳۱ طرح مصوب در سطح ۴۸ هزار ۸۵۱ هکتار توسط ۲۵۰ بهره بردار و ۲۶ طرح واگذار شده در ۳۶ هزار و۷۲۶ هکتار با ۲۳۵ بهره بردار است و از تعداد طرح‌های واگذار شده نیز ۱۸ طرح در ۲۲هزار و ۵۵۱ هکتار با ۱۸۴ بهره بردار در حال اجرا است.

حجتی خاطرنشان کرد: ایستگاه تولید بذر مهندس هدایت الله شمس دماوند نیز ظرفیت تولید سالیانه انواع بذور مرتعی از جمله سکاله، پتریوم، بروموس، اروشیا، کوخیا و …در سطح 500 هکتار از اراضی را داراست.

رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان دماوند در رابطه با تدابیر و اقدامات صورت گرفته در راستای مدیریت چرایی و کنترل بهینه دام اظهار داشت: این اقدامات شامل عقد تفاهم نامه فی مابین این اداره با اداره حفاظت محیط زیست شهرستان دماوند، ایجاد اکیپ‌های گشت مشترک با یگان حفاظت، بخشداری مرکزی دماوند و بخشداری رودهن در راستای لزوم حفظ حراست از مراتع، هماهنگی با شوراهای اسلامی روستاها، انجام آموزش‌های لازم در این راستا، انجام مکاتبات در خصوص عواقب ناشی از اجـاره مرتع، ورود غیر مجاز دام و چرای خارج از فصل می‌باشد.

حجتی در ادامه به برگزاری جلسات متعدد با بهره‌برداران مراتع حساس در راستای آگاه‌سازی و استهلاک ماشین‌های و ادوات اشاره کرد.

وی افزود: از جمله اقدامات صورت گرفته در یگان حفاظت شهرستان دماوند می‌توان به انجام گشت مشترک با یگان‌های حفاظت از اراضی اداره راه و شهرسازی، مدیریت امور اراضی و اداره حفاظت از محیط زیست به منظور جلوگیری از ساخت و سازهای غیرمجاز و حفاظت و صیانت از انفال اشاره کرد.

رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان دماوند عنوان کرد: یگان حفاظت اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان دماوند با تشکیل سه اکیپ، به طور دائم در حال گشت زنی در سطح شهرستان بوده و از اراضی ملی حفاظت و حراست می‌نماید.

حجتی گفت: همچنین در ایام تعطیل مانند تعطیلات نوروز و اوقات خارج از ساعت اداری هیچ کدام از گشت‌های یگان متوقف نشده و کلیه نیروها به صورت کشیک شبانه‌روزی آماده فعالیت بوده‌اند.

*تاکنون 21 مورد آتش‌سوزی در سطح مراتع شهرستان دماوند رخ داده است/ 41 هزار هکتار از اراضی ملی دماوند فاقد سند هستند

این مقام مسئول تاکید کرد: تشکیل اکیپ اطفاء حریق و کنترل مناطق با همکاری و مشارکت مردم و بومیان منطقه به طوری که آمار اطفاء حریق این اکیپ تاکنون در سال جاری تعداد 21 فقره آتش‌سوزی در مساحتی بالغ بر 210 هکتار در سطح شهرستان دماوند بوده است.

رئیس اداره منابع طبیعی شهرستان دماوند گفت: متأسفانه مناطق کیلان، وادان و ساران بیشتری حجم آتش‌سوزی را از ابتدای سال تاکنون به خود دیده است می‌توان گفت، 150 هکتار از آتش‌سوزی کل اراضی، مربوط به این مناطق بوده است.

حجتی عنوان کرد: در مناطقی مانند آرو و سربندان نیز به دلیل تردد مسافران و عدم توجه به خاموش کردن آتش پیش از ترک محل، وزش باد موجب شعله کشیدن آتش و در نهایت حریق شده است.

وی در رابطه با اطلاعات مربوط به اخذ سند اراضی ملی شهرستان دماوند عنوان کرد: در شهرستان دماوند از میان 156 هزار و 446 هکتار اراضی ملی، تعداد 115 هزار و 418 هکتار اخذ سند شده و 41 هزار و 28 هکتار از اراضی ملی جهت اخذ سند باقی مانده است.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا