به‌مناسبت دهه وقف صورت گرفت؛

برگزاری همایش وقف، علم و فناوری در دماوند/ رونمایی از سند تک برگ امامزاده هاشم (ع) دماوند/ واقفان نیک اندیش دماوند تجلیل شدند

نخستین همایش وقف، علم و فناوری در شهرستان دماوند با حضور نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی و جمعی از مسئولان برگزار شد و از سند ثبتی تک برگی آستان مقدس امامزاده هاشم (ع) دماوند رونمایی گردید.

به گزارش پایگاه خبری تارود دماوند، این همایش با حضور جمعی از مسئولان و پرشور مردمی در مسجد جامع دماوند با رونمایی از سند ثبتی تک برگی آستان مقدس امامزاده هاشم (ع) دماوند و تجلیل از واقفان نیک اندیش همراه بوده است.

حجت‌الاسلام و المسلمین سیدرضا تقوی، نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی در این مراسم ضمن تبریک حلول ماه ربیع المولود مبارک و گرامیداشت دهه وقف و هفته وحدت اظهار کرد: وقف در فرهنگ اسلامی و زندگی اسلامی نقش سازنده‌ای داشته است که علاوه بر این یکی از سنت‌های حسنه مردم مسلمان در طول تاریخ وقف بوده است و در جامعه باید بیشتر پرداخته شود.

وی افزود: وقتی صحبت از وقف شده یعنی بخشی از مسائل اسلامی در آن نهفته است و دران مفاهیم ارزشمندی وجود دارد که می‌توانیم بهره کافی ببریم.

نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی بیان کرد: از زمان رسول خدا (ص) این سنت حسنه در سطح جامعه اسلامی رواج داشته است و کسانی اموال خود را وقف می‌کردند تا مشکلات برطرف شود.

تقوی گفت: کلمه وقف در محاورات روزانه استفاده می‌شود و به معنی ایستادگی است که بسیار مشهور و معروف می‌باشد که در اصطلاح یعنی ملکی را نگه داریم و منفعت آن را در راه خدا استفاده کنیم.

وی ادامه داد: وقف یک صدقه جاری و ماندگار است و از بین نمی‌رود و همیشه برای کسی که داده برای آن ثواب و اجر فرد وقف کننده می‌نویسند و پاداش آن را ثبت می‌کنند.

نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: در قرآن کریم آیه‌ای در مورد وقف نداریم ولی آیات متعددی هستند که در مسیر وقف حرکت می‌کنند و می‌توان به آیاتی که مربوط به صدقات است در خصوص رابطه دارد.

تقوی در ادامه گفت: نخستین وقفی که در اسلام به پیامبر اکرم (ص) انجام شد، قطعه زمینی برای ساخت مسجد بوده است.

وی تأکید کرد: وقف یک احسان ماندگار است و یک عمل نیک محسوب می‌شود و کسی که وقف می‌کند کلیه آیات قرآنی در زمینه صدقه شامل ثواب اخروی آن خواهد شد.

نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی با تأکید بر اینکه کسی که وقف می‌کند سرمایه‌ای برای آخرت خود اندوخته است و به عنوان توشه آخرت محسوب می‌شود، گفت: در صدر اسلام بیشتر وقف‌ها مربوط به فقرا و بیچارگان بوده است و بعد از حکومت‌های بعدی وقف توسعه پیدا کرده که اکنون مدارس و مساجد بسیاری ساخته شده است

تقوی اضافه کرد: توسعه علم و دانش در جهان اسلام با موقوفات انجام شده و در تاریخ مطالعه کنیم بسیاری از مساجد بیمارستان‌ها دانشگاه‌ها و … از وقف ساخته شده است.

وی د ر پایان خاطرنشان کرد: نقش وقف در ترویج دین بسیار تأثیر گذار بوده است و در طول سال‌های گذشته موقوفات دین را پشتیبانی می‌کرد و بسیاری از حوزه‌های علمیه توسط وقف شکل گرفته است.

 

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا