ثبت ملی ۹ درخت کهنسال شهرستان دماوند در فهرست میراث طبیعی کشور به زودی انجام می‌گیرد/ لوح ثبتی میراث طبيعي ۵ درخت چنار کهنسال در محلات و روستاهای دماوند به زودی ابلاغ می‌شود/ رویشگاه ارس ماز دلیچای به ثبت ملی می‌رسد

رئیس اداره میراث فرهنگی و گردشگری شهرستان دماوند با بیان اينکه ثبت ملی ۹ درخت کهنسال شهرستان دماوند در فهرست میراث طبیعی کشور به زودی انجام می‌گیرد، گفت: لوح ثبتی میراث طبيعي ۵ درخت چنار کهنسال در محلات و روستاهای دماوند به زودی ابلاغ می‌شود و رویشگاه ارس ماز دلیچای به ثبت ملی می‌رسد.

شهرام شریفی در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری تارود دماوند اظهار داشت: در خصوص ثبت آثار طبیعی شهرستان دماوند اقدامات مثبتی انجام شده و بعد از ابلاغ ثبت گویش دماوندی، درختان ارس دهنار نیز به ثبت ملی رسیدند.

وی با اعلام این خبر که تعداد بسیاری از آثار طبیعی دماوند در آستانه ثبت ملی قرار دارند، گفت: رویشگاه ارس ماز دلیچای شامل کل جنگل‌های ارس محور دلیچای تا امین‌آباد به ثبت ملی می‌رسد، درخت ارس کهنسال آیینه‌ورزان، درخت ارس کهنسال ورین، درخت گردوی کهنسال ورین، درخت چنار چالکاء، درخت چنار فرامه و جیلارد، ارس کهنسال اوزنه، چنار ساران و چهار چنار روستای مهرآباد بخش رودهن نیز به زودی ثبت ملی می‌شوند.

رئیس اداره میراث فرهنگی و گردشگری شهرستان دماوند ادامه داد: ثبت رویشگاه ارس ماز دلیچای و ارس کهنسال آینه ورزان و اوزنه با کمک ادارات منابع طبیعی و محیط زیست انجام شده‌اند و در کمیته فنی تایید شده‌ و در مراحل صدور ثبت هستند.

وی تصریح کرد: درختان چنار چالکاء، جیلارد و فرامه نیز با همکاری شهرداری دماوند، همچنین‌ چنار ساران با کمک شورای شهر کیلان و چنار مهرآباد با کمک دهیاری روستای مهرآباد برای ثبت ملی پیگیری شدند.

رئیس اداره میراث فرهنگی و گردشگری شهرستان دماوند تصریح کرد: پرونده این درختان در جلسه دفاعی کمیته فنی میراث فرهنگی کشور تایید شده و به زودی خبر ثبت اعلام و ابلاغ لوح ثبتی به فرمانداری و شوراها و دهیاران خواهد رسید.

شريفي عنوان کرد: هر اثری که ثبت می‌شود دارای حریم شده و مسئولیت‌های حفاظتی برای مالک اثر در نظر گرفته و شهرداری موظف می‌شود که نسبت به نصب تابلوی شناسایی اعم از قدمت و جنس و سن برای هنرمندان و گردشگران اقدام کند و نیز مراقبت 24 ساعته از آنها داشته باشد تا از آسیب و بیماری درخت جلوگیری شود.

وی گفت: با ثبت یک اثر تاریخ و هویت آن مکان نیز ثبت و قدمت آن منطقه نمایش داده می‌شود همچنین نشان دهنده این است که پیشینیان برای محیط زیست و میراث طبیعی ارزش قائل بوده‌اند چرا که چنین درختانی از 500 سال پیش تاکنون به درستی حفظ شده‌اند و این مهم درجه اهمیت بالایی دارد.

رئیس اداره میراث فرهنگی و گردشگری شهرستان دماوند بیان داشت: وقتی گردشگر و مخاطبان این آثار را می‌بینند به مردمی که در این محل زندگی می‌کرده‌اند افتخار می‌کنند چراکه آنقدر آگاه بودند که از این نعمت خدادادی و طبیعت بکر مراقبت کرده‌اند و حال ما وظیفه داریم که از این آثار بیشتر محافظت کنیم تا سالم به نسل بعد برسد و آنها نیز به ما افتخار کنند.

شریفی افزود: پرونده غذای سنتی بیجیئک را ارسال کرده‌ایم اما متاسفانه در جلسه کمیته فنی رد شد با این حال با یک سری تغییرات مجددا آنرا ارسال می‌کنیم.

*پرونده ثبت ملی امامزاده شمس الدین محمد(ع) دماوند در دست پیگیری است

وی ادامه داد: پرونده امامزاده شمس الدین محمد(ع) دماوند نیز ارسال شده و منتظر نوبت برای مطرح و ثبت شدن هستیم.

شریفی تصریح کرد: درحال حاضر با احتساب آثار مذکور بیش از 90 اثر ثبت ملی در شهرستان دماوند داریم که همه آنها ثبتی هستند و امید است این رقم در سال‌های آینده بیشتر شود زیرا دماوند قابلیت‌های بسیاری برای ثبت ملی شدن دارد.

انتهای پیام/

خروج از نسخه موبایل