با حضور جمعی از مسئولان و هنرمندان صورت گرفت؛
آیین رونمایی از کتاب روح قلم در دماوند/ رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی دماوند: تألیف بیش از ۱۵۰ عنوان کتاب در دماوند/ متأسفانه مکانی برای نمایش دادن آثار مؤلفان دماوند نیست
آیین رونمایی از «کتاب روح قلم» نوشته “فرزانه حیدری” در فرهنگسرای کوثر شهر دماوند برگزار شد.
به گزارش پایگاه خبری تارود، در این مراسم رونمایی از کتاب رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان دماوند، معاون رسیدگی به امور مساجد شرق استان تهران، رئیس آموزش و پرورش، رئیس شورای اسلامی شهرستان دماوند و همچنین شماری از شاعران و هنرمندان حضور داشتند.
محمود پوردیوان بیگی مقدم، رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان دماوند در این مراسم اظهار کرد: در حال حاضر بیش از ۱۵۰ عنوان کتاب در سطح دماوند با تلاش مؤلفین این شهرستان داریم و همچنین از آثار متعدد هنری در زمینههای مختلف برخوردار هستیم، اما متأسفانه مکانی برای نمایش دادن این آثار نیست.
وی افزود: امروز از کتاب خانم “فرزانه حیدری” از هنرمندان شهرستان دماوند رونمایی میشود، امیدواریم یک بازارچه هنر برای اهل فرهنگ و هنر داشته باشیم.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان دماوند گفت: به نظر میرسد این کتاب نوشته توسط این مؤلف شهرستان دماوند قادر باشد سطحی از آموزش را پوشش داده و اساتید هنر از آن بهرهمند شوند که از اساتید درخواست میشود در حوزه تدریس دانشجویان را به بخشهایی از این کتاب ارجاع دهند.
پوردیوان بیگی مقدم ادامه داد: خوب است که به کتابهای خودمان نیز ارجاعاتی داشته باشیم، به گفته آیتالله «جوادی آملی» باید بزرگان خود را حتی با کتاب معرفی کنیم و زندگینامه آنها را چاپ و در دسترس شهروندان قرار دهیم.
وی عنوان کرد: استناد این عالم این است که معمولاً عالم زادهها عالم میشوند و هنرمندان نیز فرزندان هنرمندی را وارد جامعه میکنند، بزرگان یک شهر کسانی هستند که در حوزه علم، فرهنگ، قرآن و عترت، ادبیات و محتوا کار کرده باشند و وقتی میخواهند گامهای بلندی بردارند الگوبرداری میکنند.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان دماوند گفت: همچنین با این الگوبرداری هنرمندان دلگرمتر میشوند، تقویت و معرفی اهل فرهنگ و هنر یک ضرورت است و کمترین کار برای این قشر از افراد جامعه محسوب میشود.
*موضوع زیباییشناسی در حوزه فلسفه هنر جایگاه ویژهای دارد/ زیباییشناسی بشری میخواهد
حجتالاسلام و المسلمین میثم کریمانی، معاون رسیدگی به امور مساجد شرق استان تهران در این مراسم اظهار کرد: موضوع زیباییشناسی مبحثی است که در حوزه فلسفه هنر جایگاه ویژهای دارد و هنرمندان با تحصیلات کلاسیک از فلسفه هنر و استاتیک نکاتی را خوانده و در این زمینه واحدهایی را میگذرانند.
وی افزود: زیباییشناسی دو بخش عمده دارد که بخش اول شامل زیباییشناسی بشری و بخش دوم زیباییشناسی الهی است.
معاون رسیدگی به امور مساجد شرق استان تهران ادامه داد: زیباییشناسی بشری میخواهد با نگاهی مستقل از نگاه الهی و با نگاه به بشر و زندگی دنیایی بشر به زیبایی نگاه کند و مفهوم آن را به طور مجزا تعریف کند.
کریمانی گفت: زیباییشناسی بشری احتمالاً در این تعریف میگوید زیبایی چیست و چرا یک گل یا یک چهره و یا یک معماری زیباست؟ دانشمندان نظرات مختلفی در این خصوص و در پاسخ به این سؤال میدهند.
وی بیان کرد: برخی از دانشمندان هارمونی را عامل زیبا شدن یکشی میدانند، هارمونی یعنی توازن و هماهنگ بودن اجزای یک اثر باعث زیبا شدن آن میشود به عنوان مثال در محراب مسجد یک توازن و تقارنی در رنگها وجود دارد که باعث زیبایی آن میشود.
معاون رسیدگی به امور مساجد شرق استان تهران در تشریح سخنان خود عنوان کرد: اگر درخت زیباست به دلیل این است که رنگهای زیبایی دارد و این توازن و تقارن در رنگها باعث زیبایی میشود، این نوع نگاه بشری است و میخواهد ماهیت و چیستی زیبایی را درک کند و علت آن را کشف کند.
*سبک سیاه قلم یکی از سختترین رشتههای هنرهای تجسمی میباشد/ «کتاب روح قلم» به سادهترین زبان نوشته شده است
فرزانه حیدری، مؤلف کتاب «کتاب روح قلم» در این مراسم اظهار کرد: حدود هفت سال در رشته نقاشی فعالیت کردهام که در ابتدای کار خود با پاستیل، مداد رنگی و رنگ روغن آثاری را طراحی کردم و سپس بعد از اجرای این سبک به سیاه قلم پرداختم.
وی افزود: چند سالی در شهر دماوند سبک هنری سیاه قلم را ادامه دادم و برای تکمیل این کار باید به تهران میرفتم که خدمت استاد سلحشوری دوره تکمیلی را گذراندم.
هنرمند شهرستان دماوند بیان کرد: سبک سیاه قلم یکی از سختترین رشتههای هنرهای تجسمی است، زیرا تنها با دو رنگ سیاه و سفید باید تمام احساسات اعم از غم، شادی، نگرانی و هر چه که در تصویر هست را باید نشان داد.
حیدری ادامه داد: همچنین رفت و آمد مسیر دماوند تا تهران به مدت دو سال برای من سختیهایی از نظر زمان و مسافت و هزینههای سنگین در برداشت از این رو بعد از تمام شدن دورهها تصمیم گرفتم اطلاعات و تجربیاتم را هرچند اندک به صورت یک مجموعه درآورم و تقدیم هنردوستانی کنم که شاید توان مالی برای پرداخت هزینهها را نداشته باشند و یا سختیهای رفت و آمد برایشان قابل تحمل نباشد.
وی گفت: سعی کردم «کتاب روح قلم» را به سادهترین زبان بنویسم و اطلاعات و تجربیاتم را انتقال دهم هر کسی میتواند از این کتاب به دلیل ساده بودن زبان آن استفاده کنند.
این هنرمند و مؤلف شهرستان دماوند بیان کرد: در این مسیر هنری راهنمایی، همراهی و حمایت بسیاری از سوی پدرم و همسرم و اساتیدم انجام گرفت که نقش مؤثری در چاپ کتاب و برگزاری نمایشگاه داشتند.
انتهای پیام/