ایتام و نیازمندان دماوندی؛ چشم انتظار حمایت های بیشتر

با توجه به در پیش بودن ماه پربرکت رمضان، انتظار می‌رود مردم و مسئولان نگاه ویژه‌ای به ایتام و افراد نیازمند جامعه داشته باشند.

3

به گزارش تارود، در احادیث و روایات متعددی کمک به نیازمندان و ایتام سفارش شده و کمک کردن به آنها علاوه بر افزایش رزق و روزی موجب پاک شدن گناهان نیز می‌شود.

به همین منظور امام صادق(ع) فرمودند: «من اَرَادَ اَن یدخُله الله عَزّوجلَّ فی رَحمَتة و یَسکِنَه جنَّته فل‌یَحسِن خَلقُهوَ لِیَرحِم الیَتیم.»، یعنی اگر کسی بخواهد مشمول رحمت خداوند شده و وارد بهشت شود، باید نسبت به یتیمان دلسوز و مهربان باشد.

باید به افراد نیازمند و کودکان بی‌سرپرستی که در سطح شهر هستند، توجه بیشتر شود و به کریمانه زندگی کردن افراد جامعه احترام گذاشته شود تا افراد نیازمند بتوانند محترمانه زندگی کنند.

همچنین پیامبر گرامی اسلام (ص) نیز در این زمینه فرمودند: «کسی که گرسنه‌ای را در روزگار قحطی سیر کند، خداوند وی را در روز قیامت از دری از درها به بهشت وارد می‏کند که هیچ شخص دیگری از آن وارد نمی‌شود، مگر کسی که عملی همانند عمل وی انجام داده باشد.»

کمیته امداد امام خمینی (ره)؛ پیش‌قراول کمک‌رسانی به محرومان و نیازمندان

در راستای کمک به نیازمندان و یتیمان کمیته امداد امام خمینی (ره) خدمات بسیار فراوانی را برای آنها در نظر گرفته و نزدیکی به ایام ماه مبارک رمضان فرصتی است تا مسئولان و مردم به یاری این افراد بشتابند.

چقدر زیباست که هر از گاهی مسئولان به کوچه پس کوچه‌های شهر سری بزنند و حتی درب خانه‌ها را تک تک بزنند و جویای حال و احوال مردم شوند.

پیامبر اکرم (ص) در این زمینه اشاره کردند که «ایمان نیاورده است آن کسى که شب سیر بخوابد و همسایه‌اش گرسنه باشد و همچنین آن کسی که شب پوشیده بخوابد و همسایه‌اش برهنه باشد.»

هدفمندسازی یارانه‌ها بیشتر برای کمک به نیازمندان طراحی شده اما ای کاش افراد ثروتمند و بی‌نیاز جامعه در آغاز مرحله دوم این طرح از دریافت یارانه انصراف می‌دانند تا علاوه بر کمک به افراد نیازمند، دولت بتواند سازماندهی بهتری برای ارائه خدمات به افراد نیازمند جامعه داشته باشد.

کمک به نیازمندان و ایتام، گناه پاک‏کن، بالابر و گره‏بازکن است و حال اگر نیاز به این اسباب داریم باید سرعت بگیریم و به سمت محرومان بشتابیم و اگر نیازمندی را بر سر راه دیدیم، کمک به او را پشت گوش نیندازیم.

البته کمک کردن فقط مالی نیست و گاهی با آبرو گرو گذاشتن، صحبت کردن برای شخص نیازمند در جایی که محتاج به میانجی‏گری است، با دادن خودرو یا وسایل دیگر به صورت قرض، واسطه شدن برای کاریابی یا ازدواج، درمان، اشتغال‌زایی شخص در صورتی که خلاف شرع نباشد و با قرض‏الحسنه دادن نیز می‌توانیم به سمت مغفرت و رحمت خداوند حرکت کنیم.

نجات یک خانواده محروم از بی‌ سرپناهی

در راستای اهمیت به افراد نیازمند جامعه و ایتام، امروز مسئولان شهرستان دماوند به دیدار فرزند یتیمی رفتند و با کمک‌های مالی خود این خانواده را از بی‌سرپناهی نجات دادند.

به کمیته امداد شهرستان دماوند رفتیم و از آنجا به اتفاق مسئولان این اداره، فرماندار شهرستان دماوند و حجت‏الاسلام والمسلمین خواج‌احمدی از روحانیان این شهرستان بعد عبور از کوچه‌‌های تنگ و باریک دماوند به درب منزلی رسیدیم و سپس وارد شدیم.‌

پس از پایین رفتن از چندین پله به اتاق بسیار کوچکی رسیدیم که به جز چند تکه لوازم خانگی چیز دیگری در آن به چشم نمی‌خورد و مسئولان شهرستان تحت تأثیر محیطی که بوی رطوبت نیز به مشام می‌رسید، قرار گرفتند.

به گفته مادر این خانواده، شوهرش که کفاش بود، در اثر برق‏گرفتگی در منزل فوت می‌کند و همسر خود را با دو دختر تنها می‌گذارد.

این مادر با تمیز کردن خانه‌های مردم روزی خود و دخترانش را در می‌آورد و با تمام سختی‌هایی که داشت با کمک کمیته امداد امام خمینی (ره) برای دختر بزرگ خود جهیزیه تهیه کرد تا وی را به خانه بخت بفرستد.

حالا مادر مانده و دختر کلاس چهارم ابتداییش که با رنج و مشقت، مادر مایحتاج تک دختر خود را تأمین می‌کند تا او نبود پدر را احساس نکند.

از چهره حاضران می‌شد فهمید که در ذهنشان چه می‌گذرد؛ زخم‌ها و قرمزی‌های روی دستان این مادر نشان می‌داد که زحمات بسیار کشیده و اینک بیماری‏ دارد که برای درمان آن به داروهای بسیار گران‌ نیاز است.

صاحب‌خانه آنها را جواب کرده و تهدیدشان می‏کند که یا پول پیش را افزایش دهید یا تا شهریور خانه را خالی کنید؛ این خانه با مشخصاتی که بیان شد به نظر نمی‌رسد که ارزش اجاره کردن با 8 میلیون تومان پول پیش و 400 هزار تومان اجاره را داشته باشد.

گفتنی است چندی پیش کمیته امداد امام خمینی (ره) تخته فرشی را به این خانواده اهدا کرد و خودشان نیز یخچالی تهیه کردند و هم‌اکنون این مادر به دنبال تهیه سیسمونی برای نوه خود است؛ گاهی اوقات سنت‌ها، زیاد هم مورد استقبال خانواده‌های نیازمند نیست.

با مطرح شدن مشکل مسکن این خانواده بی‌سرپرست، مسئولان به این نتیجه رسیدند که با کمک‌های مالی خود هزینه پول پیش این خانه را تهیه کنند.

با مساعدت فرماندار، رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) و مسئول زکات کمیته امداد دماوند و حجت‏الاسلام والمسلمین خواج‌احمدی و به اضافه مقداری پس‏انداز مادر زحمت‌کش، این خانواده از بی‏سرپناهی نجات پیدا کردند.

همچنین در این دیدار از سوی مسئولان شهرستان دماوند به این خانواده نیازمند هدایای دیگری داده شد.

*واریز ماهانه 300 هزار تومان به حساب ایتام

رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) شهرستان دماوند در ابتدای این دیدار، گزارش عملکردی از سرکشی‌های این نهاد در راستای خدمت ‏رسانی به افراد نیازمند ارائه کرد.

1112

وحید زمان با بیان اینکه خدمات بسیار شایسته‌ای در این زمینه ارائه شده، اظهار داشت: قشر آسیب‌پذیر و ضعیف نیازمند کمک مسئولان هستند.

وی با اشاره به حضور مسئولان در این دیدار افزود: هدف این است کسانی که در سطح پایین جامعه زندگی می‌کنند، بدانند که مسئولان به فکر آنها هستند و برای رفع مشکلات آنها دغدغه دارند و مسئولان کوچک‌ترین کار را موجب افتخار خود می‌دانند.

رئیس کمیته امداد شهرستان دماوند تعداد ایتام زیر پوشش این کمیته در شهرستان دماوند را 156 نفر عنوان کرد و گفت: 50 درصد از ایتام دارالایتام امام حسن مجتبی (ع) زیرپوشش کمیته امداد هستند و به آنها خدمت‏رسانی می‌شود.

زمان تصریح کرد: ماهانه 300 هزار تومان از سوی کمیته امداد امام خمینی (ره) به حساب هر یک از این ایتام واریز می‌شود.

به هر حال در برهه کنونی با توجه به در پیش بودن ماه پربرکت رمضان، انتظار می‌رود مردم و مسئولان نگاه ویژه‌ای به افراد نیازمند جامعه داشته باشند؛ افرادی که از توان مالی خوبی برخوردار هستند، می‌توانند با دریافت شناسه‌های مربوط به ایتام آنها را زیرپوشش خود قرار دهند.

منبع: فارس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا