کارگران ساختمانی در چهارچوب قانون مطالبه‌گری می‌کنند/ فرآیندهای بازرسی‌ بیمه تامین اجتماعی برای احراز هویت کارگران تسهیل شود/ ۱۷۰ کارگر‌ ساختمانی در سطح شهرستان دماوند ۴ سال در صف و انتظار بیمه تامین اجتماعی هستند/ ایجاد مرکز نیکوکاری دنیای مهربانی در جهت کمک به کارگران نیازمند و حادثه دیده شهرستان دماوند

مسئول انجمن کارگران ساختمانی دماوند گفت: ۱۷۰ کارگر‌ ساختمانی در سطح شهرستان دماوند ۴ سال در صف و انتظار بیمه تامین اجتماعی هستند.

به گزارش پایگاه خبری تارود، حسین عبدلی راد در مراسم روز کارگر در شهرستان دماوند اظهار کرد: کارگران چشم امیدشان به هفته کار و کارگر هست تا مشکلات آنها مورد توجه قرار گیرد؛ روز کارگر به معنی ارج نهادن به کارگر و جایگاه اوست.

وی ادامه داد: قانون اجازه شکل گیری تشکیل صنفی را به کارگران داده است تا مطالبه گر حقوق خود باشند؛ انجمن صنفی کارگری با هزار ۳۰۰ عضو بزرگترین تشکل در سطح شهرستان دماوند محسوب می‌شود که در چهارچوب قانون پیگیر مطالبات زیر مجموعه خود است و ضمن صیانت از حقوق کارگر سعی می‌کند در زمینه فرهنگ سازی و امنیت شغلی و اجتماعی کمک حال سازمانها و ادارات مربوطه باشد.

مسئول انجمن صنفی کارگران ساختمانی دماوند در تشریح گزارش عملکرد این انجمن گفت: ایجاد شورای حل اختلاف ویژه کارگران باحضور ریاست دادگستری که در سال گذشته افتتاح شد، توانست در این مدت تعداد ۱۲ مورد اختلاف کارگر و کارفرما را به صورت سازشی حل و فصل نماید.

عبدلی‌راد افزود: ایجاد مرکز نیکوکاری دنیای مهربانی در جهت کمک به کارگران نیازمند و حادثه دیده و بیماران صعب‌العلاج که در این مدت ۱۴ مورد بسته معیشتی به ارزش ۲ میلیون پانصد تومان توزیع نمود و همچنین مبلغ ۱۰ میلیون تومان را جهت درمان و جراحی پرداخت کرد.

وی تصریح کرد: از خیرین خواستاریم کمک‌های نقدی را برای کمک به کارگران حادثه دیده و بیماران صعب‌العلاج از به شماره کارت 6037997963649521 بنام مرکز نیکوکاری دنیای مهربانی واریز کنند.

مسئول انجمن صنفی کارگران ساختمانی شهرستان دماوند عنوان کرد: دریافت مجوز جوار کارگاهی به منظور ارتقای سطح مهارت کارگران و استادکاران که تاثیر قابل توجهی در افزایش مهارت و زمان بازنشستگیشون خواهد داشت.

عبدلی راد ادامه داد: ثبت نام ۶۰ استادکار در این راستا در جهت افزایش مهارت کارگران صورت گرفت و تشکیل گروه جهادی شهید محمود نظری با هدف محرومیت زدایی و امدادرسانی در زمان وقوع حوادث غیرمترقبه، معرفی تعداد ۱۲۰ مورد کارگر و استاد کار به کارفرما به فضای کاری از جمله دیگر دستاوردهای این انجمن است که همه آنها را مدیون مدیران و مسئولان شهرستان دماوند هستیم.

وی عنوان کرد: قدردان زحمات مسئولان شهرستان دماوند هستیم و همچنین از آقای خدایاری ریاست اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی تشکر ویژه داریم که همواره دغدغه کارگر را داشته و پیگیر مطالبات آنها هست؛ همچنین قدردان ریاست محترم فنی شهرستان آقای خدامرادی هستیم که در جهت ارتقای سطح مهارت استادکاران و کارگران کمک حال انجمن و کارگران بودند.

مسئول انجمن صنفی کارگران ساختمانی شهرستان دماوند با بیان اینکه کارگران از دستورالعمل‌های ضد کارگری سازمان تامین اجتماعی عصبانی هستند؛ از زحمات نیروی انتظامی در جهت ساماندهی نیروی کار و جمع آوری اتباع بیگانه تلاش دارند نیز تشکر و قدردانی نمود.

عبدلی راد تاکید کرد: کارگران ساختمانی توقع زیادی نداشته و در چهارچوب قانون مطالبه گری می‌کنند؛ امنیت شغلی، بیمه و حداقل حقوق کارگر است که قانون برای آنها تعیین نموده است و همچنین اسکان کارگران فصلی و … از جمله تقاضای کارگران است.

وی با بیان اینکه رکود بازار مسکن که تاثیر مستقیمی بر زندگی کارگران ساختمانی داشته و نزدیک به ۷۰۰ شغل به صورت مستقیم و غیرمستقیم به مسکن وابسته است، گفت: کاهش تقاضا برای ساخت و ساز به معنای کاهش فرصتهای شغلی بوده و تاثیر بر معیشت بسیاری از جمله کارگران خواهد داشت.

مسئول انجمن کارگران ساختمانی دماوند با اشاره به مسکن ملی گفت: باید در زمینه ساخت و ساز شغل ایجاد شود چراکه کارگری که تخصص این کار را دارد نمیتواند وارد شغل دیگری شود؛ با توجه به بیکاری کارگران توان پرداخت اقساط ۴۵ میلیونی مسکن ملی خود را ندارند.

عبدلی‌راد بیان کرد: بنابراین باید تدابیری اندیشیده شود تا این افراد به جای آوردن پول خود بر سر این مسکن‌ها کار کرده و ضمن اینکه زمینه اشتغال آنها فراهم میشود صاحب مسکن شوند.

وی درخصوص مشکلات بیمه تامین اجتماعی نیز تشریح کرد: در این خصوص ضروری است تا نهادهای مرتبط توجهی ویژه‌ای داشته باشند و کارفرمایان را موظف به بیمه کنند تا کارگر از این نظر نگرانی و استرس نداشته باشند و درصورت حادثه برای کارگران ساختمانی چندین برابر هزینه بیمه به آنها خسارت پرداخت کنند؛ انتظار داشتیم اصلاحیه ماده ۵ مربوط به بیمه شرایطی را مهیا کند تا تمامی کارگران ساختمانی تحت پوشش بیمه قرار دهند.

مسئول انجمن صنفی کارگران ساختمانی شهرستان دماوند ادامه داد: اما متاسفانه این اتفاق رخ نداد و در سطح شهرستان ۱۷۰ کارگر له مدت چهار سال در صف و انتظار بیمه هستند و تعدادی از این عزیزان خانه نشین و نقض عضو شده و یا فوت کرده اند و مشکلات بسیاری گریبانگیر خانواده‌هایشان شده‌اند.

عبدلی راد با اشاره به بازرسی‌ها گفت: گاهی فرآیند این بازرسی‌ها یک ماه به طول می انجامد و سزاوار نیست که کارگری که دو روز بر سر یک ساختمان کار کرده است به صورت سوری بر سر وی ساختمان بماند تا بازرس احراز هویت کند که راه‌های بهتر و کاربردی تری وجود دارد.
وی تصریح کرد: با توجه به هزینه بالای درمانی و بیمارستانی برخی از کارگرانی که بیمه هستند از ادامه بیمه پردازی خودداری می‌کنند.
مسئول انجمن صنفی کارگران ساختمانی تصریح کرد: شهرستان دماوند نیاز مبرم به بیمارستان یا درمانگاه تامین اجتماعی می‌باشد تا نیازهای درمانی قشر کارگری تامین شود.
انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا