دماوند به جغرافیای فرهنگی نیاز دارد/ بافت تاریخی محلات شهر دماوند حفظ شود /شهر دماوند بنیاد اساطیر و اسطوره‌هاست

پژوهشگر عرصه تاریخ و فرهنگ با بیان اينکه دماوند به جغرافیای فرهنگی نیاز دارد، گفت: بافت تاریخی محلات شهر دماوند حفظ شود.

به گزارش پایگاه خبری تارود دماوند، دکتر مسعود نصرتی پژوهشگر عرصه تاریخ و فرهنگ در مراسم بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی در شهرستان دماوند با بیان اینکه دماوند به جغرافیای فرهنگی نیاز دارد، اظهار داشت: کوه دماوند خواستگاه توران‌های ایران زمین است، کوه در تمامی ملت‌ها به عنوان منبع و سرچشمه حیات و حاصلخیزی زمین به شمار می‌رود، اعتقاد ایرانیان باستان نیز این بوده که پایه کوه البرز به زمین و قله آن به آسمان متصل است و مرتفع‌ترین قله البرز قله دماوند است.

وی افزود: این جغرافیای فرهنگی باید در منطقه دماوند مورد استفاده قرار گیرد، اما متاسفانه در دماوند شاهد ساخت و سازهای بسیاری هستیم در حالی که باید بافت‌های تاریخی حفظ شوند؛ شهر دماوند 4 محله بسیار مهم دارد که امید است حداقل بافت تاریخی این محلات حفظ شوند.

این پژوهشگر دماوندی عنوان کرد: شهر دماوند بنیاد اساطیر و اسطوره‌هاست همچنین بنیادی ساسانی دارد که به ما اجازه می‌دهد این بافت را و آنچه که باقی مانده را حفظ کنیم.

*مسجد جامع دماوند از آثار تاریخی فرهنگی مهم به شمار می‌آید

نصرتی ادامه داد: مسجد جامع دماوند از دیگر آثار تاریخی فرهنگی مهم دماوند است که اهمیت جغرافیای فرهنگی این شهرستان را بیشتر می‌کند.

وی با اشاره به داستان‌های شاهنامه که اغلب در کوه اتفاق افتاده‌اند تصریح کرد: کوه دماوند که بلندترین نقطه البرز را تشکیل می‌دهد داستان ضحاک را به اذهان می‌آورد که برای پالایش روح در این کوه دربند کشیده شده است همچنین اعتقاد بر این است که در کوه دماوند کشتی نوح نشسته و داستان‌های بسیار دیگری از این کوه نقل می‌شود.

پژوهشگر عرصه تاریخ و فرهنگ گفت: این داستان‌ها یک نشانه دارد و آن اینکه تمامی کوه‌ها قدسی هستند و می‌توانند مبنع اعتلا و الهام باشند و آدمی هرچه بالاتر می‌رود ارتفاع را بیشتر دوست دارد.

انتهای پیام/

خروج از نسخه موبایل