در نشست پدافند غیرعامل شهرستان دماوند مطرح شد؛ تهیه طرح تخلیه ترافیکی مسیرهای ورودی و خروجی شهرستان دماوند/ آمادگی ژنراتورهای برق دستگاه‌های خدمات‌رسان و نانوایی‌ها/ ضرورت تهیه شناسنامه ظرفیت‌های شهرستان دماوند/ فعالیت ۵۰ درصدی نانوایی‌های دوگانه‌سوز در شهرستان دماوند/ ۴۵۰ تن سهمیه آرد فوق‌العاده جذب شد

نشست پدافند غیرعامل شهرستان دماوند با دستور حیدری آزاد، فرماندار دماوند و به ریاست آرمودیان‌مقدم، معاون امنیتی، سیاسی و اجتماعی فرماندار و با حضور سردار کلانتری، مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری تهران، فرزام، معاون برنامه‌ریزی و توسعه فرمانداری، بخشداران، شهرداران و سایر اعضا در سالن جلسات شهید رجایی فرمانداری دماوند برگزار شد.

به گزارش پایگاه خبری تارود، آرمودیان‌مقدم در این نشست با اشاره به ظرفیت‌ها و موقعیت راهبردی شهرستان دماوند اظهار داشت: دماوند شهرستانی با گستره وسیع و دارای مرز مشترک با شهرستان‌های پردیس، فیروزکوه، ایوانکی، شمیرانات و لواسانات است و این موقعیت، اهمیت جایگاه سیاسی و امنیتی شهرستان را دوچندان می‌کند.

وی افزود: قرارگیری شهرستان دماوند در مسیر دو کریدور مهم مواصلاتی شمال به جنوب، اهمیت ارائه خدمات و همچنین ضرورت آمادگی دستگاه‌های اجرایی و خدمات‌رسان در شرایط عادی و بحرانی را دوچندان کرده است.

معاون امنیتی، سیاسی و اجتماعی فرماندار دماوند با اشاره به ظرفیت پایگاه چناران به‌عنوان یک مرکز اقماری مهم شهرستان خاطرنشان کرد: این پایگاه ظرفیت تبدیل شدن به پایگاه امداد هوایی را دارد و در صورت بهره‌گیری از این ظرفیت، می‌توان شعاع پروازی حدود ۱۲۰ کیلومتر را تحت پوشش قرار داد که نقش مؤثری در ارتقای سرعت امدادرسانی خواهد داشت.

آرمودیان‌مقدم با اشاره به تجربه جنگ ۱۲ روزه اظهار داشت: این شرایط فرصت مناسبی برای سنجش ظرفیت‌های شهرستانی بود و در این ایام، با وجود سرریز جمعیت به شهرستان دماوند، به‌واسطه تمهیدات و آمادگی‌های صورت‌گرفته در حوزه‌های بهداشت و درمان، سوخت‌رسانی، تأمین آرد و نان و سایر حوزه‌های خدماتی، کوچک‌ترین خللی در روند خدمت‌رسانی ایجاد نشد.

وی تصریح کرد: با وجود این آمادگی‌ها، تقویت زیرساخت‌های پدافندی باید به‌صورت مستمر دنبال شود و نصب دوربین‌های پایش تصویری و ایجاد اتاق بحران از جمله موضوعاتی است که باید با جدیت در شهرستان مورد توجه و پیگیری قرار گیرد.

در ادامه، سردار کلانتری، مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری تهران، اظهار داشت: در حوزه پدافند غیرعامل باید امکان ایجاد سرپناه مناسب و آرامش‌بخش در کوتاه‌ترین زمان پس از بروز حادثه، تأمین و توزیع غذای سالم و همچنین حفظ آرامش و سلامت روابط خانواده‌ها مورد توجه قرار گیرد.

وی افزود: پیش‌بینی و برنامه‌ریزی برای شرایط بحرانی می‌تواند آثار و تبعات بحران را به حداقل برساند؛ از این رو برگزاری رزمایش‌های میدانی با هدف افزایش آمادگی دستگاه‌ها، رزمایش اسکان موقت و بررسی تجهیزات از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری تهران ادامه داد: تهیه طرح تخلیه ترافیکی مسیرهای ورودی و خروجی شهرستان، آمادگی ژنراتورهای برق دستگاه‌های خدمات‌رسان و نانوایی‌ها از دیگر موضوعات مهم پدافند غیرعامل است که باید در برنامه‌ریزی‌های شهرستان مورد توجه قرار گیرد.

کلانتری همچنین بر ضرورت تهیه شناسنامه ظرفیت‌های شهرستان تأکید کرد و گفت: اشراف دقیق بر ظرفیت‌های موجود از جمله تانکرها، تجهیزات، ماشین‌آلات، ظرفیت اورژانس، ذخایر سوخت و سایر امکانات ضروری است و این اطلاعات باید به‌گونه‌ای ساماندهی شود که در زمان بحران به‌سرعت قابل استفاده باشد.

وی با اشاره به اهمیت استمرار فعالیت نانوایی‌ها در شرایط بحرانی اظهار داشت: استقرار نانوایی‌های دوگانه‌سوز از دیگر الزامات پدافندی است و حداقل ۳۰ درصد نانوایی‌ها باید دوگانه‌سوز باشند که خوشبختانه این موضوع در شهرستان دماوند اجرایی شده است.

مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری تهران همچنین معرفی چهره‌های موفق در زمان بحران، تجهیز سوله‌های بحران، توجه به امنیت سایبری دستگاه‌های خدمات‌رسان و تقویت تعامل با شهرستان‌های همجوار را از دیگر موضوعات مورد تأکید عنوان کرد.

در ادامه، فرزام، معاون برنامه‌ریزی و توسعه فرمانداری دماوند، از فعالیت ۵۰ درصدی نانوایی‌های دوگانه‌سوز در شهرستان خبر داد و اظهار داشت: علاوه بر تخصیص ۱۶۰ تن سهمیه آرد ماهانه، در جنگ رمضان نیز با تعامل و پیگیری‌های صورت‌گرفته، ۴۵۰ تن آرد فوق‌العاده جذب شد و شهرستان در زمینه تأمین آرد با مشکلی مواجه نشد.

وی یادآور شد: تجهیز کارخانه آرد مروارید به ژنراتور برق از موضوعات مهمی است که برای استمرار فعالیت این مجموعه در شرایط بحران باید مورد توجه قرار گیرد و این موضوع در حال پیگیری است.

در پایان حسین‌پور، بخشدار مرکزی دماوند و سلیمانی، بخشدار رودهن از فعالیت دوربین های پایش تصویری در هر دو بخش خبر دادند.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا