شهرستان دماوند در سطح استان تهران قطب پرورش طیور صنعتی است/ حدود 20 واحد پرورش طیور در شهرستان دماوند وجود دارد
رئیس اداره دامپزشکی شهرستان دماوند گفت: شهرستان دماوند یکی از قطب های پرورش طیور صنعتی در سطح استان تهران است و در حال حاضر20 واحد پرورش طیور فعال در شهرستان دماوند وجود دارد.
محمد کاظم گلشنی در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری تارود ضمن اشاره به 14 مهر ماه روز ملی دامپزشکی که نشانه اهميت و ضرورت اين عرصه و تاكيدي بر نقش موثر، مستمر و حساس اين قشر زحمت كش در ارتقاي سلامت و بهداشت عمومي جامعه میباشد با شعار “خوراک دام سالم، دام سالم، غذای سالم و انسان سالم”، و روز شمار هفته جاری که به منظور تبیین جایگاه دامپزشکی در جامعه به عنوان هفته دامپزشکی نامیده شده، 14مهرماه “دامپزشکی در خدمت رشد تولید ملی”، 15 مهرماه “دامپزشکی سلامت غذا از مزرعه تا سفره”، 16 مهرماه “دامپزشکی خدمات رسانی در مناطق روستایی و عشایری”، 17مهرماه “دامپزشکی در خدمت بهداشت عمومی و توسعه پایدار”، 18مهرماه “دامپزشکی و پژوهش”، 19مهرماه “دامپزشکی خدمات و فناوری های نوین” و 20مهرماه “دامپزشکی اخلاق حرفه ای و حقوق حیوانات” به همکاران دامپزشک فعال در تمامی بخش های دولتی و خصوصی و سایر دست اندرکاران که به نوعی با این حرفه ارتباط دارند تبریک گفته و موفقیت و پیروز ایشان را از خدواند متعال مسئلت نمودند.
وی با اعلام اینکه دامپزشکی در بخش های نظارت بر بهداشت مواد غذایی ، بهداشت و مدیریت بیماریهای دام، طيور، آبزیان، نظارت بر مراکز درمانی دامپزشکی، قرنطینه و امنیت زیستی در حیطه دامپزشکی فعالیت دارد که در ادامه بخشی از اقدامات اداره دامپزشکی شهرستان دماوند تشریح کردند.
رئیس اداره دامپزشکی شهرستان دماوند تصریح کرد: در خصوص نظارت بر بهداشت مواد غذایی، به منظور تامین سلامت فرآوردههای خام دامی وبا هدف تامین سلامت شهروندان، نظارت بر دو کشتارگاه دام، دو کشتارگاه طیور این شهرستان، کارگاه های بسته بندی و تولید فراورده های خام دامی و گوشتی و نیز فروشگاههای عرضه گوشت و مرغ و رستوران ها و سایر مراکزی که به هر نحو ارتباط با فراورده های خام دامی دارند، در دستور کار این اداره قرار دارد.
گلشنی گفت: تمامی مراکز دامپروری، پرورش طیور صنعتی و آبزی پروری تحت نظارت و پایش دائمی بوده و در طول سال خدمات گوناگون به ایشان ارائه می گردد.
وی تصریح کرد::از جمله خدمات ارائه شده به ایشان مایه کوبی و توزیع سم رایگان در بین دامداران روستایی دام می باشد.
این مقام مسئول به واکسیناسیون رایگان عشایر شهرستان دماوند در فصل بهار اشاره کرد و گفت: یکی از بزرگ ترین طرح های سالانه، طرح مایه کوبی دام های عشایر لار می باشد.
گلشنی ادامه داد: کنترل و پایش بیماری سل و بروسلوز(تب مالت) در دامداری های صنعتی که از بیماریهای مهم و مشترک بین انسان و دام می باشد از وظایف این اداره بوده که بصورت ادواری صورت میپذیرد.
وی با تاکید براینکه دامپزشکی شهرستان دماوند نظارت بر مراکز پروش طیور را نیز در دستور کار دارد، خاطرنشان کرد: شهرستان دماوند در سطح استان تهران یکی از قطب های پرورش طیور صنعتی بوده بطوری که در حال حاضر حدود 20 واحد پرورش طیور با ظرفیت حدود یک میلیون جوجه در حال فعالیت می باشد.
رئیس اداره دامپزشکی شهرستان دماوند بیان داشت: دامپزشکی شهرستان دماوند نظارت بر روند ارائه خدمات توسط واحدهای درمانی نیز فعال بوده و اعلام نمود در حال حاضر حدود 15 واحد درمانی همچون داروخانه، کلینیک و مرکز درمانی در منطقه فعال بوده که در حال خدمت رسانی به شهروندان در حیطه دام بزرگ و کوچک، حیوانات خانگی و یا طیور صنعتی و روستایی میباشند.
گلشنی به موضوع قرنطینه و امنیت زیستی اشاره کرد و گفت: هر نوع دام و طیور، فرآورده خام دامی و نهادههای دامی و غیره که در حال تردد می باشند باید با گواهی هایی که از ادارات دامپزشکی شهرستان دماوند مبدا اخذ می شود اقدام به تردد کنند که درغیر این صورت قاچاق محسوب شده و برخورد می شود.
وی افزود: این نهاد همچنین در طول سال دوره های آموزشی و ترویجی را در دستور کار دارد که برای مرغداران، دامداران و مراکز عرضه برگزار میشود.
رئیس اداره دامپزشکی شهرستان دماوند در پایان اظهار داشت که دامپزشکان به عنوان حافظان گمنام عرصه سلامت، با تلاش های شبانهروزی خود میکوشند تا شهروندان محصولات دامی سالم را خریداری و مصرف کنند و با پشتكار و تلاش در حوزه پيشگيري از وقوع بيماريهاي مشترك بين انسان و دام و از راه تامين سلامت دام ها و نظارت بر بهداشت توليدات دامي، سلامتي را به جامعه هديه دهند.
انتهای پیام/