در چرخه ساخت‌و‌ساز غیر‌مجاز و تخریب‌ها فسادهایی وجود دارد/ تخریب‌ ساخت‌‌و‌سازهای غیرمجاز در اراضی کشاورزی جزء نارضایتی مردم و از بین رفتن سرمایه‌های آنها سود دیگری ندارد/ برخی از ساختمان‌های غیرمجاز به مدت ۲ سال در جلوی چشم مسئولین و مردم ساخته شده است!

امام جمعه دماوند با بیان اینکه در چرخه ساخت‌و‌ساز غیر‌مجاز و تخریب‌ها فسادهایی وجود دارد، گفت: تخریب‌ ساخت‌‌و‌سازهای غیرمجاز در اراضی کشاورزی جزء نارضایتی مردم و از بین رفتن سرمایه‌های آنها سود دیگری ندارد.

به گزارش پایگاه خبری تارود، حجت‌الاسلام و المسلمین کاظم فتاح دماوندی در خطبه‌های نماز جمعه شهر دماوند اظهار داشت: دولت باید در مناطقی که زمین‌های مستعد و آب کافی برای کشاورزی وجود دارد، برنامه مشخصی داشته باشد و با ساخت و ساز غیر مجاز از روز اول مبارزه کند و اجازه این کار را ندهد و از کشاورزان حمایت مالی هم انجام بدهد.

وی افزود: در مناطقی که زمین مناسب و آب کافی برای کشاورزی وجود ندارد دولت باید برنامه‌ای برای نوع استفاده مردم از زمین‌هایشان داشته باشد که صاحب املاک ضرر نکنند.

امام جمعه دماوند گفت: از طرفی شهرها و روستاها به دلیل افزایش جمعیت و تقاضا برای ساخت مسکن نیاز به توسعه و تعیین تکلیف طرح تفصیلی شهر و طرح هادی روستا دارند که بعضاً به روز رسانی نشده است و نیازهای مردم در نظر گرفته نشده است.

فتاح دماوندی گفت: البته در توسعه شهرها و روستاها باید امکانات و زیرساخت‌ها مخصوصاً تامین آب شرب برای ساختمان‌های جدید در نظر گرفته شود.

وی تصریح کرد: اما در حال حاضر شاهد تخریب‌هایی هستیم که بعضاً جز نارضایتی مردم و از بین رفتن سرمایه‌های آنها سود دیگری ندارد و عملاً آن زمین‌ها به چرخه تولید باز نمی‌گردد.

*برخی از زمین‌ها به دلیل آهکی بودن واقعاً قابلیت کشاورزی ندارند

امام جمعه دماوند گفت: برخی از زمین‌ها به دلیل آهکی بودن واقعاً قابلیت کشاورزی ندارند یا آب برای کشاورزی وجود ندارد؛ صاحبان این زمین‌ها چه کاری باید انجام بدهند؟

وی گفت: مواردی پیش آمده که یک ساختمان به مدت دو سال در جلوی چشم مسئولین و مردم ساخته شده و هیچکس جلوی آن را نگرفته، آنگاه بعد از ساخت به سراغ تخریب می‌روند.

امام جمعه دماوند بیان کرد: اگر افرادی موقع ساخت ساختمان‌های غیر‌مجاز وظیفه جلوگیری داشتند، ترک فعل کرده‌اند یا خدای ناخواسته رشوه گرفته‌اند و مانع ساختن نشده‌اند چرا آنها در خسارت تخریب شریک نمی‌شوند؟

فتاح دماوندی گفت: به نظر می‌رسد در چرخه ساخت و ساز غیر مجاز و تخریب‌ها فسادهایی وجود دارد که برخی افراد مایلند این چرخه پابرجا باشد و آنها به منافع خود برسند، حتی اگر به قیمت نارضایتی مردم از نظام تمام شود.

*اکثر موارد زمین‌های مربوط به ساخت‌و‌ساز غیر‌مجاز عملاً به چرخه تولید کشاورزی برنگشته است

وی عنوان کرد: مشاهدات عینی نشان می‌دهد در اکثر موارد زمین‌های مربوط به ساخت‌و‌ساز غیر‌مجاز عملاً به چرخه تولید کشاورزی برنگشته و در آنجا محصولات کشاورزی تولید نمی‌شود.

*مسئولین چشم خود را بر واقعیت‌ها نبندند / باید نقایص را بررسی کنند و ببینند نیازمندی‌های مردم چیست

امام جمعه دماوند تصریح کرد: مسئولین چشم خود را بر واقعیت‌ها نبندند؛ باید نقایص را بررسی کنند و ببینند نیازمندی‌های مردم چیست؛ آنگاه مطابق نظام عرضه و تقاضا برنامه‌ریزی کنند.

*مسئولین برای خود شیرینی جلوی مسئولین بالادست به مشکلات مردم توجه کنند

فتاح دماوندی گفت: اینکه برخی مسئولین برای خود شیرینی برای مسئولین بالا دست خود بدون توجه به مشکلات مردم و بدون در نظر گرفتن واقعیت‌ها و نیازمندی‌ها و بدون توجه به ترک فعل‌های خودشان بروند خانه‌های مردم را خراب کنند کار درستی نیست.

*با سودجویی زمین‌های دولتی و ملی باید با قاطعیت برخورد شود

وی گفت: البته اگر افراد سودجویی زمین‌های دولتی و ملی را تصرف کرده‌اند باید با قاطعیت به آنها برخورد شود، باید محاکمه شوند و به سزای اعمال زشت خود برسند.

امام جمعه دماوند گفت: ما با کوهخواری، مرتع‌خواری، جنگل‌خواری، دریا‌خواری، رودخانه‌خواری و تصرف زمین‌های ملی مخالفیم و از مسئولین تقاضا داریم در برخورد با این جرایم کوتاهی نکنند.

فتاح دماوندی گفت: سودجویانی که زمین‌های مرغوب دارای آب کشاورزی را به شهرک‌های مسکونی تبدیل می‌کنند قطعاً مجرمند و باید با آنها برخورد شود.

وی عنوان کرد: سخن در آنجاست که اگر زمینی قابلیت کشاورزی ندارد، آب هم ندارد و سود و صرفه‌ای برای کشاورزی ندارد باید تعیین تکلیف شود و نوع کاربری آن به صلاح منطقه و نیازمندی‌های مردم تعیین شود تا مردم هم راضی باشند.

انتهای پیام/

1 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا