راه‌اندازی کتابخانه سیار شهرستان دماوند در هفته دولت/ آمادگی لازم جهت احداث کتابخانه‌های روستایی در شهرستان دماوند

13931022000699_PhotoAنشست انجمن کتابخانه‌های عمومی شهرستان دماوند با حضور مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان تهران برگزار شد.

به گزارش پایگاه خبری تارود دماوند، علی نیکنام، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان تهران در نشست انجمن کتابخانه‌های عمومی شهرستان دماوند با اشاره به اینکه این نشست به‌نوعی اتاق فکر است، اظهار داشت: انتظار داریم تمام دستگاه‌های فرهنگی و غیرفرهنگی دغدغه کتاب و کتاب‌خوانی را داشته باشند.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان تهران افزود: فرهنگ کتاب و کتاب‌خوانی منحصر به افراد، اداره‌ها و بخش‌های خاصی نیست؛ بلکه متعلق به همه افراد است و به‌گونه‌ای همه دوستدار کتاب هستند.

وی بیان کرد: کتاب و کتاب‌خوانی باید از فضای کتابخانه‌ها خارج و در سطح شهرها یا اداره‌ها و مراکز دیگر در قالب مسابقات مختلف، نقد و بررسی کتاب‌ها و … برگزار شود.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان تهران با اشاره به منابع درآمدی کتابخانه‌ها گفت: منابع درآمدی کتابخانه‌ها از محل نیم درصد درآمد شهرداری‌ها تأمین می‌شود و این منبع درآمدی صرف حقوق و مزایا کارمندان، خرید کتاب، توسعه فضاهای کتابخانه‌ها و … خواهد شد.

نیکنام با اشاره به اینکه کتابخانه سیار شهرستان دماوند را از منابع استان تهران به میزان 25 میلیون تومان تجهیز کردیم، تصریح کرد: کتابخانه سیار این شهرستان تجهیز شده است و در هفته دولت راه‌اندازی می‌شود و به روستاهای این شهرستان خدمات لازم را ارائه می‌دهد.

وی ادامه داد: سال گذشته کتاب‌های خوبی خریداری و به کتابخانه‌ها ارسال شده است و در این راستا از تمام مسؤولان همچون رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان دماوند، فعالان فرهنگی و اصحاب رسانه تقاضا داریم تا کتاب‌های مورد علاقه افراد را به ما اعلام کنند تا با تهیه این کتاب‌ها و تقویت منابع، کتابخانه‌ها به‌عنوان پاتوق فرهنگی مردم در شهر عمل کنند.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان تهران تأکید کرد: زمانی که کتابخانه‌های غنی داشته باشیم، می‌توانیم از بسیاری از مسائل و مشکلات فرهنگی، اجتماعی و … در جامعه پیشگیری کنیم.

نیکنام گفت: این آمادگی وجود دارد در هر زمینه‌ای که منابع کتابی ضعیفی داریم، آن را تقویت کنیم و با خریداری کتاب‌های موردنیاز، آن‌ها در کتابخانه‌ها و دسترس مردم قرار دهیم.

وی با اشاره به اینکه کتابخانه‌ها روستایی را در شهرستان دماوند احداث کنیم، افزود: در صورتی که آمار جمعیتی روستایی بالای 4 هزار نفر باشد، آمادگی این را داریم تا کتابخانه‌های روستایی را در آن احداث کنیم.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان تهران اضافه کرد: یکی از مظلومیت‌های کتاب و کتابخانه‌ها این است که کتاب‌ها به مردم معرفی نمی‌شود و لازم است در این زمینه آگهی‌نماهای تبلیغاتی را در اختیار حوزه فرهنگی و معرفی کتاب‌ها قرار دهیم.

نیکنام خاطرنشان کرد: با تعامل و همکاری اعضای انجمن کتابخانه‌های عمومی شهرستان دماوند اقدامات جدیدی را باید برای کتاب و کتاب‌خوانی رقم بزنیم تا با استقبال خوب مردم از کتابخانه‌ها مواجه شویم.

*زمینه‌های انتشار و تألیف کتاب در جامعه مهیا شود

معاون سیاسی انتظامی فرماندار شهرستان دماوند در این نشست با اشاره به اهمیت کتاب و کتاب‌خوانی اظهار داشت: در شرایط کنونی و با وجود تحولاتی که در زمینه رشد و توسعه اینترنت و شبکه‌های مجازی ایجاد شده، همچنان جایگاه کتاب و کتاب‌خوانی محفوظ مانده است.

شاهرخ جهانشاهی ادامه داد: افرادی که طالب علم، تحقیق و پژوهش و همیشه دنبال فراگیری علم و کتاب‌خوانی هستند، به اهمیت کتاب و کتاب‌خوانی توجه ویژه‌ای دارند.

وی بیان کرد: کتاب‌های مختلف امروز روند نشر خود را ادامه می‌دهند و با توجه به توسعه فناوری‌های جدید، کتاب در سایه این فناوری‌ها قرار نگرفته است.

معاون سیاسی انتظامی فرماندار شهرستان دماوند با توجه به اینکه ترویج فرهنگ کتاب و کتاب‌خوانی برای دولت‌مردان و سیاست‌مداران دارای اهمیت بسیاری است، افزود: زمانی که افراد یک جامعه و کشور اطلاعات و آگاهی‌های بالاتری داشته و به‌گونه‌ای در تمام زمینه‌ها پیشرفته باشند، اداره کشور و افراد نیز آسان‌تر است.

جهانشاهی تصریح کرد: اگر در کشوری به سطح آگاهی و اطلاعات افراد جامعه و روند توسعه آن‌ها اهمیتی داده نشود، اداره آن برای دولت‌مردان سخت می‌شود.

وی با اشاره به اینکه جوانان دنبال علوم مختلف هستند، گفت: متولیان فرهنگ عمومی باید زمینه‌های لازم را مهیا کنند تا افرادی که در جامعه زندگی می‌کنند، دنبال انتشار و تألیف کتاب باشند.

*عضویت 2600 نفر در کتابخانه عمومی دماوند

محمود پوردیوان‌بیگی‌مقدم، رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان دماوند در این نشست با اشاره به لزوم ترویج فرهنگ مطالعه و کتاب‌خوانی همگام با سیاست‌های اقتصاد مقاومتی اظهار داشت: فضای فیزیکی مناسبی در شهرستان دماوند برای آشنایی و آگاهی مردم وجود دارد؛ ولی فضای مطالعاتی وجود ندارد.

وی افزود: امروز ابزارهایی که برای سرعت و ماندگاری اطلاعات وجود دارد، کار تبلیغات و اطلاع‌رسانی را راحت‌تر کرده است.

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان دماوند  ادامه داد: 2 هزار و 600 نفر عضو کتابخانه عمومی شهرستان دماوند هستند که با این تعداد از اعضا می‌توانیم شبکه بزرگی از اطلاع‌رسانی را در این شهرستان در زمینه ترویج فرهنگ کتاب و کتاب‌خوانی ایجاد کنیم.

پوردیوان‌بیگی‌مقدم گفت: تشکیل کانال‌های اطلاع‌رسانی با سرعت بیشتر و در راستای اقتصاد مقاومتی جایگزین خوبی برای تبلیغات سطح شهر خواهد بود.

وی با اشاره به اینکه در تمام زمینه‌ها نباید فضاهای مجازی را محدود کرد، بیان کرد: در حوزه فرهنگ و رسانه ابزارهای فضای مجازی نباید محدود شوند؛ زیرا که نیازمند این‌گونه ابزارها به‌صورت مؤثر بین مردم و جامعه هستیم.

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان دماوند اضافه کرد: تشکیل کانال‌های اطلاع‌رسانی می‌تواند پیشنهاد خوبی در راستای ترغیب و تشویق مردم در زمینه فرهنگ کتاب و کتاب‌خوانی باشد.

پوردیوان‌بیگی‌مقدم خاطرنشان کرد: باید درک کنیم که نهاد کتابخانه‌های عمومی جزئی از شاکله مدیریت شهری هستند؛ هر چند در این زمینه شهرداری‌ها در بخش‌های مختلف همچون تألیف، انتشار و رونمایی از کتاب‌های مختلف اقدامات خوبی انجام داده‌اند.

منبع: فارس

انتهای پیام/

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا