همایش تشکل های زیست محیطی کشور در دماوند

گردهمایی سه روزه فعالین تشکل های غیر دولتی زیست محیطی و حقوق شهروندی استان های کشور امروز با قرائت بیانیه ای در خانه معلم دماوند به کار خود پایان داد.

zist mohiti damavand (1)

به گزارش تارود معاون آموزش و پژوهش سازمان حفاظت محیط زیست ظهر پنجشنبه در حاشیه گردهمایی فعالین تشکل های غیر دولتی زیست محیطی و حقوق شهروندی کشور که در خانه معلم دماوند برگزار شد، اظهار کرد: در سال 93 بودجه سازمان حفاظت محیط زیست کشور، 0.18 درصد بودجه کل کشور بود و از این میزان حدود 485 میلیون تومان آن در اختیار تشکل‌ های مردمی و زیست‌ محیطی قرار گرفت که این مبلغ برای ۳۱ استان بسیار ناچیز است.

مهناز مظاهری با اشاره به اهمیت نگاه مجلس به موضوع محیط زیست تصریح کرد: نمایندگان مجلس شورای اسلامی باید نگاه ویژه‌ ای به موضوع محیطی زیست کشور داشته باشند و اعتبارات لازم را در این حوزه اختصاص دهند .

zist mohiti damavand (3)

معاون آموزش و پژوهش سازمان حفاظت محیط زیست در مورد بودجه‌ های پژوهشی دانشگاه‌ها و سازمان‌های مردم‌نهاد گفت: در بودجه‌ های پژوهشی، سه درصد بودجه تملک دارایی را برای برنامه‌ های پژوهشی دانشگاه‌ ها و سازمان‌ های مردم‌ نهاد اختصاص دادیم.

مظاهری با بیان اینکه امروز تشکل های مدنی نقش مهمی در حفظ محیط زیست دارند افزود: در بحث آموزشی و فرهنگ‌سازی باید کارهای زیاد و مهمی انجام شود و اقدامی که سازمان انجام داده است، تشکیل مدارس جامعه زیست‌ محیطی است.

*حفاظت از محیط زیست باید فرهنگ سازی شود

نماینده مردم دماوند و فیروزکوه در مجلس شورای اسلامی در  مراسم اختتامیه همایش تشکل های زیست محیطی کشور در  شهرستان دماوند، نیز با بیان اینکه حفظ محیط زیست نیاز عزم ملی است، اظهار داشت: در موضوع حفاظت از محیط زیست باید فرهنگ سازی شود وتوجه مردم مهمترین مساله ای است که توسعه پایدار محیط زیست را به همراه خواهد داشت.

حمیدرضا مشهدی عباسی افزود: همانگونه که در اصل پنجاهم تعریف شده است بحث حفاظت از محیط زیست نیاز به عزم ملی دارد و تنها وظیفه سازمان محیط زیست نیست.

وی ادامه داد: به طور مثال در شهرستان دماوند موضوع محیط زیست و گردشگری مساله ای است که با هم گره خورد و این دو مقوله مکمل هم هستند و باید جوامع محلی همگام با تشکل های مردم نهاد با هم بدان توجه نمایند.

zist mohiti damavand (6)

وی در بخشی از سخنان خود در مورد تحقیق و تفحص مجلس از سازمان محیط زیست تصریح کرد: تحقیق و تفحص و استیحضاح حق نمایندگان به عنوان مراجع نظارتی است ولی با شرایط خاص فعلی محیط زیست کمبود و بحران آب، خشک شدن تالاب ها و پدیده ریز گرد ها نیاز به همدلی و کمک تمامی نهادها و مراجع دولتی و مجلس می باشد.

نماینده مردم دماوند و فیروزکوه با اشاره به اینکه ما باید اول محیط زیست را از وضعیت بحرانی نجات دهیم  وبعد جایگاه مراجع نظارتی مجلس را اعمال کنیم افزود: البته همه باید بدانیم که زحمات یک ساله مسئولین سازمان محیط زیست قابل قبول بوده است که این امر مهم به وضوح مشخص است.

لازم به ذکر است؛ این همایش با همکاری دبیر کل یونسکو، شبکه تشکل‌ های زیست محیطی، انجمن دفاع از حقوق شهروندی ایران و شرکت سهامی سیمان فیروزکوه برگزار شد.

در مراسم اختتامیه این همایش سه روزه، از پیشکسوتان محیط زیست و کسانی که در تشکل های غیر دولتی فعال هستند، با اهدای جوایز و لوح تقدیر تجلیل شد.

گفتنی است؛ در پایان این گرد همایی سه روزه بیانیه شرکت کنندگان و فعالان تشکل های غیر دولتی زیست محیطی و حقوق شهروندی ۳۱ استان کشور صادر و قرائت شد.

zist mohiti damavand (4)

متن کامل این بیانیه بشرح زیر است:

با توجه به شعار دولت تدبیر و امید به مشارکت مردم در پیش برد اهداف توسعه پایدار کشور و ارتقای سطح کمی و کیفی زندگی شهروندان و با عنایت به باور خود جمعی دولت محترم و همکارانشان امید است روز به روز شاهد افزایش نشاط اجتماعی باشیم.

بی شک رشد چشمگیر مشارکت مردم در قالب خدمات تشکل های غیر دولتی در سپهر اجتماعی ایران اسلامی خواهد درخشید وندای پر امید و با نشاط جامعه مدنی ایران را به گوش جهانیان خواهد رسانید تلاش های سازمان های مدنی و زیست محیطی اگر چه در بعضی موارد با بی مهری روبه رو شده بود اما ارزش معنوی و داوطلبانه بودن آن بسیار ارزشمند است که لازم است به این مقوله توجه ویژه شود.

باید به این نکته اشاره کرد: که تشکل های غیر دولتی در مراحل تصمیم سازی و سیاستگذاری  برنامه ریزی، اجرای پروژه ها و همکاری با دولت، فرهنگ سازی و آموزش، بسیج افکار عمومی و نقد و نظارت در راستای اصل هشتم قانون اساسی و میتواند نقش تعیین کننده و کلیدی و انکار ناپذیر را ایفا نمایند.

zist mohiti damavand (5)

۱-روند شتابان تخریب محیط زیست وارد مرحله ای تهدیدکننده باشدکه ضرورت متداوم جدی با انسجام همه نهاد های دولتی و غیر دولتی را می طلبد، برای کند کردن و توقف این روند ضروری می نماید

۲- سازمان های غیر دولتی محیط زیستی به مشابه یکی از مهم ترین بازیگران عرصه توسعه پایدار نیاز مند به رسمیت شناخته شدن، حمایت و تقوییت هستند و در این رابطه فراهم آمدن بستر مناسب برای ادامه فعالیت آنها اجتناب ناپذیر است.

۳- نگرش غالب و رایج امنیتی به این سازمان ها، باز دارنده بوده و آسیب جدی به این سرمایه های اجتماعی وارد مینماید. تغیر نگرش، خواسته های جدی و بحق سازمان های غیر دولتی محیط زیستی است.

۴- شبکه سازمان های غیر دولتی زیست محیطی ایران که حاصل همدلی هم نگری و همکاری سازمان های یاد شده در سر تا سر کشور است پس از صرف زمان و انرژی بسیار شکل گرفته بود فعالیت های آن دستاورد های ارزشمندی را برای جامعه تشکل های محیط زیستی کشور بهمراه داشت.

۵- برای پاسداشت تلاشها و دستاوردهای یاد شده، ضرورت دارد از دوباره کاری و موازی کاری و پراکنده کاری ها جلوگیری شود.
۶- انتظار میرود سازمان محیط زیست به استقلال شبکه ملی احترام گذاشته و در تشکیل مجامع استانی و شبکه های منطقه ای یا شبکه ملی تعامل و همکاری نماید.

۷- نحوه مدیریت کشور باید به گونه ای باشد که سیاست افزایش جمعیت کشور هیچگونه فشار اضافه ای برای منابع کشور تحمیل ننماید و سلامت و پایداری آن را به مخاطره نیندازد.

۸- در وهله کنونی که بحران آب، کشور را فرا گرفته با عزم جدی ملی و اراده سیاسی در راستای حفظ کلیه منابع آب کشور ضروری است.
۹- لازم است برنامه ریزی محیط زیست کشور با رعایت ظرفیت تحمل محیط و توان اکولوژیک منابع انجام شده و کلیه برنامه های توسعه بر اساس نتایج آن شکل گیرد.

انتهای پیام/س

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا