نبش قبر سیبویه عالم بزرگ نحوی برای دومین بار در سیراف + عکس

مزار سیبویه نحوی برای دومین بار نبش قبر شد و بیش از این نیز یک بار دیگر توسط سارقان فرهنگی این عمل تکرار شده بود. سارقان در این اقدام به دنبال طلا بوده اند و در مواجه با قبر بدون طلا، استخوان های این دانشمند را به سرقت برده اند.

4234

به گزارش تارود به نقل از شبکه اطلاع رسانی دانا،  مزار سیبویه برای دومین بار نبش قبر شد و بیش از این نیز یک بار دیگر توسط سارقان فرهنگی نبش شده بود. سارقان در این اقدام به دنبال طلا بوده اند و در مواجه با قبر بدون طلا، استخوان های این دانشمند را به سرقت برده اند.

سیبویه به سال (۱۴۰) هجری قمری در شهر بیضا در شهرستان سپیدان امروزی از توابع فارس زاده شد، در سن ۱۴ سالگی برای تحصیل علم رهسپار بصره شد، ودر آنجا یکی از برجسته‌ترین علماء علم اللغة گردید. وی از علمای اعظم نحو و علوم عرب و از فلاسفه بنام است، «الکتاب» اوّلین کتاب حاوی صرف و نحو و از منابع و مأخذ قابل اطمینان است. اهمیت تاریخی سیبویه از آن جهت است که نخستین فردی بود که برای زبان عربی صرف و نحو نوشت و صداها را در این زبان مشخص ساخت. بنابراین، علامات ضمه، فتحه، کسره و تنوین‌ها، ابداع سیبویه است. وی با این عمل عنوان «سیبویه نحوی» را به خود اختصاص داد. بدون کاری که سیبویه کرد و در آن زمان یک شاهکار بود، پیشرفت زبان عربی میسر نبود و استحکام این زبان به این صورت باقی نمی‌ماند.

عده‌ای بر این باورند که اگر سیبویه برای زبان عرب صرف و نحو (دستور) ننوشته بود این زبان در نوشتار همانند لهجه (گویش) یکنواخت بودن خود را از دست می‌داد. همچنین یک دانشمند قطری می گوید الکتاب سیبویه قرآن النحو خوانده می شود.

مزار سیبویه در کوه درّه لیر درشهر قدیمی سیراف که اکنون بندر طاهری نامیده می‌شود و از توابع عسلویه می باشد، در محیطی محقر و اتاقکی سیمانی واقع شده است و این در صورتی می باشد که آرامگاه سیبویه نحوی در سیراف، در فهرست آثار ملی ثبت شده است.

مسئول میراث فرهنگی عسلویه در گفتگویی اظهار داشته است که دلیل نبش قبر، سرقت طلا بوده است. که اولین بار در سال گذشته رخ داده است. به گفته این مقام مسئول، به دلیل عدم تجهیزات امنیتی در مکان مذکور و نبود روشنایی و محافظ، این کار اتفاق افتاده است.

میراث فرهنگی استان بایستی پاسخگو باشد که میراث تاریخی استان چرا اینگونه به تاراج می رود؟ و نمونه های مشابه نیز در گذشته وجود داشته است. به عنوان مثال، سهل انگاری در نگهداری از کتیبه خارگ که باعث آسیب رساندن به آن شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا