دفتر حمایت از اطفال و نوجوانان در شهرستان دماوند تشکیل شود

رئیس اداره مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی اداره کل آموزش و پرورش استان تهران گفت: دفتر حمایت از اطفال و نوجوانان در شهرستان دماوند تشکیل شود.

به گزارش پایگاه خبری تارود دماوند،  محمد قاسمی در نهمین نشست شورای آموزش و پرورش شهرستان دماوند  اظهار داشت: طبق قانون همه دستگاه‌ها و نهادها مخصوصا بهزیستی و دستگاه قضا وظایفی نسبت به اطفال و نوجوانان تحت نظارت دادستان دارند که در قالب طرح نماد گنجانده شده است.

وی با بیان اینکه در هر شهرستان باید یک دفتر حمایت از اطفال و نوجوانان تشکیل شود و این موضوع در دست پیگیری است، افزود: در این طرح شناسایی، پذیرش، حمایت، نگهداری وتوانمندسازی اطفال و نوجوانان هدف، مورد توجه قرار گرفته است که با کمک دستگاه‌های ذیربط مخصوصا بهزیستی دنبال می‌شود.

رئیس اداره مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی اداره کل آموزش و پرورش استان تهران گفت: مجری اصلی طرح نماد وزارت کشور است و بودجه‌های لازم از این طریق ابلاغ می‌شود، در قانون حمایت از کودکان و نوجوانان، کودکان بازمانده از تحصیل به اداره ثبت احوال و آموزش و پرورش معرفی می‌شوند.

قاسمی ادامه داد: متاسفانه به علت فقر در بسیاری از خانواده های شهرستان‌های استان تهران نوجوانان درگیر بزه هستند.

وی تصریح کرد: در این قانون وزارت بهداشت موظف است پذیرش و درمان فوری اطفال و نوجوانان آسیب دیده و آزار دیده را انجام و به بهزیستی معرفی کند.

رئیس اداره مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی اداره کل آموزش و پرورش استان تهران بیان کرد: از هر 5 دانش آموز یک نفر در معرض آسیب‌ است و یک اختلال را دارد که این رقم در کشور نسبت به دیگر کشورها بالاتر است. این اختلالات شامل افسردگی شدید، اضطراب، بیش فعالی و سوءمصرف موادمخدر است.

قاسمی گفت: دانش آموزان در معرض آسیب توسط سامانه همگام شناسایی می‌شوند، همه اولیا، دانش آموزان و معلمان دارای حساب کاربری در این سامانه هستند.

وی تصریح کرد: طرح نماد در شورای رفاه و امور اجتماعی کشور در سال 94 تصویب شده است که رئیس جمهور و دیگر مسئولان و وزار در این ائتلاف نماد هستند.

رئیس اداره مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی اداره کل آموزش و پرورش استان تهران افزود: از سال 94 این طرح در 35 شهرستان به صورت پایلوت اجرا می‌شود، در استان تهران شهرستان قدس پایلوت اجرای این طرح است و از امسال طرح به صورت اورژانسی در سایر شهرستان‌ها اجرا می‌شود، بنابراین در دماوند فعلا اجرای کامل این طرح را شاهد نیستیم و فقط مداخلات و حمایت در موارد اورژانسی صورت می‌گیرد.

قاسمی ادامه داد: از 200 دانش آموز یک مدرسه اغلب بدون مشکل هستند و شاید حدود 20 نفر دارای مشکل باشند، این دانش آموزان در معرض آسیب از طریق سامانه شناسایی و طی مراحل و مداخلاتی حمایت می‌شوند.

وی تصریح کرد: تمام اطلاعات ثبت شده در سامانه محرمانه هستند و هیچکس بجز مشاوران مدرسه، منطقه، استان و وزارتخانه قادر به دیدن آنها نیست بنابراین هیچ پرونده سازی برای دانش آموز صورت نمی‌گیرد و آینده وی در خطر نمی‌افتد.

رئیس اداره مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی اداره کل آموزش و پرورش استان تهران بیان کرد: در سال گذشته در منطقه پایلوت 550 ارجاع از مدارس به مراکز مشاوره در سامانه صورت گرفته است که از این تعداد 505 دانش آموز در مرکز مشاوره ما درمان شدند، 45 دانش آموز باقیمانده افرادی بودند که برای آنها از مرکز مشاوره آموزش و پرورش کاری بر نمی‌آمد و دادستان و شبکه بهداشت و بهزیستی ورود پیدا می‌کنند.

قاسمی گفت: اگر دانش آموزی دچار آسیب شود و در آن مداخله به موقع نکنیم در آینده برای شهر و جامعه آسیب جدی و بزه خواهد بود.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا