تخریب خزینه حمام قدیمی روستای لومان شهرستان دماوند توسط حفاران غیرمجاز

خزینه حمام قدیمی روستای لومان شهرستان دماوند توسط حفاران غیرمجاز تخریب شد.

به گزارش پایگاه خبری تارود، شهروندی طی پیامی نوشت: خزینه حمام قدیمی روستای لومان از توابع شهرستان دماوند مورد هجوم حفاران غیرمجاز قرار گرفته است.

همچنین ورود سیلاب به داخل حمام و ریختن زباله و خاک و سنگ داخل حمام موجب تخریب بنای این مکان ارزشمند شده است.

در حال حاضر هیچ گونه رسیدگی از سوی مسئولان مربوطه، دهیاری و شورای اسلامی روستای لومان برای تعمیر و بازسازی این بنای قدیمی نشده است.

جوابیه دهیاری در پاسخ به گلایه شهروندان از وضعیت حمام تاریخی روستای لومان/ اداره میراث فرهنگی شهرستان دماوند هر چه سریع‌تر نسبت به محصور نمودن مکان موصوف اقدامات لازم را انجام دهد

دهیاری روستای لومان طی جوابیه‌ای اعلام کرد: به اطلاع‌میرساند ضمن تشکر از دغدغه فرد گزارش دهنده مکان موصوف ثبت آثار باستانی و تماما در احتیار و زیر نظر میراث فرهنگی دماوند می‌باشد.

 هر گونه دخل و تصرف و مرمت و بازسازی از طریق اداره ذکر شده باید انجام شود و در غیر اینصورت تبعات دیگری دارد.

همچنین باستحصار می‌رساند درسال ۱۴۰۱ درخواست شورا و دهیاری بصورت مکتوب به اداره ارسال و اداره جواب نامه شورا و دهیاری را دادند که مقرر گردیده در سال جاری و یا ۱۴۰۲ پروژه مرمت شود که با گذشت زمان و پیگیری متعدد و از طریق نماینده این امر تا کنون میسر نگردیده است.

یادآور می‌شود چندین نوبت با توجه به عکس‌های ارسال شده این دهیاری نسبت به نظافت مکان مذکور اقدام نموده ولی به دلیل محصور نبودن دوباره به حالت اولیه برگشته است.

در پایان تقاضا دارم ریاست میراث فرهنگی هر چه سریع‌تر نسبت به محصور نمودن مکان موصوف اقدامات لازم را انجام دهند.

جوابیه‌ اداره‌ میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان دماوند در پاسخ به دهیاری روستای لومان نسبت به وضعیت حمام تاریخی

اداره‌ میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان دماوند در پاسخ به دهیاری روستای لومان نسبت به وضعیت حمام تاریخی جوابیه‌ای صادر کرد.

علی افضلی رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان دماوند با اشاره به این مطلب که وعده تأمین اعتبار جهت انجام عملیات مرمت این حمام در زمان مدیریت سابق این اداره داده شده است، اظهار کرد: در حال حاضر بیش از ۱۷۵ اثر تاریخی در شهرستان دماوند وجود دارد که این آثار شامل بر بناهای تاریخی اعم از خانه‌ها، مساجد، بقاع، قلعه‌ها، تپه‌ها، حمام‌ها و دیگر آثار تاریخی و طبیعی می‌باشد که حفظ و صیانت از آنها با توجه به اعتبارات محدود این اداره، اراده‌ای جمعی و همگانی را می‌طلبد در همین راستا تفاهمنامه‌ای با تمامی دهیاران در شهرستان دماوند تنظیم و به امضاء و تایید آنان رسیده است که در آن دهیاران و شوراها خود را نسبت به صیانت و حفظ آثار تاریخی حوزه استحفاظی خود متعهد میدانند.

وی افزود: در متن این تفاهمنامه آمده است دهیاری با کمک عوامل محلی و مردمی و تعامل با یگان حفاظت میراث فرهنگی تمامی تلاش خود را جهت جلوگیری از هر گونه تخریب، تجاوز به حریم، حفاری غیرمجاز و قاچاق اشیاء تاریخی و فرهنگی به عمل آورد.

شایان ذکر است بر اساس بند ج ماده ۱۵۶ برنامه توسعه صراحتا (همکاری شوراها در حفظ و صیانت از ابنیه و آثار تاریخی و ممانعت از تغییر کاربری آنها ) تکلیف آنان را بیان می‌دارد.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا