دبیر اجرایی نظام صنفی کشاورزی شهرستان دماوند:
دپوی حدود 11 هزار تن سیب باغات در سردخانههای دماوند/ متاسفانه میوه تنظیم بازار استان تهران از باغداران دماوندی تهیه نشده استدبیر اجرایی نظام صنفی کشاورزی شهرستان دماوند از دپوی حدود 11 هزار تن سیب باغات در سردخانههای این شهرستان خبر داد و گفت: متاسفانه میوه تنظیم بازار استان تهران از باغداران دماوندی تهیه نشده است.
حسین غیبی در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری تارود دماوند با اشاره به بازدیدهای انجام شده از سردخانههای سطح شهرستان دماوند به همراه تعدادی از کارشناسان کشاورزی اظهار کرد: حدود 11 هزار تن سیب باغات شهرستان در سردخانهها موجود است.
وی افزود: در چند روز اخیر باغداران با رکود بازار مواجه شدهاند که علت آن کند شدن صادرات است و مشکلاتی در این زمینه ایجاد شده که در حال برطرف کردن آنها هستیم.
دبیر اجرایی نظام صنفی کشاورزی شهرستان دماوند گفت: بخش دیگر از مشکلات به سبب این است که دردماوند سرمازدگی بهاره و در نتیجه کاهش تولید داشتیم اما خوشبختانه در استانهای آذربایجان شرقی و غربی، فارس، خراسان و دیگر استانها تولید خوبی داشتند و مازاد مصرف داخل سیب دپو کرده بودند و در حال حاضر نیز موجود است.
غیبی ادامه داد: یکی دیگر ازدلایل رکود بازار به علت شیوع ویروس کرونا است که در یک سال مانع از برگزاری مراسمات عروسی و عزا و کاهش مصرف میوه شده است.
وی تصریح کرد: همچنین از نظر اقتصادی نیز وضعیت خوبی نداریم و قدرت اقتصادی کاهش یافته است در نتیجه قدرت خرید میوه در بسیاری از اصناف پایین میباشد.
دبیر اجرایی نظام صنفی کشاورزی شهرستان دماوند اضافه کرد: دلایل مذکور باعث ایجاد مشکل در عرضه میوه در میادین شده است به طور مثال قیمت سیب در میادین پایین است اما مصرف کننده آنرا گران میخرد که این مورد شب گذشته طی جلسه با قائم مقام وزیر صنعت مطرح شد و درخواست کردیم که نظارتها شدیدتر شوند.
غیبی گفت: امروز قیمت سیب در سردخانهها حدود 10 هزار تومان است اما در مغازه این رقم به دو تا دو و نیم برابر افزایش مییابد که قدرت خرید مصرف کننده را کاهش میدهد، در این خصوص درخواست تشدید نظارتها شده است.
وی بیان کرد: مبلغ 10 هزار تومانی که در سردخانه برای میوه مطرح است با رقمی که مصرف کننده میپردازد تفاوت زیادی دارد، اگر سود فروشنده را 20 تا 30 درصد در نظر بگیریم حداکثر 15 هزار تومان میشود اما متاسفانه بیش از 20 هزار تومان سود باقی میماند. این مشکل و گلایههای باغداران در جلسه مطرح شد.
دبیر اجرایی نظام صنفی کشاورزی شهرستان دماوند با اشاره به طرح عرضه میوه تنظیم بازار در شب عید افزود: دو سال است که اجرای این مهم به وزارت صنعت و معدن واگذار شده است و قیمت سیب قرمز حدود 11 هزار تومانی به شرط تحویل در سردخانه اعلام شده است.
غیبی ادامه داد: در استان تهران حدود 2000 تن سیب موجود است و درخواست دادیم که برای تنظیم بازار میوه شب عید نیز استانهای البرز، قم، مازنداران، سمنان و دیگر استانهای همجوار از دماوند میوه خریداری کنند، مخصوصا مردم دماوند از همین سیب خریداری کنند اما متاسفانه امسال این مهم انجام نشده است.
وی تصریح کرد: بیشترین خریداری از اشنویه صورت گرفته است و توجیه این بوده است که بار بیشتری در این منطقه دپو شده و مبلغ کمتری برای آن پرداخت شده است، با پیگیریها مشخص شد که مبلغ مدنظر 8700 تومان بود که این رقم با احتساب کرایه حمل و انبارداری، توزیع و دیگر هزینهها به بیش از مبلغی که در دماوند اعلام شده است میرسد.
دبیر اجرایی نظام صنفی کشاورزی شهرستان دماوند اضافه کرد: گلایهمندی باغداران دماوند این است که میوه تنظیم بازار حداقل برای استان تهران از همین باغات تامین شود اما متاسفانه این اتفاق نیافتاده و از استانهای دیگر با کیفیت پایینتر خریداری شده است.
غیبی گفت: استان تهران حدود 1000 تن سیب خریداری کرده است که سهمیه استان بیش از این رقم است و اگر این عدد از دماوند تامین میشد هم میوه با کیفیتتر بود و هم به باغداری که میوهاش دپو شده است کمک میشد.
*فعالیت 11 سردخانه در شهرستان دماوند/ حدود 50 درصد از ظرفیت سردخانههای دماوند برای دپوی میوه مورد استفاده قرار گرفت
وی تصریح کرد: در مجموع 11 سردخانه در شهرستان دماوند فعال هستند که حدود 60 هزار تن ظرفیت دارند اما در حال حاضر تنها 10 تا 11 هزار تن میوه در آنها نگهداری میشود علاوه بر این امسال با کاهش تولید مواجه بودیم و ظرفیت کامل نشد.
دبیر اجرایی نظام صنفی کشاورزی شهرستان دماوند افزود: امسال حدود 50 درصد از ظرفیت سردخانههای دماوند برای دپوی میوه مورد استفاده قرار گرفت که از زمان برداشت تا امروز به مرور وارد بازار شده و یا صادر شدهاند، مانده محصولات 11 هزار تن میباشد که ماندگاری آنها تا اواخر فروردین و اردیبهشت است و بعد از آن دیگر قابل نگهداری نیستند.
غیبی ادامه داد: در خصوص عدم فروش و نگرانی باغدارنی درخواست تشکیل جلسه با وزارت صنعت و معدن دادیم که در این جلسه درخواست مذکور مورد پذیرش قرار گرفت و مقرر شد در مناطق 20 گانه تهران غرفه هایی در سازمان میادین تعریف شود تا باغداران محصولات خود را به طور مستقیم با قیمت کارشناسی شده از طریق جهاد کشاورزی، صمت و سازمان حمایت از مصرف کننده به فروش برسانند.
وی تصریح کرد: قیمت پیشنهادی ما برای این میوهها همان 11 هزار تومان بود که در خرده فروشی حدود 20 درصد سود به آن تعلق میگیرد و به حدود 12 تا 15 هزار تومان به مصرف کننده فروخته میشود.
دبیر اجرایی نظام صنفی کشاورزی شهرستان دماوند اضافه کرد: امید است مسئولان ذیربط این مشکلات که دغدغه باغداران است را پیگیری کنند، با گرانی بیش از 100 درصدی میوه به علت هزینه ها در بخش کشاورزی روبرو هستیم و امید است این مسائل باعث دست کشیدن باغداران از تولید میوه نشود چرا که علاوه بر مشکلات مذکور تغییر کاربری اراضی در سطح شهرستان تشدید میشود.
انتهای پیام/