مهار آتش‌سوزی در ۴۵ هکتار از مراتع اراضی ملی شهرستان دماوند/ ۹۵ درصد از بروز آتش‌سوزی در مراتع عامل انسانی است

سرپرست اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان دماوند از مقابله با حریق در ۴۵ هکتار از اراضی ملی این شهرستان خبر داد و گفت: ۹۵ درصد از بروز آتش‌سوزی در مراتع شهرستان دماوند عامل انسانی است.

محمود حجتی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تارود دماوند از مقابله با آتش‌سوزی تاکنون در مراتع روستای آردینه، دهن و وادان در فصل تابستان خبر داد و اظهار کرد: با حضور به‌موقع عوامل یگان حفاظت منابع طبیعی، نیروهای آتش‌نشانی و همکاری مردم از گسترش این حریق جلوگیری به عمل آمد، اما در اثر این آتش‌سوزی‌ها ۴۵ هکتار از مراتع منطقه دچار حریق شده و از بین رفت.

وی با اشاره به عامل انسانی در به وقوع پیوستن ۹۵ درصد از این‌گونه حوادث بیان کرد: افزایش دمای هوا، تراکم زیاد گیاهان و کاهش رطوبت شرایطی را فراهم می‌آورد تا در اثر یک بی‌احتیاطی و سهل‌انگاری شاهد آتش‌سوزی در عرصه‌های طبیعی باشیم؛ جلوگیری از عدم وقوع این‌گونه حوادث نیازمند دقت و احتیاط بیش‌ازپیش مردم و شهروندان است.

سرپرست اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان دماوند بابیان اینکه عرصه‌های مرتعی و جنگلی سرمایه‌های ذی‌قیمتی به شمار می‌آیند گفت: برای پیشگیری از آتش‌سوزی در این عرصه‌ها باید اصول مراقبتی را به‌طور کامل در نظر گرفت.

حجتی ادامه داد: با توجه به افزایش سفرها در فصل تابستان از عموم مردم و گردشگران درخواست می‌شود که هنگام مراجعه به عرصه‌های منابع طبیعی حتی‌الامکان از روشن کردن آتش و رها کردن بطری‌های شیشه‌ای خودداری کنند، چراکه این بطری‌ها در زیر نور آفتاب مانند یک عدسی عمل کرده و با تمرکز نور خورشید می‌توانند باعث آتش گرفتن بوته‌زارها و علف‌ها شوند.

وی تأکید کرد: از عموم مردم درخواست می‌شود که در صورت مشاهده هرگونه آتش‌سوزی احتمالی در اراضی جنگلی و مرتعی، مراتب را فوراً از طریق شماره تلفن ۱۵۰۴ به یگان حفاظت منابع طبیعی اطلاع دهند.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا