دبیر اجرایی نظام صنفی کشاورزی شهرستان دماوند:

جمع‌آوری سیب درختی در شهرستان دماوند هزینه‌های جانبی زیادی نسبت به سال گذشته به همراه دارد/ هنوز غرامت خسارات تگرگ‌زدگی از سوی صندوق بیمه محصولات کشاورزی به باغداران دماوندی پرداخت نشده است

دبیر اجرایی نظام صنفی کشاورزی شهرستان دماوند با بیان اینکه جمع‌آوری سیب درختی در شهرستان دماوند هزینه‌های جانبی زیادی نسبت به سال گذشته به همراه دارد، گفت: هنوز غرامت خسارات تگرگ‌زدگی از سوی صندوق بیمه محصولات کشاورزی به باغداران دماوندی پرداخت نشده است.

حسین غیبی در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری تارود دماوند اظهار داشت: شهرستان دماوند یکی از قطب‌های تولید سیب درختی در کشور است، این محصول به دلیل اقلیم مناسب و آب وهوای مطلوب برای این میوه بسیار با کیفیت است.

وی افزود: متاسفانه در اوایل فصل امسال شاهد بارش تگرگ شدیم که کارشناسان بیمه محصولات کشاورزی و جهاد کشاورزی در محل حاضر شده و بیش از 80 درصد خسارت را برآورد کردند.

وی بیان کرد: هنوز آثار خسارت به باغات وجود دارد اما هنوز هیچ حمایتی صورت نگرفته است حتی نسبت به 30 درصدی که محصولات خود را طی 10 سال گذشته بیمه کرده بودند حمایت نشده و اکنون صندوق بیمه باید به داد این باغدار می‌رسید.

دبیر اجرایی نظام صنفی کشاورزی شهرستان دماوند گفت: با توجه به خسارت ایجاد شده به باغدار و بی انگیزه بودن خریدار برای برداشت محصول، امسال اکثریت باغداران تولیدات را به ناچار خود جمع آوری می‌کنند زیرا تجار برای خرید آنها مراجعه نکردند.

غیبی افزود: می‌طلبد که بیمه محصولات کشاورزی پیش از زمان برداشت وارد می‌شد و غرامت به باغدار را پرداخت می‌کرد، مکاتبات بسیاری با مسئولان وزارت جهاد کشاورزی، نماینده مجلس، استانداری و صندوق بیمه انجام دادیم اما تا امروز هیچ اقدامی صورت نگرفت.

وی عنوان کرد: باغداران بیمه نامه دارند و امروز حق قانونی برای دریافت خسارت را دارند، برای مابقی باغداران که ستاد بحران از نزدیک شاهد خسارات بود نیز اقدامی صورت نگرفت.

دبیر اجرایی نظام صنفی کشاورزی شهرستان دماوند ادامه داد: مشکلاتی دیگری در جمع آوری سیب‌ها وجود دارد هزینه این کار بسیار بالاست، سبد که از اقلام اصلی است و مواد اولیه آن در داخل کشور وجود دارد و تولید داخل است عملا افزایش قیمت 300 درصدی نسبت به سال گذشته داشته است.

غیبی عنوان کرد: سال گذشته سبدهای 9 تا 10 کیلویی سیب بین 5 تا 7 هزار تومان بودند و امسال این رقم به 12 تا 14 هزار تومان افزایش یافته است، هزینه نگهداری در سردخانه نیز افزایش یافته است که سال گذشته هزینه نگهداری هر کیلو میانگین 400 تومان بوده و امسال به 800 تومان افزایش یافته است.

وی گفت: سایر هزینه ها همچون کاغذ و هزینه کارگری دقیقا دو برابر شده اند، این رقم سال گذشته به طور میانگین 100 هزار تومان بود و امسال به بیش از 200 هزار تومان افزایش یافته است.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا