سران عشایر گلایه کردند؛ ممانعت از ورود عشایر به مناطق قشلاقی
جمعی از بزرگان عشایر کرمانشاه به مشکلات ورود کاروانهای عشایر به مناطق قشلاقی و گرمسیری اشاره کرده و از عدم همکاری برخی مسئولین استانهای گرمسیری برای ورود عشایر استان کرمانشاه به این مناطق، گلایه کردند.
جمعی از سران عشایر کچرو بخش دورود فرامان در گفت وگو با خبرنگار بسیج عشایر در کرمانشاه، از مشکل کمبود آب، هزینه بالای داروهای مورد نیاز دام ها و فقدان مسیر ویژه حرکت عشایر یا ایلراه برای قشلاق و ییلاق گلایه کردند.
*کمبود آب و آبرسانی به موقع برای عشایر استان
به گزارش خبرنگار بسیج عشایر، با توجه به خشکسالی هایی که امسال بیشتر مناطق استان کرمانشاه با آن روبرو بود، عشایر از مشکل بی آبی و یا عدم رسیدن به موقع آب توسط خودروهای آبرسان به عنوان اصلی ترین مشکل خود یاد می کنند.
جمعی از سران عشایر درباره مشکلات نبود جا و مکان و مسیر کوچ به خبرنگار بسیج گفتند: عشایری که برون کوچ هستند و به روش سنتی کوچ می کنند از مشکل نبود مسیر خاص و یا ایلراه برای جابجایی از مناطق ییلاقی به قشلاقی و بلعکس رنج می برند و فشار زیادی را متحمل می شوند.
*ممانعت مسئولین برخی استانها نسبت به ورود عشایر به مناطق قشلاقی
این بزرگان به مشکلات ورود کاروانهای عشایر به مناطق قشلاقی و گرمسیری اشاره کردند و از عدم همکاری برخی مسئولین استانهای گرمسیری برای ورود عشایر استان کرمانشاه به این مناطق، گلایه کردند و بیان داشتند: با توجه به فرارسیدن فصل سرما و آغاز کوچ پاییزه عشایر و سختی های ماندگاری در مناطق ییلاقی، ایلات مجبور به کوچ به استانهای گرم تر هستند.
آنها افزودند: در این شرایط، ممانعت برخی مسئولین این استانها از ورود عشایر به این مناطق که باید تا قبل از شروع آذر ماه انجام شود، باعث گله مندی عشایر شده است. این رفتار مسئولین قابل توجیه نیست و باعث به وجود آمدن مشکلاتی برای این هموطنان شده است.
*هزینه بالای تهیه داروهای مورد نیاز دامی
بزرگان عشایر، از قیمت بالای داروهای دامی و عدم توانایی خرید این داروها نیز گلایه کردند و گفتند: با توجه به اینکه قشر عشایر یک قطب تولیدکننده کشور به حساب می آید و محصولات در حیطه تولیدات عشایر باید از سلامت و کیفیت مطلوبی برخودار باشد، اما به دلیل شرایط اقتصادی فعلی و هزینه های بالای تهیه داروهای مورد نیاز، عشایر در تأمین سلامت محصولات خود با مشکل مواجه هستند که از مسئولین تقاضا داریم نسبت به تهیه داروهای دامی با قیمت مناسب تری برای این قشر تولید کننده اقدام کنند.