اجرای طرح ساماندهی واحدهای عرضه منطقه آبعلی در راستای جلوگیری از کشتار غیرمجاز دام

سرپرست اداره دامپزشکی شهرستان دماوند از شروع طرح ساماندهی واحدهای عرضه منطقه آبعلی خبرداد.

دکتر مجیدمحمدیان در گفت و گو با خبرنگار پایگاه خبری تارود اظهار کرد: از آنجایی که کشتار غیرمجاز و نگهداری لاشه‌های استحصالی خارج از زنجیره سرد در منطقه آبعلی به عنوان یک فرهنگ نادرست و یک ناهنجاری بهداشتی و اجتماعی در آمده است و احتمال ایجاد مخاطرات بهداشتی برای شهروندان را به دنبال دارد و با توجه به شروع فصل گرما و افزایش فعالیت کنه‌ها احتمال بروز بیماری تب کریمه کنگو در جمعیت انسانی که یکی از دلایل مهم این امر کشتار غیرمجاز و غیر‌بهداشتی می‌باشد، وجود داشته و اجرای طرح نظارتی مذکور با محوریت مقام قضایی و سایر ادارات مرتبط در دستور کار این اداره قرار گرفته است.

وی عنوان کرد: رعایت اصول بهداشتی شامل سم‌پاشی بدن دام‌ و جایگاه، استفاده از روش‌های حفاظت شخصی در تماس با ترشحات و خون حیوان، پرهیز از کشتار دام در محل‌های غیرمجاز و تهیه گوشت مورد نیاز از محل‌های مطمئن و تحت نظارت دامپزشکی باعث کنترل بیماری تب کریمه کنگو می‌شود.

سرپرست اداره‌ دامپزشکی شهرستان دماوند در ادامه موارد بهداشتی را به شهروندان توصیه نمود: از جمله استفاده از دستکش و ماسک در هنگام تماس و ذبح دام و خرد کردن گوشت، خودداری از له کردن کنه با دست یا روی بدن دام، رعایت ‏اصول ایمنی کار به ‌منظور جلوگیری از بروز خراش پوستی و تماس آن با ترشحات دامی، کنترل تردد غیرمجاز ‏دام، انجام سم‌پاشی‌های ادواری دام و جایگاه نگهداری دام، جمع‌آوری کود و فضولات دامی و خارج نمودن از دامداری، کشتار دام در کشتارگاه‌های مجاز، تهیه ‏گوشت از مراکز مجاز تحت نظارت دامپزشکی، خودداری از خرید و مصرف گوشت بازرسی نشده و فاقد مهر و برچسب دامپزشکی، پرهیز از خرید و نگهداری هر گونه دام فاقد هویت و قاچاق، خودداری از کشتار دام به صورت غیرمجاز و خارج از کشتارگاه و نگهداری گوشت تازه به مدت ۲۴ و جگر ۴۸ ساعت در دمای ۴درجه سانتیگراد ‏در یخچال، راهکارهای پیشگیری از ابتلا به تب کریمه کنگو است.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا