رئیس دانشگاه آزاد دماوند با آنا مطرح کرد؛

ایجاد مدارس مهارتی هوش مصنوعی؛ حرکت به سمت تجاری‌سازی دانش

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند، اولویت اصلی این دانشگاه را در سال ۱۴۰۴ تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه و حرکت به سمت تجاری‌سازی دانش قلمداد کرد.

به گزارش پایگاه خبری تارود به نقل از خبرگزاری آنا، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند در سال ۱۴۰۴ تمرکز بر عملیاتی‌سازی فناوری‌های هوش مصنوعی در صنایع محلی و توسعه محصولات دانش‌بنیان هوشمند را در دستور کاردارد و قصد دارد مرکز رشد تخصصی در حوزه فناوری‌های پیشرفته را نیز راه‌اندازی کند تا ارتباط قوی‌تری میان دانشگاه و صنعت برقرار شود.

کورش پارسا معین رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند در گفت‌وگوی تفصیلی طی مصاحبه‌ای از برنامه‌‌ها و دستورکارهای این دانشگاه در سال جدید و دستاوردهای سال گذشته می‌گوید.

آنا: آقای دکتر! بفرمایید در حوزه‌ فناوری‌های نوین به‌ویژه هوش مصنوعی در واحد متبوع‌تان چه فعالیت‌هایی صورت گرفته و برنامه شما برای سال جدید در حوزه فناوری به‌خصوص هوش مصنوعی چیست؟

پارسا معین: ایجاد مدارس مهارتی هوش مصنوعی: این مرکز به منظور توسعه فناوری‌های نوین و تربیت نیروی انسانی متخصص در حوزه هوش مصنوعی و یادگیری ماشین راه‌اندازی شده است.

برگزاری دوره‌های تخصصی هوش مصنوعی: سال گذشته، کارگاه‌ها و دوره‌های آموزشی متعددی برای دانشجویان و اساتید در زمینه یادگیری عمیق، تحلیل داده‌ها و کاربرد‌های هوش مصنوعی در صنایع مختلف برگزار شده است.

برنامه‌های سال آتی: سال ۱۴۰۴ تمرکز دانشگاه بر عملیاتی‌سازی فناوری‌های هوش مصنوعی در صنایع محلی و توسعه محصولات دانش‌بنیان هوشمند خواهد بود. قصد داریم مرکز رشد تخصصی در حوزه فناوری‌های پیشرفته را نیز راه‌اندازی کنیم تا ارتباط قوی‌تری میان دانشگاه و صنعت برقرار شود.

در موضوع هوش مصنوعی از بعد آموزشی و در رشته تخصصی کامپیوتر کار‌هایی صورت گرفته است. در این رشته تخصصی قاعدتاً دانشجویان علاقه‌مند به حوزه هوش مصنوعی آموزش می‌بیینند و البته بسیار مناسب است که در مقاطع تحصیلات تکمیلی رشته‌های تخصصی و حتی میان رشته‌ای با عنوان هوش مصنوعی و کاربرد آن در سایر علوم مثل مهندسی یا علوم انسانی ایجاد شود. در این خصوص لازم است جمعی از اساتید رشته‌های مختلف به همراه اساتید رشته کامپیوتر سرفصل‌ها و دروس این رشته را طراحی و از طریق مراجع قانونی در دانشگاه و وزارت علوم این رشته‌ها را که قطعاً بسیار پرطرفدار و گره‌گشا برای حل مسائل و مشکلات متنوع کشور بوده، مصوب کنند که این اقدام در دست انجام است.

از بعد فرهنگی نیز برنامه‌ریزی جهت برگزاری ضرورت‌ها و آسیب‌های استفاده از هوش مصنوعی از منظر فرهنگی و رسان‌های انجام شده است.

آنا: به عنوان دانشگاه حل مسئله تاکنون چه مشکلی از مشکلات منطقه در این راستا توسط دانشگاه متبوع شما شناسایی و حل شده و چه برنامه و طرح‌هایی برای حل مسائل موجود در دستور کار دارید؟

پارسا معین: در طول ۵ ماه گذشته نشست‌های تخصصی خوبی با مدیران ارشد شهرستان به‌خصوص فرماندار محترم و امام جمعه معزز برای شناسایی و حل مسائل شهرستان برگزار شده که ماحصل این نشست‌ها اقدامات خوبی است که برای ساخت نیروگاه ۱۰ مگاواتی تولید برق از انرژی خورشیدی، کاشت درخت صنوبر برای تولید چوب صنعتی، ایجاد آزمایشگاه تخصصی بتن برای استانداردسازی تولید بتن در انجام پروژه‌های عمرانی به‌خصوص ساخت مسکن، تولید گرانول صنعتی از ضایعات لاستیک که می‌تواند یک فراورده مهم صنعتی را از مواد مضر برای محیط زیست ایجاد کند، تولید جک‌های هیدرولیکی صنعتی در سرای نوآوری، مدرسه سازی و توسعه مدارس سما با هدف کمک به حل مسئله کمبود فضای آموزشی متوسطه در شهرستان، تربیت جوانان جویای کار در حوزه‌های مهارتی و توسعه رشته‌های دانشگاه در موضوعات اشتغال‌زا و برگزاری ده‌ها جلسه هم اندیشی با حضور اساتید و متخصصین با موضوع شناسایی قابلیت‌های واحد دماوند در حل مشکلات اصلی کشور و شهرستان تاکنون انجام شده است.

مجمع اسلامی اساتید واحد دماوند هم جلساتی را برای شناسایی مسائل دانشگاه و ارائه راهکار‌های حل آن برگزار کرده و در آینده ادامه خواهد داد تا بخشی از مسائل به کمک اساتید راه‌حل‌یابی شود.

واحد دانشگاهی دماوند به عنوان یک دانشگاه حل مسئله، درباره حل مشکل کمبود برق با همکاری پژوهشگران درنظر دارد نیروگاه خورشیدی بسازد.

در خصوص برنامه‌های آتی برآنیم تا با شناسایی مشکلات زیست محیطی منطقه (مانند آلودگی هوا و خاک)، پروژه‌های تحقیقاتی و عملیاتی ویژه‌ای را با مشارکت دانشجویان و اساتید تعریف کنیم و قصد داریم از ظرفیت فناوری‌های نوین برای حل مشکلات شهری مانند حمل‌ونقل و مدیریت پسماند استفاده کنیم.

آنا: برنامه‌ها و اولویت‌های سال ۱۴۰۴ دانشگاه را تشریح و بفرمایید اولویت اصلی دانشگاه چه خواهد بود؟

پارسا معین: مهم‌ترین اولویت واحد دماوند فعال‌سازی ظرفیت‌های مغفول مانده دانشگاه و اجرای پروژه‌هایی است که مرحله مطالعات و مجوزات را پشت سرگذاشته‌اند و جذب سرمایه گذاری در این موضوعات است. قطعاً هریک از مواردی که در بند ۲ آمده است نیاز به سرمایه گذار و اخذ مجوزات قانونی از مراجع ذی صلاح و دانشگاهی دارد که می‌تواند ضمن حل مشکلات کشور و شهرستان، درآمدزایی و اشتغال‌زایی خوبی نیز داشته باشد.

توسعه رشته‌های متنوع و کاربردی در مقاطع تحصیلات تکمیلی به‌خصوص رشته حقوق و پیراپزشکی، پزشکی و پرستاری قطعا برای جذب دانشجوی جدید موثر خواهد بود.

ساخت زمین ۱۲ هزار متری سما که شامل یک مجتمع آموزشی، مهارتی، فرهنگی، ورزشی و رفاهی کامل است، می‌تواند ضمن حفظ این زمین باارزش و درآمدزایی عالی بخش زیادی از نیاز مدارس شهرستان را حل کند.

در حوزه فرهنگی نیز کار‌های مهمی انجام شده که شامل گسترش خدمات رفاهی دانشجویی از طریق راهاندازی سلف، توسعه بوفه، انعقاد تفاهم‌نامه‌های رفاهی ویژه دانشجویان، گسترش خدمات سلامت به دانشجویان در قالب تفاهمنامه با شبکه بهداشت، هلال احمر و بهزیستی، راه‌اندازی و تقویت شورای تعامل دانشجو و دانشگاه با هدف بهره‌مندی از نظرات مشورتی دانشجویان در رفع مشکلات آنها و ارتقای خدمات دهی، توسعه نمایه‌های بصری هویتدار در محیط دانشگاه با استفاده از ظرفیت دانشجویان و اساتید، ترویج فرهنگ کسب و کار با برگزاری نمایشگاه‌های حضوری و مجازی، توسعه مرکز مشاوره واحد در زمینه‌های خدمات مشاوره روانشناختی، سلامت و حقوقی، انعقاد قرارداد طرح پژوهشی تدوین دائرة المعارف شهدای شهرستان دماوند، تقویت شبکه‌های کارآمد دانشجویی همچون کانون‌ها و نشریات دانشجویی، تقویت ارتباط با خانواده‌های دانشگاهیان از طریق شبکه سازی و برگزاری نشست‌های علمی و نیز تبادل نظر درباره دانشگاه است.

از دیگر اولویت‌های دانشگاه در سال ۱۴۰۴ می‌توان توسعه آموزش‌های مهارت‌محورهمچون ارائه دوره‌های مهارتی در کنار دروس تئوری برای تربیت فارغ‌التحصیلانی -که توانایی ورود مستقیم به بازار کار را داشته باشند، گسترش همکاری‌های بین‌المللی (افزایش تعاملات علمی با دانشگاه‌های معتبر بین‌المللی از طریق برگزاری دوره‌های مشترک و تبادل اساتید و دانشجویان)، تمرکز بر فناوری‌های نوظهور (گسترش برنامه‌های تحقیقاتی در حوزه‌هایی مانند هوش مصنوعی، بلاکچین، اینترنت اشیا و بیوتکنولوژی)، ایجاد دانشگاه نسل سوم با تمرکز بر تولید دانش کاربردی و توسعه کسب‌وکار‌های دانش‌بنیان با تقویت مراکز رشد و فناوری را ذکر کرد.

در نهایت اولویت اصلی دانشگاه در سال ۱۴۰۴، تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه و حرکت به سمت تجاری‌سازی دانش خواهد بود.

آنا: چنانچه برنامه ویژه و خاصی در حال اجرا و یا در دستور کار دارید تشریح فرمایید؟ 

پارسا معین: مهم‌ترین برنامه ویژه واحد دماوند در بند ۲ مطرح شده است که اکنون در مرحله کار مطالعاتی و اخذ مجوزات آن از دانشگاه و مراجع ذی‌صلاح هستیم. در کنار این موارد مهم دانشگاه تلاش می‌کند تا با اخذ مجوز و ایجاد یک فضای مناسب تجاری برای ارائه خدمات رفاهی مثل پمپ بنزین، گازوئیل، گاز و خدمات خودرویی و … از زمین‌های مجاور جاده کمربندی درون شهری دماوند حداکثر استفاده را در موضوع درآمدزایی ببرد.

ایجاد تعاونی چندمنظوره اساتید و کارکنان دانشگاه یک فرصت برای جذب سرمایه‌های حداقل این عزیزان در انجام پروژه‌های اقتصادی است که می‌تواند درارتقای انگیزه‌های دانشگاهیان نیز به جهت اقتصادی مؤثر باشد و در ادامه اخذ مجوز و شروع ساخت پروژه مجتمع آموزشی فرهنگی رفاهی ورزشی سما در زمین ۱۲ هزار متری نیز از موضوعات با اهمیت دانشگاه به شمار می‌آید.

در کنار این موضوعات که اشاره شد ساخت قطعات صنعتی و دستگاه‌های تخصصی ورزشی مکانیکی، ساخت  نیروگاه و مجموعه تولید گرانول و تولید جک‌های هیدرولیکی نیز در دست اقدام است. فروش خودرو‌ها و ماشین آلات بلااستفاده و استفاده از مبالغ به دست آمده از این محل در پروژه‌های اقتصادی صنعتی دارای منافع مالی نیز از اولویت‌های سال ۱۴۰۴ واحد دماوند است.

 فعال سازی سلف سرویس و انتشارات دانشگاه که سالهاست تعطیل بوده و می‌تواند رضایت مندی دانشجویان را به همراه داشته باشد از طریق مناقصه و مزایده و مجموعه‌های واجد الشرایط از دیگر برنامه‌های سال جدید این واحد دانشگاهی خواهد بود.

ازجمله برنامه‌های ویژه و خاصی که در حال اجرا یا در دستور کار قرار دارند، می‌توان ساخت نیروگاه خورشیدی، احداث پمپ بنزین و تهیه سوخت را نام برد.

آنا: دستاورد‌های ویژه و شاخص دانشگاه در سال ۱۴۰۳ را تشریح فرمایید.

پارسا معین: مهم‌ترین اقدامات سال ۱۴۰۳ واحد دماوند شناسایی و سازماندهی و به کارگیری اساتید و کارکنان علاقه‌مند در حوزه‌های اقتصاد دانش بنیان، مرکز رشد، سرا‌های نوآوری و مهارتی در قالب جلسات تخصصی بوده است که توانسته ضمن برگزاری منظم این جلسات، موضوعات بسیار خوبی را برای عبور از بحران درآمدزایی دانشگاه پیشنهاد و عملیاتی کند.

ایجاد نظم مالی در دانشگاه و رسیدگی و ساماندهی قرارداد‌های متنوعی که در ادوار گذشته با اشخاص حقیقی و حقوقی منعقد شده بود یک حرکت اساسی برای جلوگیری از سوء استفاده برخی افراد شده است. در ادامه ارتقای نشاط کاری بین دانشگاهیان و عبور از بحران ناامیدی به عنوان سمی‌ترین آفت دانشگاه با اجرای برنامه‌های متنوع مثل جشن سالگرد تاسیس واحد دماوند، جشن فارغ التحصیلی، برنامه‌های ورزش همگانی دانشگاهیان، نشست‌های تخصصی با پرسنل، اساتید و دانشجویان و … در طی ۵ ماه گذشته اتفاق افتاده است.

مجموعه مواردی که عرض شد منتج به طرح موضوعات و فرصت‌های خوب اقتصادی توسط دانشگاهیان واحد شد که قبلاً در بند‌های بالا توضیح داده شد. قطعاً درآینده شاهد تحولات جدی در این واحد دانشگاهی در همه حوزه‌ها خواهیم بود.

افزایش مشارکت و تعامل با نهاد‌های شهرستانی، برگزاری سومین جشنواره کشوری عکس هدایت با مشارکت نهاد‌های معتبر هنری، برگزاری دوره‌های متعدد مهارتی دانشجویان با بهره‌گیری از ظرفیت کانون‌های دانشجویی، موفقیت‌های ارزنده دانشجویان در جشنواره‌های قلم ۷ و هنر‌های تجسمی، مذاکره با اداره بنیاد شهید و امور ایثارگران شهرستان و اخذ مصوبه شورای فرهنگ عمومی جهت تدوین دائرة المعارف شهدای شهرستان، بهره‌گیری از ظرفیت خیران در اجرای بخش قابل توجهی از فعالیت‌های فرهنگی و توسعه فعالیت اساتید مشاور فرهنگی از دیگر فعالیت‌ها در سال ۱۴۰۳ است.

برخی دیگر از مهم‌ترین دستاورد‌های دانشگاه در سال گذشته عبارتند از؛ کسب مجوز نشریه حسابداری، کسب مجوز مرکز تحقیقات بتن: این مرکز با هدف انجام تحقیقات کاربردی در صنعت بتن و ارائه خدمات پژوهشی به صنایع مرتبط راه‌اندازی شده است.

کسب مجوز برگزاری کلاس‌های نظام مهندسی: دانشگاه موفق به دریافت مجوز رسمی جهت برگزاری دوره‌ها و آزمون‌های مرتبط با نظام مهندسی شده است.

کسب مجوز کنفرانس ملی بتن: این مجوز امکان گسترش تحقیقات و همکاری‌های ملی و بین‌المللی در حوزه بتن و مصالح ساختمانی را فراهم کرده است.

حضور فعال در نمایشگاه‌های فناوری: تیم‌های دانشجویی و اساتید دانشگاه در چندین رویداد ملی و بین‌المللی حضور یافته و جوایز متعددی کسب کرده‌اند.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا