بی‌سواد خواندن منتقدان صدای تاج‌زاده را هم در آورد

اظهارات رئیس جمهور در خصوص منتقدین ژنو که منتقدین را عده‌‌ای معدود و کم سواد خطاب کرده بود، با واکنش بسیاری از افراد و نخبگان همراه شد؛ تا جایی که حتی برخی از همفکران خود آقای روحانی و همچنین برخی اصلاح طلبان به این اظهارات تند رئیس جمهور خرده گرفتند و این سخنان را در شان حسن روحانی ندانستند.

بی‌سواد خواندن منتقدان صدای تاج‌زاده را هم در آورد

به گزارش تارود به نقل از شبکه اطلاع رسانی دانا، چندی پیش حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان در اجلاس روسای دانشگاه ها و مدیران پارک های علم و فناوری با اشاره به برخی انتقادات از توافق ژنو منتقدین را فقط یک عده معدود کم سواد که از جای خاصی تغذیه می شوند خواند و گفت: چرا فقط عده معدود و کم سوادی باید از توافق ژنو حرف بزنند اما اساتید دانشگاه های ما خاموش اند و درباره این اتفاق بزرک بین المللی حرف نمی زنند؟؛ چرا با مردم همراه نمی شوید؛ فقط به فکر ISI و مقاله نباشید؛ رها کنید این شرک ها را.

اظهارات رئیس جمهور در خصوص منتقدین ژنو ، که منتقدین را عده‌‌ای معدود و کم سواد خطاب کرده بود، با واکنش بسیاری از افراد و نخبگان همراه شد؛ تا جایی که حتی برخی از همفکران خود آقای روحانی و همچنین برخی اصلاح طلبان به این اظهارات تند رئیس جمهور خرده گرفتند و این سخنان را در شان حسن روحانی ندانستند.

برخی از این انتقادهایی که علیه این اظهارات شد به شرح ذیل است:

*عماد افروغ :  کم سواد خواندن منتقد جواب نقد نیست و رئیس جمهور باید در این زمینه صعه صدر بیشتری از خود نشان دهد.
بین مقدمه و موخره صحبت های رئیس جمهور هماهنگی وجود نداشت و برغم صحبت های خوبی که ابتدا رئیس جمهور داشتند، نتایج خوبی گرفته نشد و آن مقدمات در واقع برای یک هدف دیگری چیده شده بود.
وی با بیان اینکه شعارهای این دولت مغایر با رفتارها و اعمالش است، ادامه داد: رئیس جمهور از طرفی شعار فراجناحی سر می دهد اما ما وزیر فراجناحی در دانشگاه نمی بینیم. اگر وزارتخانه ای قرار است فراجناحی باشد باید فراجناحی هم اداره شود و این طور نباید باشد که ما شعار دهیم اما طور دیگری عمل کنیم. من وقتی پای ژنو به میان امد و با منتقدین با آن شدت برخورد شد و تخریب شد تعجب کردم.

* سعید شریعتی، فعال اصلاح‌طلب :به نظر من «کم سواد» خواندن منتقدان و «استاد دانشگاه» خواندن اعضای تیم مذاکره کننده یک خطای بیانی فاحش از سوی آقای روحانی است.

1- خطاست چرا که هر کس که مورد نقد قرار می‌گیرد حتی اگر رئیس جمهور باشد نباید پاسخ «استدلال» هر چند «غلط» را با بیان «علت» هر چند «درست» بدهد. هماورد استدلال، استدلال است و خوشبختانه دست روحانی از استدلال خالی نیست.

2- خطاست چون حتی اگر در مقام بیان «علت» و «انگیزه» منتقدان هم برآییم علت اصلی منتقدان محوری «کم سوادی» نیست. به طور واضح و روشن اینجا صحبت «منافع» است.

3- خطاست چون «استاد دانشگاه» بودن ظریف و همکارانش چیزی به اعتبار توافق‌نامه و فرایند تصمیم‌گیری‌ها نمی‌افزاید همان‌طور که «استاد دانشگاه» بودن جلیلی و باقری نمی‌توانست مؤید مسیر غلط سابق باشد.

*آیت الله مصباح یزدی رییس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) با اشاره به آیه «نَصَحْتُ لَکُمْ وَلَکِن لاَّ تُحِبُّونَ النَّاصِحِینَ»  اظهار داشت: اینها می گویند انتقاد را دوست داریم اما دروغ می گویند، طاقت یک جمله را ندارند.علما و بزرگان که وارث انبیاء هستند، خانواده‌های شهدا شما را نصیحت می کنند که فریب آمریکا را نخورید، دنبال راحتی خیالی نروید؛ این رفاهی که به شما وعده می دهند دروغ است و به آن نخواهید رسید؛ اگر هم برسید به چه قیمتی؟ عزت مردم را می فروشید، خون‌های هزاران شهید را که در طول این سه دهه ریخته شده به باد می دهید تا این که چند روزی چند دلاری که از پول‌های خودتان است را به شما بازگردانند؛ زهی خیال باطل!

* همچنین برخی از نمایندگان مجلس هم به این اظهارات رئیس جمهور واکنش نشان دادند:

حمید رسایی در تذکری به رئیس جمهور از آنچه که او “ادبیات نامناسب روحانی خطاب به منتقدان توافق ژنو” خوانده انتقاد کرده و گفته است: “برخی از علما، نخبگان دانشگاهی و نمایندگان مجلس از این توافق نامه انتقاد می‌کنند.”

قاسم جعفری نماینده بجنورد هم در تذکری به رئیس جمهور از اظهارات آقای روحانی انتقاد کرده و گفته “نقشه راه توافق نامه ژنو، راه درستی ندارد.”

مهرداد بذرپاش هم ضمن انتقاد از آقای روحانی گفته است “ما بی‌سوادیم و سواد شما هم در نحوه توزیع سبدکالا کاملا نمایان و مشهود بود… ادب مرد به ز دولت اوست.”

علی مطهری نماینده مردم تهران هم در واکنش به این سخنان گفته بود: بهتر بود روحانی تعبیر کم‌سوادها را به کار نمی‌برد چرا که واکنش‌هایی را به همراه داشت.

اما اخیرا مصطفی تاجزاده عضو سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی و جبهه مشارکت که در حال حاضر در زندان بسر می‌برد،  از حسن روحانی به خاطر کم سواد خواندن برخی از مخالفان توافق ژنو، انتقاد کرد.

وی در نامه سرگشاده‌ایی که به حسن روحانی نوشته، با بیان اینکه «این ادبیات در شأن رئیس جمهوری نیست» گفته مخالفان این روند کم‌سواد نیستند بلکه به دنبال امنیتی کردن فضای کشورند.

تاجزاده همچنین در این نامه‌ ازبخش‌های دیگری از سخنان روحانی در دانشگاه بهشتی استقبال کرده و گفته است که این بار هم صدا و سیما به گفته وی دعوت روحانی به آشتی ملی، دفاع از حقوق شهروندی و نقد و نفی فضای امنیتی را کاملا سانسور کرده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا