افزایش هر ساله آمار حیوان گزیدگی در سطح شهرستان دماوند/ ۷۵۰ موردی حیوان گزیدگی در شهرستان دماوند طی ۶ ماهه نخست امسال/ تاکنون مورد مرگ بر اثر هاری در سطح شهرستان دماوند ثبت نشده است

رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان دماوند گفت: با تلاش شبانه روزی همکاران این شبکه و افزایش آگاهی عموم مردم در خصوص مراجعه به موقع جهت دریافت واکسن و سرم ضدهاری تاکنون مورد مرگ بر اثر هاری در سطح شهرستان دماوند نداشته‌ایم وی همچنین اعلام کرد خدمات در زمینه جلوگیری از بروز هاری به کسانی که دچار حیوان گزیدگی می‌شوند و به شبکه بهداشتی مراجعه می‌کنند، رایگان است.

به گزارش پایگاه خبری تارود، حسن خیرخواه رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان دماوند به مناسبت ۶ مهرماه روز جهانی هاری با اشاره به آمار ۳۲۰ هزار مورد حیوان‌گزیدگی در کل کشور طی سال ۱۴۰۱ و آمار ۱۲۰۰ مورد حیوان گزیدگی در شهرستان دماوند طی سال ۱۴۰۱ و مقایسه آن با آمار ۷۵۰ موردی حیوان گزیدگی در ۶ ماهه نخست امسال در شهرستان دماوند اظهار کرد: آمار حیوان گزیدگی در سطح شهرستان هر ساله با افزایش قابل توجهی روبروست.

وی افزود: سگ‌ها عامل بیش از ۹۰ درصد موارد حیوان گزیدگی و انتقال بیماری هاری و مرگ ناشی از آن در انسان هستند.

رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان دماوند گفت: خوشبختانه با تلاش شبانه روزی همکاران این شبکه و افزایش آگاهی عموم مردم در خصوص مراجعه به موقع جهت دریافت واکسن و سرم ضدهاری تاکنون مورد مرگ بر اثر هاری در سطح شهرستان دماوند نداشته‌ایم؛ اما امکان انتقال هاری از تمام گوشت‌خواران و پستانداران وجود دارد؛ به عنوان مثال حیوانات وحشی دیگری مانند روباه، شغال، گرگ، کفتار و… هم می‌توانند بیماری را انتقال دهند.

خیرخواه در خصوص اقدامات صورت گرفته در جهت کنترل جمعیت سگ‌های بلاصاحب، عنوان کرد: هماهنگی بین بخشی دقیقی در این زمینه انجام شده است و نقش اصلی در این میان با شهرداری‌ها است که ضمن کنترل جمعیت این سگ‌ها، اقدامات واکسیناسیون و ارائه دارو هم برای عدم ابتلای این سگ‌ها توسط دامپزشکی و مراکز نگهداری انجام می‌شود.

وی گفت: البته موارد تولید مثل این سگ‌ها زیاد است و لازم است که به شکل دقیق‌تر این موضوع پیگیری شود.

رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان دماوند با اشاره به اینکه تامین سرم و واکسن ضدهاری هزینه قابل توجهی دارد، تاکید کرد: کلیه خدمات در زمینه جلوگیری از بروز هاری به کسانی که دچار حیوان گزیدگی می‌شوند و به شبکه بهداشتی مراجعه می‌کنند، رایگان است.

خیرخواه گفت: هر فرد حیوان گزیده‌ای که به شبکه مراجعه می‌کند ۳ تا ۵ میلیون تومان برای شبکه هزینه دارد و سالانه هزینه سنگینی به بهداشت کشور تحمیل می‌شود. خدمات ما در این زمینه به شکل ۲۴ ساعته ارائه می‌شود.

وی تصریح کرد: سالانه ۵۹۰۰۰ مرگ انسان به علت ابتلا به بیماری هاری در جهان روی می‌دهد و ۴۰ درصد از افراد گاز گرفته شده توسط حیوانات مشکوک به هاری، کودکان زیر ۱۵ سال هستند.

رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان دماوند عنوان کرد: اگر فردی دچار علائم هاری شود، ۱۰۰ درصد جان خود را از دست خواهد داد، اما اگر در صورت گزیده شدن توسط حیوانات به مراکز بهداشتی مراجعه کنند، با اقداماتی مانند تزریق سرم و واکسن ضد هاری می‌توان از ابتلا به این بیماری جلوگیری کرد.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا