همایش اصول علمی در کشاورزی شهرستان دماوند برگزار شد

همایش اصول علمی در کشاورزی شهرستان دماوند با همت  کانون بسیج مهندسین کشاورزی و منابع طبیعی این شهرستان برگزار شد.

photo_2015-12-19_22-25-34

به گزارش پایگاه خبری تارود دماوند، این همایش در راستای اهداف اصول علمی در کشاورزی با حضور کارشناسان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران و بهره‌برداران عرصه‌های تولید در سالن اجتماعات جهاد کشاورزی شهرستان دماوند برگزار گردید.

مسئول کانون بسیج مهندسین کشاورزی و منابع طبیعی شهرستان دماوند هدف از برگزاری این همایش را استفاده از فرهنگ و تفکر بسیجی در ارتقاء سطح علمی کشاورزان و بهره برداران جهاد کشاورزی عنوان کرد و گفت: در تلاشیم با استفاده از این روش‌ها در تخصصی کردن کشاورزان و به روز کردن سطح علمی بهره‌برداران گام برداریم.

زهرا زمانی افزود: یکی از اهداف نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی، تأمین امنیت غذایی خودکفایی کردن بهره‌بردار است، که این با شیوه و فرهنگ بسیج همراه خواهد بود.

وی ادامه داد: نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی در شهرستان دماوند در سال ۸۱ با هدف انسجام بخشی به فارغ‌التحصیلان و آموزش و به روز رسانی اطلاعات کشاورزان رتبه بندی و احراز صلاحیت برای توسعه و پیشرفت بهره‌برداران تشکیل شد که تاکنون ۱۶۰ نفر عضو نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی شهرستان دماوند هستند و از این تعداد ۷۰ نفر عضو بسیج می‌باشند.

وی دیگر اهداف این سازمان را کمک به بهره‌بردار برای صدور پروانه کمک به مهندسی‌سازی کشاورزان و قدم برداشتن برای علمی کردن کشاورزان ذکر کرد و توضیح داد: به روز شدن بهره برداران از علم کشاورزی، ارتقاء بخشیدن سطح علمی کشاورزان و دامداران و بالا بردن روحیه بسیجی این اعضا از دیگر اهداف این همایش است

زمانی روحیه بسیجی بودن اعضا را مهم‌ترین عامل انسجام بخشی کانون بسیج مهندسین کشاورزی و منابع طبیعی عنوان کرد.

*تشکیل 15 کانون بسیج در استان تهران/ درصدد پیشرفت علم در کشاورزی هستیم

رئیس سازمان بسیج مهندسین کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران گفت: تاکنون 15 کانون بسیج این سازمان در استان تهران تشکیل شده است و در این کانون‌ها به دنبال پیشرفت علم در کشاورزی هستیم.

علی رعیت‌خاکی ظهر امروز در همایش اصول علمی در کشاورزی که به همت کانون بسیج مهندسین کشاورزی و منابع طبیعی شهرستان دماوند در سالن اجتماعات اداره جهاد کشاورزی این شهرستان برگزار شد با اشاره به تاریخچه و نقش سازمان بسیج مهندسین کشاورزی و منابع طبیعی اظهار کرد: این سازمان در اوایل سال 1392 در کشور راه‌اندازی و به تبع آن در استان‌ها و شهرستان‌ها نیز اجرایی شد.

وی با بیان اینکه سپاه استان تهران در سال 1393، سازمان بسیج مهندسین کشاورزی و منابع طبیعی را در این استان راه‌اندازی کرد، افزود: در این خصوص، توانستیم در 15 شهرستان استان تهران کانون‌ مربوطه را راه‌اندازی کنیم.

رئیس سازمان بسیج مهندسین کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران گفت: این سازمان کار خود را با سه نقش اساسی در کشور آغاز کرده است تا بتواند تأثیرگذار باشد.

رعیت‌خاکی تصریح کرد: تربیت و آموزش نیروهای بسیجی و مردمی در قالب تشکل‌های بسیج و مردم‌نهاد از نقش‌های مربوطه است که آنها می‌توانند در سه سطح عادی، فعال و کادر فعالیت داشته باشند.

وی با بیان اینکه سازندگی از دیگر نقش‌های سازمان بسیج مهندسین کشاورزی و منابع طبیعی است، ادامه داد: این سازندگی از سه برنامه تشکیل شده؛ این برنامه‌ها شامل اعزام مهندسین به مناطق محروم در قالب اردو‌های جهادی سه روزه، برگزاری همایش‌های فصلی و پیشرفت علمی کشاورزی است.

رئیس سازمان بسیج مهندسین کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران هدف این سازمان را پیشرفت علم در کشاورزی دانست و بیان کرد: درصدد هستیم تا با علم روز و تجربه‌ای که کشاورزان در عرصه‌های مختلف کشاورزی دارند به سمت پیشرفت کشاورزی گام برداریم.

رعیت‌خاکی با اشاره به اینکه امروز جهاد کشاورزی با توجه به کمبود برخی مسائل نیازمند کمک کشاورزان، مهندسان و کارشناسان است، تصریح کرد: می‌توانیم با اعتبار و نیروی مردمی بسیج که جزو ابلاغیات سازمان بسیج مستضعفین است، برنامه‌های خوبی در این زمینه دهیم و گره‌ها را باز کنیم.

وی اضافه کرد: ارتباط با نخبگان علم کشاورزی و استفاده از آنها در شوراهای قشری و مردمی از دیگر اهداف سازمان بسیج مهندسین کشاورزی و منابع طبیعی به شمار می‌رود.

پیش‌بینی 60 شبکه همگام با کشاورز در استان تهران

رئیس سازمان بسیج مهندسین کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران با اشاره به ایجاد شبکه طرح همگام با کشاورز در روستاها بیان کرد: این طرح از سال 1393 به صورت پایلوت در چهار شهرستان چهار استان کشور اجرایی شده است.

رعیت‌خاکی ادامه داد: نقش این شبکه در ایجاد ارتباط با روستاها، شهرها و استان‌های مربوطه است؛ این شبکه در پایگاه‌های روستاها ایجاد می‌شوند و با حضور کارشناسان و کشاورزان همان روستا، مسائل مختلف کشاورزی مورد بررسی قرار می‌گیرد.

وی با بیان اینکه شبکه‌های همگام با کشاورز تعامل بین جهاد کشاورزی و بسیج را به وجود می‌آورد، تصریح کرد: چالش‌ها و مشکلات کشاورزی روستاها در این شبکه مطرح و برای رفع آن راهکار ارائه می‌شود؛ اگر این پایگاه نتوانست مشکلات را برطرف کند به رده‌های بالاتر ارجاع داده می‌شود.

رئیس سازمان بسیج مهندسین کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران  افزود: تاکنون چهار هزار شبکه همگام با کشاورز در کشور راه‌اندازی شده است؛ در استان تهران نیز به صورت پایلوت 30 شبکه در شهرستان پیشوا فعال شده است.

رعیت‌خاکی یادآور شد: شوش در استان خوزستان، آمل در استان مازندران، گرمی در استان تهران اردبیل و پیشوا در استان تهران چهار شهرستان پایلوت اجرای این شبکه در کشور هستند.

وی افزود: با توجه به فعال شدن 30 شبکه در شهرستان پیشوا، 30 مربی نیز معرفی شده‌اند و تاکنون مشکلات و چالش‌های به دست آمده این شهرستان را در شبکه مطرح کرده‌ایم و تا حدودی مسائل به‌روز و برای رفع آن چاره‌اندیشی شده است.

رئیس سازمان بسیج مهندسین کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران با بیان اینکه برای هرکدام از شهرستان‌های پردیس، دماوند و فیروزکوه نیز دو شبکه پیش‌بینی شده است، گفت: مسئول کانون بسیج مهندسین کشاورزی و منابع طبیعی شهرستان دماوند درصدد است تا شرایط را برای افتتاح یک شبکه در این شهرستان مهیا سازد.

رعیت‌خاکی با اشاره به نقش این سازمان در کنار جهاد کشاورزی گفت: در زمان جنگ تحمیلی، نیروهای بسیج در کنار نیروهای نظامی قرار گرفتند و به برنامه‌های نظامی و استراتژی بدون اینکه خللی به وجود بیاورند، پرداختند.

وی تصریح کرد: نقش بسیج این است که با نیروهای مخلص جهاد کشاورزی ارتباط برقرار کند و به دنبال رفع مشکلات موجود باشد و امیدواریم بتوانیم در آینده مشکلات و چالش‌ها را برطرف کنیم.

*لزوم استفاده از ظرفیت بسیج مهندسین کشاورزی برای رفع مشکلات در دماوند

رئیس اداره جهاد کشاورزی شهرستان دماوند بر لزوم استفاده از ظرفیت کانون بسیج مهندسین کشاورزی و منابع طبیعی برای رفع مشکلات کشاورزی در این شهرستان تأکید کرد.

13940925000597_PhotoL

محمد ترکیان در همایش اصول علمی در کشاورزی در سالن اجتماعات اداره جهاد کشاورزی شهرستان دماوند اظهار کرد: مجموعه جهاد و تخصص دو بال در یک روح هستند که می‌توانند به پیشبرد اهداف کشور کمک کنند.

وی با بیان اینکه جهاد کشاورزی از ابتدای تأسیس با کاهش نیروی انسانی مواجه بوده است، افزود: اما این کاهش نیروی انسانی، اهداف و شاخص‌های آن را کاهش نداده است؛ در این خصوص، 480 فقره شاخص داریم که باید در راستای تأمین امنیت غذایی که وابسته به استقلال کشور است، پیگیری کنیم.

رئیس اداره جهاد کشاورزی شهرستان دماوند با تأکید بر لزوم هم‌دلی و هم‌زبانی در قالب بسیج برای رفع مشکلات گفت: برای اینکه تأمین امنیت غذایی به صورت 100 درصد بر کشور ما حکم‌فرما شود، باید در شرایط سخت به دنبال راهکارها باشیم تا مشکلات را برطرف کنیم.

ترکیان با اشاره به اینکه جهاد کشاورزی برنامه‌های زیادی را برای حفظ آب که مایع حیاتی انسان به حساب می‌آید، اجرایی کرده است، تصریح کرد: در ابتدا باید به دنبال راهکارهایی باشیم تا مشکلات کمبود آب را برطرف کنیم.

وی بیان کرد: امروز می‌توانیم از تجربه‌های کشاورزان و راهکارهای آنها برای رفع مشکلات موجود استفاده کنیم؛ در این زمینه، می‌توانیم کارها را با تجربه آنها در کنار اصول علمی پخته‌تر کنیم و به یک راهکار مناسب دست یابیم.

رئیس اداره جهاد کشاورزی شهرستان دماوند تصریح کرد: برای اجرای طرح آبیاری تحت فشار در این شهرستان، تلاش‌های بسیار صورت گرفت تا عملیات لوله‌گذاری‌ها از چاه‌ها، قنات‌ها و … انجام شود.

ترکیان با بیان اینکه حفظ خاک نیاز به فرهنگسازی دارد، تأکید کرد: در این خصوص، می‌توانیم با برنامه‌ریزی مطلوب و کشت الگوی مناسب بهره‌برداری‌های لازم را داشته باشیم تا کشاورزان بتوانند تولید و درآمد خود را افزایش دهند؛ اکنون کشاورزی نیاز به علاقه دارد و کشاورزان با علاقه میراث خود را حفظ می‌کنند.

لازم به ذکر است در پایان این همایش از هشت بهره‌بردار مرغدار، دامدار، زنبور عسل، گلخانه‌‌دار و باغدار برتر تجلیل شد.

منبع: فارس

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا