رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان دماوند؛

رشد 1.6 درصدی جمعیت در شهرستان دماوند/ 10 درصد از جامعه روستایی شهرستان دماوند دچار فشارخون هستند

رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان دماوند از رشد 1.6 درصدی جمعیت در این شهرستان خبر داد و گفت: 10 درصد از جامعه روستایی شهرستان دماوند دچار فشارخون هستند.

به گزارش پایگاه خبری تارود دماوند، سعید آسیایی در نشستی با خبرنگاران شهرستان دماوند اظهار کرد: یکی از موضوعات مهم کشور بحث جمعیت است که در این خصوص 30 اردیبهشت با وجود حساسیت‌های موجود و تأکید مقام معظم رهبری بر این امر تحت عنوان هفته ملی جمعیت در نظر گرفته‌شده است.

وی افزود: با تجربه‌ای که از کشورهای توسعه‌یافته وجود دارد برنامه‌ریزی‌هایی در این زمینه پیش‌بینی می‌کنند، جمعیت کشور باید تناسبی بر اساس پویایی و بالندگی داشته باشد که بتواند سبب پیشرفت شود.

رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان دماوند ادامه داد: در کشور ما در سال 68 هر خانواده‌ای دارای 6 تا هفت فرزند بوده و رشد جمعیت آن 6.8 بود؛ اما با گذشت زمان و تغییر شرایط اجتماعی و اقتصادی این میزان کاهش یافت تاحدی که این کاهش به 1.4 هم رسید و هر دو خانواده سه فرزند داشتند.

آسیایی بیان کرد: با توجه به اهمیت این موضوع، از سال‌های 92 و 93 با تأکید مقام معظم رهبری در خصوص سیاست‌گذاری کشور مقرر شد در خصوص رشد جمعیت برنامه‌ریزی شود و به‌این‌ترتیب بر اساس آخرین آمار به‌دست‌آمده از دانشگاه کشور این رشد به 1.98 رسیده است و انتظار ما 2.4 است.

وی تصریح کرد: در منطقه ما که وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی است این رقم به 1.6 رسیده است که این میزان نسبت به گذشته رشد داشته است و در شهرستان دماوند هم با این میزان رشد مواجه بودیم که امیدواریم این میزان با سیاست و برنامه‌های موجود افزایش یابد.

رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان دماوند عنوان کرد: برنامه‌های زیادی از طریق ادارات و ارگان‌ها در نظر گرفته شده اما بیشترین وظیفه بر عهده وزارت بهداشت است، تقسیم‌بندی‌هایی در این خصوص اعم از آموزش قبل و بعد از ازدواج و امور عمده پس از ازدواج برای خانواده به‌ویژه مادران در خصوص فرزند آوری، کنترل در زمان بارداری در نظر گرفته شده است.

آسیایی تصریح کرد: افزایش طول عمر به دلیل بهبود وضعیت زندگی و نگهداری سالمندان بهتر شده است و از طرفی عدم افزایش موالید موجب کاهش جمعیت جوان می‌شود که این امر هرم جمعیتی نامناسبی در کشور ایجاد می‌کند.

وی گفت: امیدواریم با همکاری اداره آموزش‌وپرورش و ائمه جماعات در سطح شهرستان رشد قابل قبولی در این زمینه داشته باشیم، سن مناسب فرزند آوری 20 تا 30 سال است و پس‌ازآن ممکن است خانواده‌ها با مشکل ناباروری، سقط و زایمان زود رنج مواجه شوند؛ سن مناسب ازدواج نیز برای آقایان 26 سال و برای بانوان 21 سال در نظر گرفته شده است که متأسفانه این اتفاق نمی‌افتد.

رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان دماوند اشاره‌ای نیز به هفته جهانی اطلاع‌رسانی در خصوص تیروئید داشت و اظهار کرد: چهارم تا 10 خردادماه تحت عنوان هفته جهانی اطلاع‌رسانی در خصوص تیروئید شناخته شده است؛ هایپوتیروئید مربوط به کمبودید و غده تیروئید است که مواردی مانند مواد غذایی، محیط زندگی، منابع آبی و غذایی منطقه و نوع رژیم غذایی می‌تواند تأثیرگذار باشد.

 آسیایی ادامه داد: بیشترین موارد مربوط به هایپوتیروئید مربوط به بحث کمبودید و مشکلات محیطی است که می‌توان با اقداماتی از آن پیشگیری کرد؛ در حال حاضر با انجام غربال‌گری بر روی نوزادان به‌محض تولد ظرف سه روز اول، می‌توان دریافت که نوزاد مستعد بیماری است یا خیر در صورت مستعد بودن اقدامات لازم صورت می‌گیرد.

*شناسایی و درمان 17 نفر نوزاد مبتلا به کم‌کاری تیروئید در شهرستان دماوند

وی بیان کرد: کم‌کاری تیروئید می‌تواند منجر به کاهش رشد ذهنی و جسمی نوزادان شده و برخی بیماری‌ها را در آینده در بحث شنوایی، حرکتی و جسمی به دنبال خواهد داشت، خوشبختانه به دلیل انجام غربالگری در شهرستان دماوند، در سال گذشته از تعداد دو هزار و 434 نوزادی که مورد غربال‌گری قرار گرفتند 62 مورد مشکوک به تیروئید بودند که از این تعداد 17 مورد بیمار محسوب شده و بلافاصله درمان آنها آغاز شد.

رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان دماوند با اشاره به 27 اردیبهشت و روز فشارخون بیان کرد: شعار در نظر گرفته در این زمینه تحت عنوان «از میزان فشارخون خود مطلع شوم» است.

آسیایی خاطرنشان کرد: فشارخون از بیماری‌های خاموشی است که علامت ندارد و معمولاً افراد اطلاعی از ابتلا به این بیماری ندارند، رده سنی شایع در خصوص این بیماری بالای 25 سال است که با انجام غربال‌گری، فشارخون آنها کنترل می‌شود.

وی عنوان کرد: جامعه روستایی ما به‌طور صد درصد تحت کنترل است و خوشبختانه با سیستم خانه بهداشت و جمعیت مشخص و دارای پرونده، این افراد تحت نظر هستند؛ در شهرستان دماوند 10 درصد از جامعه روستایی از جمعیت بالای 25 سال دچار فشارخون هستند که این افراد دارای پرونده الکترونیک بوده و تحت کنترل می‌باشند؛ این امر در میان جمعیت شهری نیز مورد پیگیری قرار دارد.

*فشار خون بالا مسبب 70 درصد از سکته‌های مغزی است

رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان دماوند تصریح کرد: فشارخون عامل بسیاری از بیماری‌ها می‌شود و عمدتاً سکته مغزی به دلیل فشارخون بالا صورت می‌گیرد؛ پرفشاری خون می‌تواند مسبب 70 درصد از سکته‌های مغزی باشد اما علاوه بر این در خصوص بیماری‌های قلبی، عروقی، کلیوی و بسیاری از اختلالات بینایی می‌تواند مؤثر باشد.

آسیایی گفت: فشارخون با آموزش در تغییر نحوه زندگی و رژیم غذایی می‌تواند کاهش یابد و از عوارض آن در آینده جلوگیری کرده و یا آن را به تأخیر بیندازد؛ شیوع فشارخون به دلیل تغییر سبک زندگی در جهان رو به افزایش است به‌طوری‌که در سال 1980 تعداد افراد مبتلا به فشارخون بالا، 600 میلیون نفر بودند درحالی‌که اکنون به 1.8 میلیارد نفر رسیده است.

وی از فعالیت‌هایی مانند انجام مراقبت توسط کارورزها، سنجش فشار رایگان در مناسبت‌های مختلف و سنجش در همه درمانگاه‌ها با هزینه اندک به‌عنوان اقدامات مؤثر در شهرستان دماوند در این خصوص نام برد.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا