رئیس اداره میراث فرهنگی و گردشگری شهرستان دماوند:

سودجیان به بهانه فروش آثار باستانی سنگ‌های قدیمی گورستان‌های تاریخی دماوند را تخریب می‌کنند/ افراد ناآگاه به بهانه استحصال اشیای تاریخی گورستان تاریخی گیلیارد را حفاری کرده‌اند

رئیس اداره میراث فرهنگی و گردشگری شهرستان دماوند با بیان اينکه سودجیان به بهانه فروش آثار باستانی سنگ‌های قدیمی گورستان‌های تاریخی دماوند را تخریب می‌کنند، گفت: افراد ناآگاه به بهانه استحصال اشیای تاریخی مکرر گورستان تاریخی گیلیارد را حفاری کرده‌اند.

شهرام شریفی در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری تارود دماوند اظهار داشت: طی گزارشات بدست رسیده متاسفانه افرادی سودجو اقدام به شکسته شدن سنگ قبرهای گورستان‌های تاریخی شهر دماوند می‌کنند که این اقدام ناشایست در سال‌های گذشته بوده و همچنان ادامه داد.

وی افزود: متاسفانه شکستن قبور تاریخی در محلات دیگر و برخی گورستان‌های دیگر مشاهده شده است و افراد سودجو برای بردن و فروختن سنگ‌های قدیمی اقدام به شکستن سنگ‌ها می‌کنند تاحمل آنها آسانتر شود.

رئیس اداره میراث فرهنگی و گردشگری شهرستان دماوند تصریح کرد: شکستن سنگ‌های قبور ترفند حفاران سودجو است، هرچند از نظر تاریخی این سنگ‌ها چندان ارزشمند نیستند اما برخی سودجویان سنگ‌ها را به عنوان آثار باستانی به افرادی که تخصصی ندارند، می‌فروشند.

شریفی در خصوص حفاری غیرمجاز در گورستان تاریخی گیلیارد گفت: سال‌هاست شاهد حفاری در این منطقه هستیم اما متاسفانه به جهت اینکه برخی تصور می‌کنند آن مکان دارای طلسم است و گنجینه‌ای در آنجا دفن شده، شروع به حفاری می‌کنند.

وی ادامه داد: از ۶۰ تا ۷۰ سال پیش در این مکان حفاری می‌شود، ولی به دلیل داخل شهر بودنش اجازه دفن اجساد در آن داده نشده است.

رئیس اداره میراث فرهنگی و گردشگری شهرستان دماوند تصریح کرد: گفته‌هایی در مورد دفن برخی افراد خاص در این منطقه شایعه است و واقعیت ندارد.

شریفی اضافه کرد: ما نیاز به نیروهای حفاظت دائم در منطقه یا دوربین داریم تا شاهد حفاری‌های غیرمجاز نباشیم اما با اعتبارات موجود این مهم مقدور نیست.

وی عنوان کرد: باتوجه به اینکه این منقطه متعلق به کلیمیان است خودشان موظف هستند که از آن محافظت کنند زیرا ما بودجه و امکانات نداریم و اخطارهای لازم را داده و پیگیری کرده ایم اما بعضی افراد ناآگاه و سودجو اقدام به حفاری به قصد استحصال اشیای تاریخی می‌کنند که تا جای ممکن مانع آنها شده‌ایم.

رئیس اداره میراث فرهنگی و گردشگری شهرستان دماوند تاکید داشت: سایت مذکور نیاز به محافظت دارد و این مهم نیاز به بودجه دارد، اما از آنجا که منطقه در ید کلیمیان است باید خودشان از آن حفاظت کنند.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا