حرکت نمادین کاروان امام حسین(ع) در دماوند + تصاویر

همزمان با دومین روز از ماه محرم آئین حرکت نمادین کاروان امام حسین (ع) و یارانش به کربلا در شهر دماوند برگزار شد.

Caravan of Imam Hussein (AS) (7)

به گزارش پایگاه خبری تارود دماوند، مراسم نمادین کاروان امام حسین (ع) به کربلا در شهر دماوند ظهر امروز از محله درویش و با حضور خود جوش مردم و دل شیفتگان حضرت سید الشهدا (ع) آغاز و پس از عبور از خیابان به سمت میدان امام خمینی (ره) محله فرامه حرکت کردند و  مجدداً همان مسیر رابازگشتند.

امام حسین (ع) بعد از اینکه حاضر به بیعت با یزید بن معاویه نشد به طرف مکه حرکت کرد و فرمود: مثل منی که فرزند رسول خدا (ص) هستم، پدرم علی (ع) و مادرم فاطمه (س) است که ملائکه و فرشتگان آسمانی به خانه ما رفت‌وآمد داشتند با مثل یزیدی که فرزند ابوسفیان و هند جگرخوار است، سگ‌بازی و میمون‌بازی می‌کند بیعت نمی‌کنم.

در روایات داریم که بیش از هجده هزار نامه که هر نامه را چندین نفر امضا کرده بودند به دست امام (ع) رسید، امام حسین (ع) که تا ایام ذی‌الحجه در مکه بودند، پس از دریافت این نامه‌ها حج خود را به عمره تبدیل کرد و با دعوت کوفیان روز هشتم ذی‌الحجه به سمت عراق حرکت کرد.

کاروان امام حسین (ع) روز دوم محرم به سرزمین کربلا رسید، به محض ورود به این منطقه مرکب امام حسین (ع) توقف کرد، مرکب را تعویض کرده و یکی دیگر آوردند ولی باز هم حرکت نکرد.

امام سؤال کردند که نام این سرزمین چیست؟ یکی گفت قاضریه، یکی دیگر گفت نینوا و دیگری گفت کربلا، امام با شنیدن نام کربلا، گفت: خدایا به تو پناه می‌برم از کرب و بلا و رو به‌سوی کاروانیان کرد و فرمود: اینجا همان سرزمینی است که ما کشته و به شهادت می‌رسیم و اهل بیت (ع) به اسارت می‌روند.

Caravan of Imam Hussein (AS) (3)

*پایه عزاداری در دهه اول محرم وارد شدن امام حسین به دشت کربلا بوده است

یکی از دست‌اندرکاران برگزاری اولین کاروان نمادین ورود امام حسین (ع) به کربلا در دماوند و اعضای هیئت جوانان متوسلین به قمر بنی هاشم محله درویش در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تارود دماوند، ضمن تشکر زحمات فراوان حمید محمد بیگی در برگزاری این کاروان، اظهار کرد: محرم ماه تزکیه نفس و انسجام و همبستگی مسلمانان دنیاست و این فرصتی است برای شیعیان که راه امام حسین (ع)  را پاس داشته و رهرو امام ویاران باوفایش باشند ومحرم ماه بیعت با امام حسین و یارانش است که باید این بیعت و همبستگی به نسل‌های آینده انتقال یابد.

وی افزود: حدود یک سال پیش، فکر نکوداشت به‌ پاس حرمت ورود امام حسین به کربلا در بین جوانان و بزرگ‌ترهای شکوفا شد و تصمیم گرفته شد برای اولین بار کاروان نمادین امام حسین (ع) که حج را نیمه‌کاره رها کرده تا به دستور اسلام و به‌فرمان حق لبیک گفته و به کربلا حرکت کرد، به نمایش گذاشته شود.

این دست‌اندرکار تصریح کرد: محله درویش با همکاری تمامی جوانان محله و شهر دماوند به این ایده و فکر بها داده و با ارزشی که برای امام حسین (ع) و یارانش قائل بودند، تماماً حضور پیدا کردند به‌خصوص در یک ماه گذشته همه از جوانان و بزرگان محل و هیئت امناهای محلات تلاش کردند تا با نمایش این کاروان، حرکت جدیدی ایجاد شود.

وی تاکید کرد: پایه عزاداری در دهه اول محرم وارد شدن امام حسین به دشت کربلا بوده است و از زمان قدیم برای ورود کاروان یا حرکت کاروان از طبل، دهل و یا موزیک مربوط به آن زمان استفاده می‌شد و با نواختن آن، موقع حرکت، استراحت، جنگ و یا صلح را به اطلاع اهل کاروان می‌رساندند.

این دست‌اندرکار گفت: ولی ما در این حرکت نمادین با نواختن شیپور و طبل، حزن و اندوه کاروان را نشان دادیم که امام حسین ویارانش برای زنده نگه‌داشتن دین و اهداف اسلام چه سختی‌ها و چه رشادت‌ها را تحمل کردند و با شهادت خود و یاران امام حسین ریشه‌های دین بارورشده و در جهان اسلام گسترش‌یافته است.

وی تاکید کرد: ما مسلمانان هر چه داریم از امام حسین و ماه محرم داریم و این ماه فرصتی برای تزکیه نفس است که در اختیار شیعیان قرار دارد و محرم باعث انسجام شیعیان به‌خصوص مسلمانان خواهد شد و حضور جوانان در این برنامه‌های فرهنگی و معنوی را از دستاوردهای قیام عاشورا است که اینحضور هرساله منسجم‌تر و گسترده‌تر به چشم می‌خورد و وصف‌نشدنی است.

photo_2015-10-17_07-20-59Caravan of Imam Hussein (AS) (1) Caravan of Imam Hussein (AS) (2) Caravan of Imam Hussein (AS) (4) Caravan of Imam Hussein (AS) (5) Caravan of Imam Hussein (AS) (6)13940724000402_PhotoL 13940724000403_PhotoL 13940724000404_PhotoL 13940724000412_PhotoL 13940724000413_PhotoL 13940724000416_PhotoL 13940724000417_PhotoL

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا