انجام تدابیر لازم پیشگیرانه شیوع بیماری طاعون نشخوارکنندگان کنندگان در دماوند/ جلوگیری از ورود دام‌های فاقد واکسیناسیون به زیستگاه‌های حیات وحش دماوند

رئیس اداره محیط زیست شهرستان دماوند از انجام تدابیر لازم پیشگیرانه شیوع بیماری طاعون نشخوارکنندگان کنندگان در این شهرستان خبر داد و گفت: از ورود دام‌های فاقد واکسیناسیون به زیستگاه‌های حیات وحش شهرستان دماوند جلوگیری می‌شود.

محمد فریدی در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری تارود دماوند اظهار داشت: طاعون نشخوارکنندگان کوچک یک بیماری ویروسی بسیار واگیر گوسفند و بز است.

وی افزود: به این بیماری طاعون بزی هم می‌گویند و عامل بیماری موربیلی ویروس از خانواده پارامیکسوویریده می‌باشد.

رئیس اداره محیط زیست شهرستان دماوند ادامه داد: بیماری PPR جزء فهرست بیماری‌های مهم در سازمان جهانی دام (OIE) می‌باشد و ترشحات مختلف بدن دام مانند ترشحات چشم، بینی، دهان و مدفوع آبکی حاوی مقدار زیادی موربیلی ویروس هستند.

فریدی گفت: انتقال ویروس به شکل ریز قطره‌های عفونی در هنگام عطسه، سرفه و استنشاق هوای آلوده توسط دام‌های سالم و همچنین تماس بین دام بیمار و سالم مهمترین راه انتقال این بیماری است.

وی بیان کرد: این بیماری قابل سرایت از دام اهلی به حیوانات وحشی نیز است و در مکان‌هایی مشاهده می‌شود که دام اهلی در تماس با حیوانات وحشی هستند یا از آبشخورهای مشترک استفاده می‌کنند.

رئیس اداره محیط زیست شهرستان دماوند بیان کرد: با توجه به تلفات ppr در سال گذشته در شهرستان دماوند تمامی دامداران به واکسیناسیون دام‌های خود اقدام نمایند.

فریدی عنوان کرد: این اداره در راستای رسالت سازمانی خود، طی گشت و پایش‌های شبانه‌روزی و مستمر، تمامی دامدارانی که در این شهرستان، نسبت به واکسیناسیون دام‌های خود اقدام نکرده باشند، با همکاری ادارات ذیربط ضمن جلوگیری از ورود دام‌ها به مراتع شهرستان برخورد قانونی لازم خواهد شد.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا