نشست شورای فرهنگ عمومی شهرستان دماوند/ پیگیری فرماندار دماوند در خصوص اخذ مجوز احداث مخازن آب شرب/ حیدری آزاد: مصرف آب در حوزه کشاورزی بیداد میکند

نشست شورای فرهنگ عمومی شهرستان دماوند برگزار شد.
به گزارش پایگاه خبری تارود، ظهر امروز نشست شورای فرهنگ عمومی شهرستان دماوند با حضور دکتر اسماعیل حیدری آزاد، فرماندار دماوند و به ریاست حجت الاسلام فتاح دماوندی، امام جمعه شهرستان و همچنین با حضور حسین پور، بخشدار مرکزی دماوند، نمایندگان شورای تامین شهرستان، شهرداران و روسای ادارات در دفتر امام جمعه شهرستان دماوند برگزار شد.
اسماعیل حیدری آزاد، فرماندار دماوند در این نشست ضمن تسلیت ایام شهادت سیدالشهدا(ع) و یاران ایشان اظهار داشت: ما در این ایام، علاوه بر توفیق عزاداری اباعبدالله الحسین(ع) با حضور در میان اقشار مختلف مردم به بررسی مشکلات مردم و پیگیری موضوعات مطروحه پرداختیم.
مصرف آب در حوزه کشاورزی شهرستان دماوند بیداد میکند/ افزایش ظرفیت ترانسفورماتورهای شهرستان دماوند با حمایت استاندار تهران/ فرسودگی شبکه توزیع آب شرب دماوند/ پیگیری جهت احداث مزرعه خورشیدی در شهرستان دماوند
نماینده عالی دولت در شهرستان دماوند با اشاره به الگوی مصرف آب در شهرستان خاطرنشان کرد: مصرف آب در حوزه کشاورزی بیداد می کند و این امر هنوز به صورت سنتی صورت می پذیرد؛ با توجه به شرایط خشک و بیابانی کشور و کمبود بارش ها، وزارت جهاد کشاورزی باید فکری به حال باغداری و کشاورزی نماید و با ارائه محصولاتی که کشت آنها نیاز کمتری به آب داشته و همچنین متناسب با اقلیم کشاورزی، توپوگرافی و میزان بارندگی است، نحوه و نوع کشت به صورت کارشناسی را در روستاها تعیین و نیازهای کشور را تامین نماید.
حیدری آزاد فرسودگی شبکه توزیع آب شرب را از دیگر معضلات این شهرستان برشمرد و تصریح کرد: یکی از مشکلات افزایش مصرف خانگی، نشتی آب شرب ناشی از فرسودگی شبکه توزیع است و حل این موضوع نیازمند اعتبار و تامین مالی است که با تحقق آن، شاهد کاهش چشمگیری در مصرف آب خواهیم بود.
اولویت ما تامین آب شرب مردم است
وی تصریح کرد: با توجه به کمبود بارندگی ها و نداشتن حق آبه از سدهای موجود، تاکید ما بر اخذ مجوز با هدف طراحی و احداث مخازن در بالادست شهرستان است تا با تحقق این امر با همکاری آبفا، امور منابع آب و شهرداری ها، بتوانیم آب شرب مورد نیاز شهرستان را ذخیره نماییم.
فرماندار دماوند با تاکید بر رعایت الگوی مصرف در حوزه برق گفت: در روزهای اخیر علی رغم مشکلات ناشی از جنگ، افزایش ظرفیت ترانسفورماتورهای شهرستان با حمایت استاندار محترم تهران و همکاری برق منطقه ای در دستور کار قرار گرفت تا با انجام این مهم، ظرفیت برق شهرستان افزایش یافته و با قطعی کمتری مواجه باشیم.
وی از عدم رعایت الگوی مصرف به عنوان بخشی از مشکلات در حوزه تولید نام برد و افزود: بسیاری از مصارف بالای انرژی در شرکت های تولیدی و صنایع الکترونیک اتفاق می افتد؛ این شرکت ها باید مکلف به استفاده از سیستم کاهش مصرف انرژی باشند؛ در حالی که بعضا شاهد مغایرت برچسب مصرف انرژی درج شده بر روی محصول با میزان مصرف واقعی در آنها هستیم که باید نظارت جدی در این خصوص صورت گیرد.
حیدری آزاد ادامه داد: پراکندگی جمعیت از دیگر مشکلات شهرستان دماوند است و طولانی بودن مسیرهای مواصلاتی، مصرف برق را افزایش می دهد؛ در این راستا با توجه به حضور خوش نشین ها و میزان برق مصرفی در ویلاها، با همکاری اداره برق و دستگاه قضایی، هوشمندسازی مصرف در حوزه آب و برق در دستور کار قرار گرفت.
وی با بیان اینکه ادارات مکلف به رعایت الگوی مصرف هستند، گفت: با توجه به شرایط کنونی، رای ماده ۹۹ و ۱۰۰ در کمیسیون در خصوص مواردی که افراد اقدام به احداث استخر نمایند، تخریب خواهد بود؛ زیرا اولویت ما تامین آب شرب مردم است.
فروش آب کشاورزی ممنوع است
فرماندار دماوند با تاکید بر ضرورت آگاهی بخشی و آموزش در زمینه اصلاح الگوی مصرف گفت: آموزش از طریق مدارس، دانشگاهها و ادارات باید مورد توجه قرار گیرد؛ همچنین نباید از ظرفیت فضای مجازی غافل شد؛ انتظار ما، هم افزایی و تعامل ادارات خدمات رسان با خبرنگاران در جهت افزایش آگاهی نسبت به ضرورت اصلاح الگوی مصرف در رسانه هاست.
حیدری آزاد با بیان اینکه فروش آب کشاورزی ممنوع است، اظهار داشت: با توجه به شرایط بحرانی، با قاچاق آب و خودروهای حمل آب به شدت برخورد می شود؛ با توجه به کمبود آب، در ایام جنگ ۱۲ روزه چاه های آب کشاورزی بلا استفاده نیز برای مصرف شرب در نظر گرفته شد.
وی بر احداث مزرعه خورشیدی در شهرستان تاکید کرد و گفت: احداث مزرعه خورشیدی نیازمند شرایط خاصی است که با توجه به پیگیری های صورت گرفته، کلنگ این پروژه به زمین خورد تا نگرانی ها در زمینه تامین برق در آینده برطرف شود.
در شرایط جنگ ۱۲ روزه جمعیت شهرستان دماوند بالغ بر یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر و معادل ۱۰ برابر شده بود
فرماندار شهرستان دماوند با اشاره به شرایط جنگ ۱۲ روزه و اقدامات صورت گرفته در شهرستان دماوند اظهار داشت: دماوند در این ایام مسافر پذیر بود؛ جمعیت شهرستان دماوند بالغ بر یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر و به عبارتی ۱۰ برابر شده بود؛ علاوه بر حضور جمعیت ثابت و بومی، شاهد استقرار جمعیت در ویلاها و همچنین تردد مسافرین عبوری بودیم؛ وضعیت به گونه ای بود که مسافرین برای دسترسی به شهرستان، با ترافیکی برابر ۸ تا ۱۲ ساعت مواجه بودند و حجم ترافیک به بزرگراههای تهران پس زده بود.
حیدری آزاد ادامه داد: در این شرایط ما نیازمند تامین سوخت بودیم که با حمایت استاندار محترم و همکاری شورای تامین شهرستان و شرکت نفت، سوخت رسانی به جایگاهها با هماهنگی پلیس راه در جهت خلاف تردد خودروها صورت پذیرفت و حتی هماهنگی هایی در جهت تامین سوخت از ساری و قم نیز صورت پذیرفت.
وی همچنین اشاره ای به تامین مایحتاج اعم از گوشت، مرغ، روغن، برنج و حبوبات در فروشگاهها کرد و اظهار داشت: خوشبختانه با پیگیری های صورت گرفته هیچ کمبودی در زمینه تامین اقلام ضروری مردم نداشتیم؛ در زمینه تامین آب نیز با تخصیص ۲۱ تانکر، آبرسانی به شهرها و روستاها صورت پذیرفت.
نماینده عالی دولت در شهرستان دماوند گفت: همچنین با توجه به تمهیدات صورت گرفته، مشکلی در زمینه تامین آرد و نان نداشتیم و با همکاری بخش خصوصی، از ظرفیت بانوان سرپرست خانوار با هدف پخت نان استفاده گردید و خوشبختانه با همکاری همه نهادها اعم از ائمه جمعه، اداره اطلاعات ،نیروی انتظامی، سپاه، دستگاه قضایی اعم از رئیس دادگستری دماوند، رئیس دادگستری بخش رودهن بویژه دادستان عمومی و انقلاب شهرستان و همکاران اعضای شورای تامین، همه شهرداران بویژه شهرداران دماوند و رودهن، روسای محترم ادارات و دستگاهها و همکارانشان و همکاران خوب زحمتکش در فرمانداری، معاونین فرمانداری و بخشداران از وضعیت بحرانی گذر کردیم که این همکاری تقدیر است.
انتهای پیام/