مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان تهران:

تولید ۱۴۰ تن محصولات باغي در ۷ هزار هکتار باغات شهرستان دماوند/ ۲۰ درصد باغات استان تهران شناسنامه‌دار شده‌اند/ توسعه سطح باغات به‌علت کمبود منابع آبی استان تهران متوقف شده است

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان تهران از تولید ۱۴۰ تن محصولات باغي در ۷ هزار هکتار باغات شهرستان دماوند خبر داد و گفت: ۲۰ درصد باغات استان تهران شناسنامه‌دار شده‌اند.

به گزارش پایگاه خبری تارود، رضا نظري مقدم در نشست خبری با خبرنگاران در تور رسانه‌ای سازمان جهاد کشاورزی استان تهران در شهرستان دماوند اظهار داشت: سطح کشت باغات تهران ۵۰ هزار هکتار شامل دانه‌دار، هسته‌دار و دانه ریز است و از این میزان ۸۴۲ هزار تن محصول در سال به دست می‌‌آید.

وی افزود: سطح کشت باغات شهرستان دماوند هفت هزار هکتار است و ۱۴۰ هزار تن محصولات باغي از آنها به دست می‌آید.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان تهران بیان کرد: در واقع میانگین تولید استان ما ۲۰ تن در هر هکتار است، ولی در شهرستان دماوند ۲۵ تن در هر هکتار است.

نظری مقدم ادامه داد: باغات تحت کشت بیشتر سیب، گلابی، انار، هلو و شلیل هستند.

*حدود ۱۰ درصد محصولات استان تهران به کشورهای حوزه خلیج فارس، اوراسیا و اروپا صادر می‌شوند

وی گفت: حدود ۱۰ درصد محصولات استان تهران در شرایط مناسب به کشورهای حوزه خلیج فارس، اوراسیا و اروپا صادر می‌شوند.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان تهران درباره موضوع برگشت محصولات به خاطر باقی ماندن سموم، بیان کرد:در بحث محصولاتی که به کشورمان برگشتند فلفل دلمه‌ای، گوجه فرنگی و کیوی بودند.

*سطح کشت سیب زمینی بسیار کاهش پیدا کرده است

نظری مقدم درباره کشت محصولات سیب زمینی و کلم بود، افزود: سطح کشت سیب زمینی خیلی کاهش پیدا کرده است که در کشور واقع سیب زمینی بیشتر در اردبیل تولید می‌شود و کلم محصول استان البرز است.

وی گفت: کشورهای هدف دنبال این هستند که بدانند محصول صادر شده متعلق به کدام کشور است در واقع محصولات باید شناسنامه داشته باشند تا مشخص شود که در چه شرایطی رشد کرده‌اند و با چه کودی تقویت شده‌اند.

*شناسنامه‌دار کردن باغات استان تهران آغاز شده است/ گلخانه‌ها و واحدهای قارچ نیز در آینده شناسنامه‌دار می‌شوند

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان تهران ادامه داد: سازمان جهاد کشاورزی استان تهران از یک سال قبل تا به امروز موضوع شناسنامه دار کردن باغات را پیگیری می‌کند زیرا شناسنامه باغات مشخص می‌کند که مالک کیست و چه کسی از محصولات بهره‌برداری می‌کند زیرا ممکن است که خود مالک از ملک‌اش بهره‌برداری نکند.

نظری مقدم بیان کرد: ناظر نوع کود استفاده شده را در شناسنامه باعات می‌نویسد.

وی افزود: شناسنامه هر باغ هلوگرام و کیو آر کدی دارد که در همه جاهای دنیا قابل خواندن است.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان تهران گفت: هم‌اکنون حدود ۲۰ درصد باغات استان تهران شناسنامه‌دار شده‌اند؛ گلخانه‌ها و واحدهای قارچ نیز در آینده شناسنامه‌دار خواهند شد.

نظری مقدم ادامه داد: گلخانه‌ها اگر تا ۱۵ ماه آینده شناسنامه‌دار نشوند، نمی‌توانند صادرات داشته باشند.

وی بیان کرد: متاسفانه باغداران و گلخانه‌داران در مقابل شناسنامه‌دار کردن زمینشان مقاومت می‌کنند، زیرا سایت‌ها و سامانه‌های مختلف اطلاعات یکسانی را می‌گیرند و موازی‌کاری می‌کنند در واقع اگر سایت‌ها و سامانه‌ها در یک پنجره واحد با هم ارتباط داشته باشند، مالکان دیگر مقاومت نخواهند کرد.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان تهران افزود: برخی از مالکان باغ‌ها و گلخانه‌ها نیز فکر می‌کنند که اگر برای شناسنامه‌دار کردن ملک خود اقدام کنند، دولت از آنها مالیات می‌گیرد.

*۵۰ درصد باغات و گلخانه‌های استان تهران تا پایان سال شناسنامه‌دار می‌شوند

نظری مقدم گفت: سازمان جهاد کشاورزی استان تهران پیش‌بینی می‌کند که تا پایان امسال بالای ۵۰ درصد باغات و گلخانه‌های استان تهران شناسنامه‌دار شوند زیرا تمام تخصیص یارانه‌ها منوط به کد ۱۸ رقمی درج شده در شناسنامه شده است.

وی ادامه داد: از امسال کود باغبانی یارانه‌دار شده و گرفتن آن یارانه به دریافت کد ۱۸ رقمی منوط شده است.

*توسعه سطح باغات به‌علت کمبود منابع آبی استان تهران متوقف شده است

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان تهران درباره بحث توسعه سطح باغات، بیان کرد: منابع آبی استان تهران خیلی کاهش پیدا کرده است، اقلیم نیز تغییر می‌کند و نیاز آبی روز به روز بیشتر می‌شود بنابراین سازمان جهاد کشاورزی استان تهران به دنبال توسعه سطح باغات نیستیم و وزارتخانه کشاورزی هم فعلا آن توسعه را ممنوع کرده است.

نظری مقدم افزود: اراضی شیب‌دار استان تهران نیز ۱ تا ۲ درجه نیاز آبی دارند.

*۹۰ درصد باغات استان تهران سیستم آبیاری تحت فشار قطره‌ای شده است

وی گفت: ۹۰ درصد باغات استان تهران سیستم آبیاری تحت فشار قطره‌ای می‌شوند.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان تهران بیان کرد: سازمان جهاد کشاورزی استان تهران هر سال بحث نوسازی و اصلاح باغات را دارد چون باغات فعلی استان تهران ۳۰۰ تا ۳۳۰ اصله درخت دارند و تعداد درختان آن باغات می‌تواند با استفاده از پایه‌های رویشی به ۶هزار اصله برسد پس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران به سراغ باغ‌های متراکم رفته است.

نظری مقدم گفت: تراکم پایه‌های رویشی در هکتار بیش از پایه‌های بذری است و دوره نونهالیشان کوتاه است؛ هر کسی که باغ سیبی را با پایه‌های رویشی دارد، در سال سوم ۳۰ تن محصول خواهد داشت.

وی ادامه داد: سازمان جهاد کشاورزی استان تهران ۱۴ هزار هکتار از باغات استان را اصلاح و نوسازی کرده است؛ سازمان مذکور با حذف و جایگزینی باغات درجه ۳ را به باغات درجه یک و با اصلاح و احیا باغات درجه ۲ را به باغات درجه یک تبدیل می‌کند.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان تهران بیان کرد: سازمان جهاد کشاورزی استان تهران با حذف و جایگزینی باغات درجه ۳ را ریشه‌کن می‌کند و آنها را به باغات درجه ۱ تبدیل می‌کند، اما با اصلاح و احیا به باغات درجه ۲ رسیدگی کرده و آنها را علمی می‌کند.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا