معاون برنامه‌ریزی و مالی فرماندار شهرستان دماوند:

نانوایی‌ها در دماوند برای پخت نان با مشکلاتی مواجه شوند/ سرانه مصرف آرد دماوند بیشتر از جمعیتی براساس نیاز فصلی است/ افاغنه به سبب درآمد کم مصرف نان بالایی دارند

معاون برنامه‌ریزی و مالی فرماندار شهرستان دماوند با بیان اینکه نانوایی‌ها برای پخت نان با مشکلاتی مواجه شوند، گفت: سرانه مصرف آرد شهرستان دماوند بیشتر از جمعیتی براساس نیاز فصلی است.

به گزارش پایگاه خبری تارود، فاطمه فرزام در نشست ستاد تنظیم بازار شهرستان دماوند با حضور جمعی از مسئولان در سالن جلسات فرمانداری اظهار کرد: در حال حاضر ۱۲۴ واحد نانوایی با سهمیه آرد یارانه‌ای در سطح شهرستان فعال‌اند که ماهانه ۱۲۰۰ تن آرد دریافت می‌کنند، همچنین ۶۹ واحد نانوایی آزادپز در شهرستان وجود دارد که ماهانه حدود ۳۷۰ تن آرد دریافت می‌کنند، ۱۷ واحد نانوایی فانتزی نیز فعال هستند که ۶۰ تن آرد مصرفی دارند.

وی افزود: در مجموع ۲۱۰ واحد نانوایی در سطح شهرستان فعالیت می‌کنند، اما کمبود آرد در نانوایی‌ها احساس شده و اتحادیه این موضوع را بسیار پیگیری کرده است، فرمانداری نیز پیگیر این موضوع است.

معاون برنامه‌ریزی و مالی فرماندار شهرستان دماوند گفت: سرانه آرد شهرستان دماوند بیشتر از سرانه جمعیتی است، اما مشکل موجود در رابطه با فصلی بودن جمعیت این شهرستان است؛ هر ساله در فصل تابستان تعداد زیادی خوش نشین و جمعیت فصلی را شاهد هستیم، همچنین آمار بالای ۴۰ هزاری جمعیت افاغنه بر تعداد جمعیت شهرستان اضافه کرده است.

فرزام بیان کرد: جمعیت افاغنه در آمار رسمی حساب نشده و این قشر به سبب درآمد کم مصرف نان بالایی دارند که این باعث شده نانوایی‌ها برای پخت نان با مشکلاتی مواجه شوند.

وی گفت: سهمیه آرد نانوایی‌های روستاها از سوی اداره غله در نظر گرفته شده اما شوراهای روستایی از کم بودن این سهمیه در این فصل معترض‌اند، البته در فصل زمستان این مشکل وجود نداشت زیرا در تابستان که فصل کشاورزی است مقدار آرد افزایش می‌یابد با این حال، در این فصل به سبب افزایش جمعیت روستا در این حوزه نیز دچار مشکل می‌شویم.

*۱۲۶ واحد خبازی در شهرستان دماوند یارانه بگیر ۱۲۰۰ تن آرد هستند/ حدود ۱۰ کیلوگرم سرانه مصرف آرد شهرستان دماوند است

عباس ارشدی، مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه یک در این نشست اظهار کرد: به عنوان عضوی از شورای تغذیه و نان در استان متولی ذخیره سازی و تامین شکر هستیم و دو کارخانه در البرز و فیروزکوه تامین کننده شکر استان تهران هستند.

وی افزود: به طور خاص و عام تعدادی از کارخانه‌های شکر در کشور به صورت معین برای استان تهران در نظر گرفته شده‌اند که نقش جهان اصفهان، خراسان رضوی و چند استان دیگر سهمیه‌ای را برای تهران در نظر گرفته‌اند و به تبع آن ذخیره‌سازی و تأمین و توزیع شکر صورت می‌گیرد.

مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه یک گفت: تمام تلاش‌ها در راستای تأمین نیازهای شهرستان است، طی سه تا چهار ماه گذشته تلاطمی در بازار شکر ایجاد شد که همه مسئولان را درگیر کرد اما تقریباً به حالت سکون رسیده است و بررسی‌های میدانی در سطح بازار نشان از کاهش قابل توجه قیمت شکر می‌دهد.

ارشدی تصریح کرد: قیمت شکر در مدت مذکور حتی به کیلویی ۱۰ هزار تومان نیز رسیده بود اما در بازار آزاد اکنون به ۵ تا ۶ هزار تومان رسیده است، اما ما شکر را با سه هزار تومان قیمت تأمین می‌کنیم و در اختیار قرار می‌دهیم.

*سهمیه آرد شهرستان دماوند براساس میزان جمعیت تعیین می‌شود

وی ادامه داد: شهرستان دماوند با حدود ۱۲۵ هزار نفر جمعیت، دارای ۱۲۶ واحد خبازی یارانه بگیر با ۱۲۰۰ تن آرد است، و سهمیه آرد براساس میزان جمعیت تعیین می‌شود.

مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه یک تصریح کرد: حدود ۱۰ کیلوگرم سرانه مصرف آرد شهرستان دماوند است که تنها در حوزه آرد یارانه‌ای نیست و ۴۳۰ تن هم سهمیه آزادپزها است بنابراین در مجموع سرانه آرد شهرستان به ازای هر نفر به بیش از ۱۲ تا ۱۳ کیلو در ماه می‌رسد، که این مهم جای بررسی میدانی دارد.

ارشدی بیان کرد: مجموع سرانه مصرف آرد استان تهران حدود ۵٫۵ است که سرانه شهرستان دماوند حدود ۱۳ کیلو می‌شود، بیشترین جمعیت را تهران تقبل می‌کند و روزانه ۲ تا ۳ میلیون نفر از شهرستان‌های اطراف برای کار وارد تهران می‌شوند و بعدازظهر خارج می‌شوند، این سهمیه‌ها براساس آماری که مرکز آمار می‌دهد در نظر گرفته می‌شوند.

وی بیان کرد: در تنظیم بازار کشور موضوع آزاد کردن قیمت آرد نانوایی‌های آزادپز مطرح است، یک سناریو این است که محاسباتی صورت گیرد و یارانه آرد در سند حمایتی دهک‌های پایین تخصیص و به طور مستقیم پرداخت شود، سناریوی دیگر این است که همه آردهای یارانه‌ای و غیر یارانه ای آزاد شود، اما راهکار بهتر آزاد کردن قیمت آرد نانوایی‌های آزادپز است.

*زیاد بودن تعداد واحدهای خبازی در دماوند به نسبت جمعیت و پراکندگی منطقه

مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه یک افزود: زیاد بودن تعداد واحدهای خبازی به نسبت جمعیت و پراکندگی آنها در سطح شهرستان مشکلاتی را ایجاد کرده است، از سوی دیگر در تأمین و توزیع آرد محدودیت وجود دارد و کفایت این تعداد واحد خبازی را نمی‌دهد.

ارشدی اظهار کرد: پیشنهاد می‌شود صنعت و معدن در قالب یک تیم بازرسی متشکل از تعزیرات، اتحادیه، فرمانداری و صنعت و معدن را تشکیل داده و از تمام واحدهای صنفی خبازی بازرسی میدانی صورت دهد تا براساس آن نسبت به سهمیه‌های آرد تصمیم‌گیری شود.

وی ادامه داد: در برخی از شهرستان‌ها واحدهای نانوایی هستند که وجود خارجی ندارند و فعال نیستند اما آرد دریافت می‌کنند که این مهم مشکلاتی را در ساختار کاری ایجاد کرده است، فرمانداری این شهرستان نیز باید موضوع را حتماً پیگیری کند تا تصمیم گیری‌ها در خصوص نیازهای شهرستان صورت گیرد.

انتهای پیام/

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا
بستن