مشاور فرماندار شهرستان دماوند در امور بانوان و خانواده خبر داد؛

شناسایی 130 بانوی کارآفرین در دماوند/ فعالیت بانوان کارآفرین دماوند در نمایشگاه‌های مختلف/ ارائه 300 مورد تسهیلات خوداشتغالی به بانوان سرپرست خانوار در دماوند/ ضرورت احیای هنر ارزشمند حوله‌بافی کیلان

مشاور فرماندار شهرستان دماوند در امور بانوان و خانواده از شناسایی 130 بانوی کارآفرین و  ارائه 300 مورد تسهیلات خوداشتغالی به بانوان سرپرست خانوار در این شهرستان خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری تارود دماوند، لیلا زعفرانی اظهار کرد: کارآفرینی مقوله‌ای متفاوت از اشتغال‌زاییست، چرا که کارآفرینی به مثابه ایجاد زیرساخت مناسب، تاب‌آوری اجتماعی و توان‌افزایی در جهت بقا و پایداری کسب و کار است.

وی افزود: در واقع کارآفرینی خلق ارزش افزوده جدید با استفاده از منابع موجود است، اما به دلیل اینکه نتیجه هر کارآفرینی تولید خواهد بود و برای هر تولید نیاز به نیروی انسانی داریم، در کنار کارآفرینی ایجاد شغل نیز میسر می‌شود.

مشاور فرماندار در امور بانوان و خانواده شهرستان دماوند ادامه داد: از آن‌جایی که اشتغال‌زایی بر عهده دولت است و کارآفرینی بیشتر در حوزه بخش خصوصی صورت می‌گیرد، با توجه به تأکید مقام معظم رهبری در بحث اقتصاد مقاومتی و کارآفرینی، نیازمند برنامه‌ریزی مدون، مستمر و حمایت همه‌جانبه از تولیدات ملی هستیم، از این رو دولت و مردم باید در کنار هم برای ایجاد اشتغال و حمایت از کالای ملی تلاش کنند.

زعفرانی ادامه داد: ما در شهرستان دماوند در حوزه بانوان، شاهد انجام فعالیت‌هایی با همکاری ادارات و جمعی از بانوان خلاق و کارآفرین هستیم؛ در این زمینه، نخستین قدم شناسایی بانوان توانمند و کمک به گسترش توانمندی آنهاست که در این میان تعداد 130 نفر از بانوان کارآفرین در شهرستان دماوند شناسایی شده‌اند.

وی از برپایی دو همایش کارآفرینی، اشتغال خانگی، استارت‌آپ و آشنایی با روش‌های کسب و کار به عنوان اقدامات انجام شده در شهرستان دماوند نام برد و گفت: در اردیبهشت‌ماه سال‌جاری همایشی با حضور 400 نفر از بانوان کارآفرین در این شهرستان برگزار شد که در این میان بیشترین بحث مختص به بانوان خوداشتغال، قالی‌باف، تولید محصولات خانگی ارگانیک و خشکبار بود.

مشاور فرماندار شهرستان دماوند در امور بانوان و خانواده از دیگر اقدامات مؤثر در شهرستان دماوند تحت‌عنوان در نظرگیری سیلوی جهاد کشاورزی به عنوان نمایشگاه دائمی کارآفرینان و عرضه محصولات خوداشتغالی، اعزام کارآفرینان نمایشگاه شهر آفتاب، نمایشگاه بین‌المللی، مصلی و اعزام برخی از آنها به نمایشگاه‌های مترو و دریافت غرفه به صورت رایگان با هماهنگی استانداری تهران نام برد.

*ارائه 300 مورد تسهیلات خوداشتغالی به بانوان سرپرست خانوار/ 106 متقاضی موفق به دریافت تسهیلات شدند

زعفرانی اضافه کرد: در آبان‌ماه سال‌جاری نیز اعزام کارآفرینان برتر به نمایشگاه «قاضی انتب» در ترکیه به مدت پنج روز صورت گرفت که این امر در راستای بازاریابی و آموزش در زمینه تابلوهای نقاشی، سیاه‌قلم و معرق توسط بانوان هنرمند «طاولی و اکبری» انجام شد که نقش مؤثری در معرفی شهرستان دماوند و محصولات تولیدی ما داشت.

وی همچنین از ارائه 300 مورد تسهیلات خوداشتغالی و کمک به ایجاد کسب‌وکار به مبلغ 3 میلیون تومان به بانوان سرپرست خانوار خبر داد که تاکنون 106 نفر از متقاضیان موفق به دریافت تسهیلات شدند.

مشاور فرماندار شهرستان دماوند در امور بانوان و خانواده خاطرنشان کرد: در راستای ایجاد مشاغل خانگی در شهرستان دماوند خدمات خوبی از جمله برگزاری کارگاه‌های آموزشی انجام شده است و یکی از برنامه‌های مدنظر، اعزام نیرو به کارگاه‌های حوله‌بافی سمنان در جهت آموزش و تلفیق این هنر با صنعت حوله‌بافی شهر کیلان است.

*ضرورت احیای هنر ارزشمند حوله‌بافی کیلان

زعفرانی گفت: حوله‌بافی یکی از هنرهای ارزشمند و قدیمی شهرستان دماوند است که قدمت آن به سال‌های دور بازمی‌گردد؛ این صنعت در شهر کیلان زاده شده و توسط مادران و مادربزرگ‌های خوش‌ذوق، به نسل‌های بعدی انتقال داده شده است؛ اما اکنون با مشکلاتی مواجه شده که نیاز به احیا و مراقبت دارد تا ریشه این هنر قدیمی تازه بماند.

وی در خصوص هنر کهن حوله‌بافی شهر کیلان عنوان کرد: در حال حاضر، حوله‌بافی شهر کیلان محدود به انجام کار در منازل است، البته کارگاهی در محل حمام قدیمی این شهر با همکاری شهرداری برپاست که به حالت نیمه‌فعال درآمده، اما با حضور معاون رئیس‌جمهور و برخی دیگر از مسئولان مقرر گردید این صنعت تا پایان سال‌جاری مجدداً در شهرستان دماوند رونق یابد.

مشاور فرماندار شهرستان دماوند در امور بانوان و خانواده ادامه داد: بیشتر کارآفرینان شهرستان دماوند به صنعت قالی‌بافی می‌پردازند که در این خصوص نیاز به بررسی و تجمیع آنها، ساماندهی تولیدات و تشکیل کارگروهی اختصاصی در این زمینه است.

زعفرانی ادامه داد: شهرستان دماوند می‌تواند از نظر هنر قالی‌بافی جایگاه بهتری در میان شهرستان‌های استان تهران داشته باشد که این امر نیازمند توجه خاص از سوی بانوان و حمایت بخش دولتی است؛ علاوه بر این، لازم است که افراد خیر و سرمایه‌گذار در این خصوص گام بردارند تا پشتوانه محکمی برای آغاز فعالیت افراد باشد.

وی عنوان کرد: توانمندی بسیاری در شهرستان دماوند وجود دارد و در صورت برنامه‌ریزی مناسب، تخصیص بودجه و فضای مناسب فیزیکی، می‌تواند چالش‌هایی مانند نبود سرمایه اولیه و بازار فروش را برطرف کند.

مشاور فرماندار شهرستان دماوند در امور بانوان و خانواده با پرداختن به فعالیت افراد کارآفرین در شهرستان دماوند گفت: با وجود برگزاری کلاس‌های آموزشی متعدد به دلیل عدم اطلاع‌رسانی مناسب و پراکندگی روستاها، بسیاری از افراد توان شرکت در این کلاس‌های را ندارند.

زعفرانی تأکید کرد: در این خصوص نیازمند همکاری از سوی دهیاری‌ها در راستای برگزاری کلاس‌های آموزشی در روستاها هستیم؛ علاوه بر این فعال کردن صندوق‌های خرد بانوان کمک خوبی به توانمند شدن بانوان می‌کند.

وی اظهار داشت: برنامه‌های مربوط به اقتصاد مقاومتی، کارآفرینی و ایجاد اشتغال خانگی جزو برنامه‌های نهادهایی مانند سپاه پاسداران، بسیج جامعه زنان و ادارات بهزیستی و ترویج جهاد کشاورزی است و هماهنگی و انجام فعالیت‌های گروهی می‌تواند کمک خوبی به حذف موازی‌کاری و استفاده از ظرفیت همه ادارات کند.

مشاور فرماندار شهرستان دماوند در امور بانوان و خانواده بیان کرد: در حال حاضر، فضای نمایشگاه دائمی برای ارائه تولیدات مشاغل خانگی در شهرستان دماوند وجود دارد، اما نیاز است که شهرداری‌ها با حمایت مالی و تبلیغات مناسب در راستای معرفی آنها، در جهت بازار فروش بهتر برای این افراد کمک کنند.

منبع: فارس

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا